reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Normalnie 14/15 dc w tamtym miesiacu mialam 15 dc a cykl byl 27 dniowy, narazie jeszcze owulki nie bylo ale wszystkie oznaki wskazuja ze to juz juz;-)

ja mam owulke stosunkowo wczesnie. wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze to dzis :-) przytullanko bylo w czwartek i jeszcze dzis bedziemy gonic jajeczko :-)

reklama
jestem z toba melissa.wiem jak bardzo przykro sie robi i pamietaj ze nie jestes sama.ja w tym cyklu juz nie plakalam.moze dlatego ze zrobilam bete i raczej sie nie ludzilam.jest mi tym bardziej przykro ze cos mi tam w badaniach wyszlo co moze przeszkadzac zarodkowi zagniezdzic aie,a nawet go zwalczac:-(.Byleby to szybko mozna bylo rozwiazac i zycze sobie jakiegos konkretnego lekarza a nie takiego co bedzie to lekcewazyl...Bo inaczej i z nadchodzacym cyklem moge sie pozegnac.najgorsze sa poczatki cyklu.nic nie mozna zdzialac i wszystko jest takie odlegle...:(((ty zawsze masz takie dlugie cykle?

pati-no szkoda ze sie nie da.Brzmi fantastycznie choc jestem wegetarianka:)A brzmi fantastycznie bo chyba otwarta i goscinna z ciebie osoba.juz nie raz zapraszalas:)
pieke wlasnie drozdzowke z truskawkami:-Dmniam mniam

eijf napisz jakie jeszcze badania oprocz tarczycy robilas i ile Cie wyszedl komplet. ja poszlam do polecanego ginekologa a na razie kaze mi byc cierpliwa i mowi ze po 5 cyklach monitoringu zaczniemy myslec co dalej. na razie bylam 3 cykle u niego i modle sie zeby nastepna wizyta byla juz z fasolka.
mnie gin powiedzial ze wszystko super i zlecil tylko 4 badania.z nich tez wyszloby super ale na wlasna reke zrobilam wiecej.oprocz tych ktore wymienilam:OB,CRP,hormony tarczycy,prolaktyna,fsh,Progesteron,Toksoplazmoza IgG i IgM,rozyczka,chlamydia IgG i IgA,p/c.p/jadrowe i p.cytoplazmatyczne (ANA1) test przesiewowy met.IIF,P/c.p.kardiolioinie w kl.IgG i IgM(lacznie) met.ELISA,morfologia krwi,Zelazo,Magnez i Glukoza.w sumie wyszlo 524+17(za jedno dodatkowe).kazde badanie kosztuje osobno.srednia jednego badania byla 25-30 zl.jedno bylo drogie :p/c.p.kardiolipinie itd. bo 110 zl.
Bez niektorych mozna by sie bylo obejsc(np jak wiesz ze przechodzilas rozyczke czy bylas szczepiona itp.) ale ta tarczyce warto sprawdzic bo wiem ze wiele dziewczyn ma przez to problemy.ja niby wszystkie hormony tarczycy ok ale to anty tpo strasznie wysokie bylo i to moze byc powod niepowodzen.W zyciu bym tego nie wykryla gdybym sama nie zdecydowala o badaniach.no i pewnie ze mozna sie starac i starac i po roku szukac dlaej.tylko po co?nie rozumiem lekarzy ktorzy nie skieruja na jakies badania od razu(nie mowie te co zaczynaja ale jak sie pare mc nie udaje).Bo z tym co mam np ja mozna zajsc ale rowniez i poronic a jak sie ma odpowiednie leki to niby wszystko jest ok.tak wyczytalam.No albo moja znajoma najpierw poronila w 6 mc(przeciez to koszmar!) a potem nie mogla zajsc przez ponad 2 lata a wszystko przez chlamydie.zas inna przez toksoplazmoze poronila w 5 mc.Mozna bylo tego uniknac...

pieke wlasnie drozdzowke z truskawkami:-Dmniam mniam
alez ty mi smaka robisz!!!No i wiesz przeciez ze w odwiedziny udac sie nie moge.

jest mi dzis smutno bo sie o rzeczach takich dowiaduje...W zyciu nie przypuszczalabym ze nie zajde w ciaze od tak,jak inne...do d....teraz jak najszybciej chce lekarza i to dobrego!

reklama
ja tez...tysiace,miliony kobiet sobie radza bo to natura a pare musi tak walczyc.jak do cholery zachodza te wszystkie w afryce bez podstawowch srodkow do zycia!!nie przeszkadza im to mnozyc sie jak kroliki:angry:
oj masz racje... mają po 10 dzieci a ja marzę o jednym czy to tak dużo?? życie jest po prostu niesprawiedliwe

Do góry