reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wszystkie o kiteczki się starają, ja to na chłopca, ale wiadomo najważniejsze jest aby zdrowe było

Ja bardzo chcialam pierwszego chlopca i smyka juz mam:tak: dlatego teraz o te kiteczki tak walcze:sorry2: a poza tym mamy bardzo duzo osobistych powodow zeby to jednak byla dziewczynka:-(.

reklama
e, tylko cień cienia w miejscu, gdzie powinna być kreska..ale nie wiem dlaczego jestem dobrej myśli....:-):-)trzeba optymistycznie patrzeć na sparawe:-)Samo wyjdzie w praniu...
no to juz drugi test na ktorym cos widac.przeciez to dopiero 9dpo wiec nie musissz spodziewac sie grubej krechy.strasznie ci zazdroszcze bo jestem pewna ze sie udalo.w takich momentach zastanawiam sie kiedy ja beed miala okazje zobaczyc cos takiego?z jednej strony czlowiek cieszy sie ze komus ktos sie staral w koncu sie udalo(ktory to twoj cykl bo nie pamietam) a z drugiej jest przykro ze mnie znow nie wyszlo.Tym bardziej ze to ten nudny okres cyklu czyli sam poczatek.tym bardziej ze mam cos cholera co moze zwalczac zarodek zamiast pomoc mu sie zagniezdzic...

no to juz drugi test na ktorym cos widac.przeciez to dopiero 9dpo wiec nie musissz spodziewac sie grubej krechy.strasznie ci zazdroszcze bo jestem pewna ze sie udalo.w takich momentach zastanawiam sie kiedy ja beed miala okazje zobaczyc cos takiego?z jednej strony czlowiek cieszy sie ze komus ktos sie staral w koncu sie udalo(ktory to twoj cykl bo nie pamietam) a z drugiej jest przykro ze mnie znow nie wyszlo.Tym bardziej ze to ten nudny okres cyklu czyli sam poczatek.tym bardziej ze mam cos cholera co moze zwalczac zarodek zamiast pomoc mu sie zagniezdzic...

dzisiaj jest mój 10 dpo, cykl starań 4 i nie jestem przekonana, że się udało. Nie uwierzę, póki pożadnych dwóch kresek nie zobaczę, a nie takich, których na teście należy szukać pod światło..

U mnie niestety tez jeszcze cisza:sorry2:

Pati pytalam sie wczoraj na ile przed owulka przestajecie? Ja tez o kiteczki sie staram:sorry2:

w ty miesiacu przytulanko bylo 9 dnia cyklu a owulka 15 lub 16 pozniejsze przytulanka byly zabiezpieczone;-)w tym miesiacy bedziemy probowali do 12 dnia cyklu,chociaz nie wiem czy to nie za pozno:baffled:

w ty miesiacu przytulanko bylo 9 dnia cyklu a owulka 15 lub 16 pozniejsze przytulanka byly zabiezpieczone;-)w tym miesiacy bedziemy probowali do 12 dnia cyklu,chociaz nie wiem czy to nie za pozno:baffled:

Wydaje mi sie ze 9 dc to za wczesnie jeszcze:confused: jezeli owulka jest 15 to do 13 chyba raczej spokojnie mozna my ostatnie zroblismy wlasnie przytulanko 13 a15 byla owulka no ale nic nie wyszlo:-( w tym miesiacu podobnie choc kusi mnie jeszcze 14:sorry2:

robale- to rzeczywiscie ciezka sprawa.mam nadzieje ze w koncu wyjasni sie czy to ciaza czy nie i ze znajdziesz jakiegos konkretnego lekarza.chyba ciezko jest zyc w obcym kraju bez znajomosci jezyka?masz jakies znajome?jak ty sobie radzisz?

martilla-moze masz nieco pozniejsza owulacje ale wlasnie w tym momencie wazny jest pomiar temperatury.po to by pozniej nie zastanawiac sie kiedy mialas owu i kiedy mozesz testowac!szkoda ze nie masz testow owu

emilchen-szkoda ze nie kusisz sie na jakis test przed @.widzisz ze moga juz w 8dpo wyjsc(nie musza ale moga).rozumiem i szanuje ze nie chcesz ich robic.ja mam wlasnie odwrotnie.denerwuje mnie ta niepewnosc i robie przyzwyczajajac sie do mysli ze znow sie nie udalo...

pati-no szkoda z tym testem:( kazda z nas z niecierpliwoscia wypatruje drugiej kreski...Mysle ze tobie o tyle trudniej bedzie ze wy planujecie dziewczynke wiec pewnie robicie to z pewnym odstepem od owu.

zielona-mnie tam nawet po wyschnieciu nic nie wychodzi wiec uwierz moze w koncu ze to fasola:)no ale gdyby mi cos takiego wyszlo to pewnie tez chcialabym potwierdzenie w postaci dwoch grubych kresek?a bety nie chcesz?W polsce to chyba zaden problem?

piszecie dziewczyny o tym czy chcialybyscie chlopca i dziewczynke.ja kiedys bardzo chcialm miec dziewczynke jako pierwsze dziecko(bo chlopca to i tez chce ale nie sadze by wyszlo tak latwo jak mi to wywrozyl synek pati :czyli ciaze blizniacza na dodatek o plci meskiej i zenskiej ha ha).W tym momencie to juz raczej nie ma znaczenia.Kiedy nie udaje sie po raz kolejny to chyba o plci nie mysli sie juz w ogole.Byleby sie udalo.Zarowno chlopcy jak i dziewczynki maja swoje zalety.ja wolalam dziewczynke moze dlatego ze bedac opiekunka przez lata 9kiedys) wiecej mialam z dziewczynkami.teraz to po prostu chce by w koncu sie udalo...

reklama
cześć dziewczyny ja dopiero wróciłam z pracy i zaraz będę nadrabiać. może ktoś spojżeć na moje wykresy bo mi się wydaje ze ten ostatni jest dziwny...

Do góry