reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

u mnie na razie tempka wysoko ale wiecie co? ja mam takie wrażenie, jakby do @ było jeszcze duuużo czasu, jakoś nie mogę uwierzyć, że pierwszy termin @ to poniedziałek lub wtorek :baffled: ja mam wrażenie, że za jakieś dwa tygodnie dopiero hihi. To pewnie przez te wakacje, czas szybko leci, ani się spostrzegłam, a tutaj już prawie wrzesień,a dopiero był koniec czerwca (jak się tutaj rejestrowałam)...

Dziewczyny poradźcie. Bóle podbrzusza znowu się zaczeły, leciutkie przedwczoraj, trochę bardziej uporczywe wczoraj. Na 4 nasze cykle starankowe to trzeci, w którym mam coś takiego (ból jak w czasie @ ale kilka dni przed @), zaznaczę, że nigdy przedtem tego nie było, brzuch bolał mnie zawsze w czasie @ a nie przed. Trochę mnie to niepokoi bo jeden mój pomysł jest taki, że dzidzia już jest a potem nie może się utrzymać. Bo te dziewczyny, które mnie dłużej znają z BB wiedzą, że w ostatnim cyklu to strasznie cierpiałam, musiałam się oszczędzać, odpoczywać, kłaść... i to wszystko przed @. I tak sobie myślę, czy pójść z tym teraz do lekarza? Jakoś tak np. w poniedziałek. Może zrobić betę w ten poniedziałek, żeby wiedzieć. A nawet jeśli to nie ciąża to w takim razie co to takiego? Trochę mnie to niepokoi...

Witam - ja mam tak za każdym razem i ponoć to zupełnie normalne.
Podejrzewam, że wcześniej nie wsłuchiwałaś sie tak w swój organizm jak teraz - Ja teraz też czuję znacznie więcej i za każdym razem wydaje mi się, że coś dochodzi.

Jeśli masz wątpliwości to zawsze dobrze jest się poradzić lekarza.

A jeśli chodzi o dzidzię - to nie wkręcaj sobie, że nie może się zagnieździć- bo dopiero zrobisz sobie krzywdę- musisz wziać na wstrzymanie.

Póki nie ma @ - zawsze jest nadzieja trzymam kciuki z fasolkę

Pozdrawiam:-):-):-)

reklama
Witam wszystkich przed weekendem!
Emilchen nie trac nadzieji! Ale w sumie to ciebie rozumiem bo mnie tez pobolewaja jajniki i odrazu mam wrazenie ze zarodek sie zagniezdza a potem kolejna mysl ze pewnie mu sie nie uda, nie wiem skad te czarne mysli :/

Witam - ja mam tak za każdym razem i ponoć to zupełnie normalne.
Podejrzewam, że wcześniej nie wsłuchiwałaś sie tak w swój organizm jak teraz - Ja teraz też czuję znacznie więcej i za każdym razem wydaje mi się, że coś dochodzi.

Jeśli masz wątpliwości to zawsze dobrze jest się poradzić lekarza.

A jeśli chodzi o dzidzię - to nie wkręcaj sobie, że nie może się zagnieździć- bo dopiero zrobisz sobie krzywdę- musisz wziać na wstrzymanie.

Póki nie ma @ - zawsze jest nadzieja trzymam kciuki z fasolkę

Pozdrawiam:-):-):-)

Czesc Agniesiar!!!
A ty jakie mialas objawy przt pierwszej ciazy i kiedy je zauwazylas???

u mnie na razie tempka wysoko ale wiecie co? ja mam takie wrażenie, jakby do @ było jeszcze duuużo czasu, jakoś nie mogę uwierzyć, że pierwszy termin @ to poniedziałek lub wtorek :baffled: ja mam wrażenie, że za jakieś dwa tygodnie dopiero hihi. To pewnie przez te wakacje, czas szybko leci, ani się spostrzegłam, a tutaj już prawie wrzesień,a dopiero był koniec czerwca (jak się tutaj rejestrowałam)...

Dziewczyny poradźcie. Bóle podbrzusza znowu się zaczeły, leciutkie przedwczoraj, trochę bardziej uporczywe wczoraj. Na 4 nasze cykle starankowe to trzeci, w którym mam coś takiego (ból jak w czasie @ ale kilka dni przed @), zaznaczę, że nigdy przedtem tego nie było, brzuch bolał mnie zawsze w czasie @ a nie przed. Trochę mnie to niepokoi bo jeden mój pomysł jest taki, że dzidzia już jest a potem nie może się utrzymać. Bo te dziewczyny, które mnie dłużej znają z BB wiedzą, że w ostatnim cyklu to strasznie cierpiałam, musiałam się oszczędzać, odpoczywać, kłaść... i to wszystko przed @. I tak sobie myślę, czy pójść z tym teraz do lekarza? Jakoś tak np. w poniedziałek. Może zrobić betę w ten poniedziałek, żeby wiedzieć. A nawet jeśli to nie ciąża to w takim razie co to takiego? Trochę mnie to niepokoi...

Takie bóle podbrzusza kłucia, to ja mam cały cykl od 2 miesięcy :-), ale zawsze sobie wmawiam że to tak zawsze, jak powiedziałam mojemu m, o tym że jeśli zajdę dopiero teraz to on aż się zdenerwował powiedział " przecież TY jesteś, masz objawy, badania bety pozytywne, testy roiłaś wcześniej pozytywne, teraz może jakieś felerne były. A to zę lekarz nie widział dziecka, o niczym nie świadczy, pewnie w chowanego sie bawi". Ach ten mój kochany mąż:-)

Ja bym chciala zeby kazdej z nas sie udalo jak najszybciej bo jak dowiaduje sie ze jest nowa zafasolkowana to pierwsze moje mysli to ze kazda inna ma szanse na fasolke, takze dziewczyny czekam na nasze fasolki ina swoja takze.

Eijf, no skoro @ to trzymam kciuki za nowy cykl. i tak jak Emilchen pisze, nieważne że cykl krótki, ważne że lutealna długa. 1dc to dzień z krwawieniem, kiedy wkładka nie wystarcza (w odróznieniu od plamień).

Wisienko jeszcze chciałam Ci napisać że Twoje tempki to też efekt mierzenia o 4.30, gdybyś mierzyła jak większość o 6.30-7.00 to miałabyś dużo wyższe. ale oczywiście tak jak mierzysz jest dobrze, cały cykl widać pięknie jak na dłoni.

reklama
Do góry