reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Meldujemy ze u nas wsio ok , musze sie pochwalic ze dzis Roro uslyszal pierwszy raz dziadzia i powtarza :) ale jak ma pow tata t chichra sie ale nadal jest aba :happy2:
Pozdrawiam Was cieplutko mam nadzieje ze ktoras sie odezwie :-p

U mnie Gabi też czasem coś nowego strzeli i gada jedno słowo, ale ogólnie nie chce gadać :sorry2: jak móie żeby coś powiedziała to ona smoka do buzi wkłada :sorry2:
... fajnie że macie już zębolki za sobą ;-) u nas jeszcze 5 brakuje, Blanka bardzo ładnie już mówi, w zasadzie wszystko, nie składa jeszcze takich dłuższych zdań, przeważnie 2-3 wyrazowe, ale powtórzy wszystko skubaniec mały :-p już dwa tygodnie jest bez smoczka ;-) w domku śmiga bez pampersiaka i ładnie woła siusiu, na spacer i na noc jeszcze ubieramy:tak:
u nas 5 też nie widać jeszcze ;-)
Gratulacje dla Blanci!!! :tak: smoku w zapomnienie, gada sobie i pampers prech - SUPERAŚNO!!!!!!!!!!!!!! Całus od cioci :-D

U mnie praca dom szkola
swieta Ida tesc z zona z polski przylatuje na tydzien wiec bedzie wesolo.
wyslalam papiery na studia czekam na wyniki wiec zobaczymy co od stycznia bede robila pracowala w przedszkolu czy na studia pojde :-)

jestem "za" studiami :tak: ale w przedszkolu też fajowo ;-)
Zdrówka dla Vaneski :-D STO LAT :-D

hej kobietki ostatnio nieogarniam sie z czasem ale od kiedy tesciowa wyjechala wszystko jest na mojej glowie ale cos za cos spokoj w domu wzamian za dodatkowe obowiazki :baffled::sorry:

trzymam kciukaski za dobre wieści z komisji ;-)

Niuńka śpi trochę lepiej ;-) Późno chodzi spać :tak: wczoraj auto ją nie uśpiło (mąż 30 min jeździł) i w końcu po 1 godz w domu o 00:00 godz padła :-) ae i późno wstaje -dziś wstałyśmy po 10:00 :-D

W środe miałam wycinanego guzka na nodze i czekam na histo... coś tam :-) Mam nadzieję, że będzie ok :tak: A teraz w środę jadę na usunięcie chirurgiczne zęba "8" :cool: nie ma go na wierzchu, więc będą ciąć dziąsło :cool: Także za jakiś czas się pokażę, jak już nie będzie boleć :cool:

Pozdrawiam z cieplutkiego mieszkanka :-D

reklama
U mnie Gabi też czasem coś nowego strzeli i gada jedno słowo, ale ogólnie nie chce gadać :sorry2: jak móie żeby coś powiedziała to ona smoka do buzi wkłada :sorry2:

u nas 5 też nie widać jeszcze ;-)
Gratulacje dla Blanci!!! :tak: smoku w zapomnienie, gada sobie i pampers prech - SUPERAŚNO!!!!!!!!!!!!!! Całus od cioci :-D

jestem "za" studiami :tak: ale w przedszkolu też fajowo ;-)
Zdrówka dla Vaneski :-D STO LAT :-D

trzymam kciukaski za dobre wieści z komisji ;-)

Niuńka śpi trochę lepiej ;-) Późno chodzi spać :tak: wczoraj auto ją nie uśpiło (mąż 30 min jeździł) i w końcu po 1 godz w domu o 00:00 godz padła :-) ae i późno wstaje -dziś wstałyśmy po 10:00 :-D

W środe miałam wycinanego guzka na nodze i czekam na histo... coś tam :-) Mam nadzieję, że będzie ok :tak: A teraz w środę jadę na usunięcie chirurgiczne zęba "8" :cool: nie ma go na wierzchu, więc będą ciąć dziąsło :cool: Także za jakiś czas się pokażę, jak już nie będzie boleć :cool:

Pozdrawiam z cieplutkiego mieszkanka :-D
trzymam kciuki za 8 obbys niespuchla bo pare dni by cie potrzymalo ale bedziesz juz miala z glowy moje wszystkie 3 8 siedza jeszcze znaczy sie jedna wyleczona 2 popsote do wyrwania czekaja bo moja dent niechce sie tego podjac :baffled: i jedna niewiadomo gdzie jest bo jako jedyna niewyszla a rentgena jeszcze nierobilam

a ja nadal czekam na listonosza mam nadzieje ze w tym tygodniu przyjdzie juz pismo bo czekam jak na iglach :sorry2:

Hej cioteczki wtam sie po poniedziałkowej ,, kawusi w Toruniu ";-)

Scully trzymam kciukasy , ja tam nic glosno o mojej 8 nie mowie a ide juz z nia od 4 lat boje sie strasznie :eek::szok:

Żabciu gratki za kolejnie kg na - , jak Ci tak pięknie idzie to moze wezmiesz moje 5 :huh:Ja cału czas nie moge sie zebrac juz mi sie nie chce
A reszta gdzie sie podziewa Myszko co tam u Was ???

U nas wsio ok , mlodemu czasem zalacza sie kukuła :tak:ale nie jest zle, mnie dopada jakas :eek::confused:chandra :dry:czy cus :baffled:

Pozdrawiam Was cieplutko

Scully trzymam kciukasy , ja tam nic glosno o mojej 8 nie mowie a ide juz z nia od 4 lat boje sie strasznie :eek::szok:

Żabciu gratki za kolejnie kg na - , jak Ci tak pięknie idzie to moze wezmiesz moje 5 :huh:Ja cału czas nie moge sie zebrac juz mi sie nie chce

U nas wsio ok , mlodemu czasem zalacza sie kukuła :tak:ale nie jest zle, mnie dopada jakas :eek::confused:chandra :dry:czy cus :baffled:

Pozdrawiam Was cieplutko
I mnie pogoda jak w londynie caly tydzien pada deszcz katastrofa
jeszcze tydzien i grudzien alez czas leci.
moja Vanessa mowi jak najeta calymi zdaniami mp. Zostaw to, mam kupie,
chce jesc i pic, gdzie jest Tata, Oskar wstawaj itp
pozatym jezyk szwedzki ma w przedszkolu à jej pani jest z angli wiec mowi do dzieci po angielsku az trudno uwierzyc jak dzieci dwoletnie Maja trzy jezyki na raz ;-)
ja szperam po stronach internetowych za prezentami dla dzieci pod choinke bo mikolaja nie obchodzimy za duzo i za czesto by prezenty dostawali ha ha
pozdrawiam

Pozdrawiam Was cieplutko
no ja juz 16,5 kg lzejsza jestem :-p jeszcze 9,5 chce zjechac pewnie mialabym juz z 17-18 mniej ale ostatnio ponad tydzien nietrzymalam sie diety bo cienko z kasa i produktami:zawstydzona/y: ale od poniedzialku brne dalej byle szybko dojechac do tych 70 kg i przejsc na 3 faze co juz bedzie utrwalanie wagi i wiecej rzeczy dozwolonych :tak:
I mnie pogoda jak w londynie caly tydzien pada deszcz katastrofa
jeszcze tydzien i grudzien alez czas leci.
moja Vanessa mowi jak najeta calymi zdaniami mp. Zostaw to, mam kupie,
chce jesc i pic, gdzie jest Tata, Oskar wstawaj itp
pozatym jezyk szwedzki ma w przedszkolu à jej pani jest z angli wiec mowi do dzieci po angielsku az trudno uwierzyc jak dzieci dwoletnie Maja trzy jezyki na raz ;-)
ja szperam po stronach internetowych za prezentami dla dzieci pod choinke bo mikolaja nie obchodzimy za duzo i za czesto by prezenty dostawali ha ha
pozdrawiam
a juz masz cos upatrzone?ja juz mam zamowione i schowane w domu na strychu ;-) klaudia dostanie duzy domek + pet shopy a antos rowerek biegowy :-)

kobietki a jak reszta sie juz przygotowuje do swiat?juz w sobote grudzien :szok:

no ja juz 16,5 kg lzejsza jestem :-p jeszcze 9,5 chce zjechac pewnie mialabym juz z 17-18 mniej ale ostatnio ponad tydzien nietrzymalam sie diety bo cienko z kasa i produktami:zawstydzona/y: ale od poniedzialku brne dalej byle szybko dojechac do tych 70 kg i przejsc na 3 faze co juz bedzie utrwalanie wagi i wiecej rzeczy dozwolonych :tak:

a juz masz cos upatrzone?ja juz mam zamowione i schowane w domu na strychu ;-) klaudia dostanie duzy domek + pet shopy a antos rowerek biegowy :-)

kobietki a jak reszta sie juz przygotowuje do swiat?juz w sobote grudzien :szok:
Tak vanesska ma szal na Micke mause Maskotke à Oskar chce karty Champions ligue do kolekcji ktora zbiera od euro2012 dla meza jeszcze nie wiem macosze jego jakis blink blink z bizuteri tesciowi flache ha ha mojej mamie cos do kuchni à reszcie rodzinki jakies drobiazgi
samej sobie zegarek na reke bo mala Juz Sie dwoma"zaopopiekowala" jednemu szybke rozbila drugiemu branzolete szkoda slow z ta moja apartaka.
ipoda szyba tez peknieta, w laptopie klawiatura Co. Drugi przycisk wystap ha ha cos po chrzestnym ma bo elektrykiem jest hahahah

hej kobietki dostalam juz decyzje z odwolania i nic mi niezaliczyli zmienili mi tylko symbol orzeczenia na inny al;e to nic niedalo :-( nszkoda bo tylko stracilam kasena zalwianie wszystkich papiertow i kserowanie na odwolanie i caly dzien na dojazd i powrot z komisji predzej na pozbieranie znow wszystkich zaswiadczen no ale trudno tak liczylam ze moze sie udalo ale jednak nie

ale jedno co mnie cieszy ze juz grudzien i ze niedlugo ten kiepski rok sie skonczy

:-) nie ma się czego bać :tak: ja panicznie boję się dentystów i chirurgów :zawstydzona/y: poszłam, wbicia igły ze znieczuleniem nie czułam, a potem też nic ;-) zapłaciłam za lepsze znieczulenie i rewelka :tak: nic nie czułam- wogóle. Niektórzy skarżą się na uczucie dotykania i grzebania, a u mnie nic!! :-D jakby wogóle nic nie dotykali tylko patrzyli sobie :tak: nawet "po" jak znieczulenie puściło to ból był znośny i wystarczył Ibuprom Max :-D także polecam usunąć i spokuj :-D z kolejną "8" pójdę w następnym roku :tak:
juz w sobote grudzien :szok:

:-D super :-D 16,5 kg :tak: trzymam kciuki :tak::tak::tak:

a no i grudzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D
sanki zaliczone :-D
teraz choinka i święta :-D
ja tam obchodzę i mikołaja i choinkę (chodzi o prezenty dla małej) :tak: póki co zabawki w tym roku, ale myślę, że przejdę tak: słodycze na mikołaja, a zabawki pod choinkę ;-)

zdrówka w te mroźne dni :-)

reklama
hej scully my zawsze mamy taka zasade tradycje ze na miklajki mikolaj przynosi w buty slodkosci a gwiazdor pod choinka zostawia prezenty wiec w buty slodycze a pod choinke jakies fajne pakunki ;-) a ja mam na dzieje ze dos wiat jeszcze troche z gubie bo w swieta robie sobie 2 dni wolne od diety :-p co prawda pewnie juz bym miala mniej ale ostatnio ciezko bylo mi sie trzymac diety i waga stala jak zakleta:zawstydzona/y: ale teraz sie spielam spowrotem i trzymam sie i puki co 78,5 wiec jeszcze 8,5 kg mam nadzieje ze do urodzin antosia zgubie juz wszystko co zamierzalam i przejde na faze 3 ale musze przyznac ze juz mi sie zaczyna dluzyc dietka i brakuje mi juz bulek chlebka z maselkiem i makaronu ryzu i owocow bardzo ale mam nadzieje ze juz dlugo niepotrwa bo fakt mniejsze ciuchy i lepszy wyglad ciesza bardzo ale coraz ciezej opanowac sie przed normalnym jedzeniem tym bardziej jak sie pare dni odstapilo :-p

a wy kobietki jak tam juz wszystko gotowe przed swietami?ja musze generalne porzadki zrobic jeszcze zanim tesciowa wroci ze szpitala ale przyznam ze niebrakuje mi jej wcale :-Dobowiazkow odrobine wiecej ale jakos daje rade co prawda niewszystko zawsze jest w zegarku ale sie nieprzejmuje tym i niestresuje bo wiem ze po nocy jest drugi dzien w ktorym mozna nadrobic wszystko ;-)

Do góry