reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

żeby było jasne nie zawsze się zszywa zęby po wyrwaniu "8" -mąż miał, bo miał korzenie haczyki i mu musieli w kawałkach ciąć :sorry2:
jeszcze mi się przypomniało, że mama moja też miała u chirurga szczękowego wyrwanego zęba na znieczulenie na NFZ i jak wyszła po 5 min to myślałam, że coś zapomniała i pytam po co się wróciła, a ona patrzy (mówić nie chciała) i pokazuje na buzię, że już "po" :-) w szoku byłam :-D i ona nic nie dostała do wykupienia (chodzi o leki) :tak:
mogę cię jeszcze tak pocieszyć, że ja nie mam "8" dolnych na wierzchu :-( tak się głupio ułożyły, że obie leżą na zębach -ściskając je i na pewno nie wyjdą :-( a jak się zaczną psuć to też będę szła na usunięcie z cięciem :szok::-(

lopciu, a mierzysz sobie temp :confused: bo takie skoki w temp też dużo mówią :-) może masz co któryś cykl ładną dużą owu, a w inne słabą :sorry2:

Czekam właśnie na Księdza, bo dziś po Kolędzie chodzi :-) no właśnie jestem 34 w kolejce (nie wiem czy ci przedemną wszyscy przyjmują), Ksiądz chodzi od 15:00, a dalej go ni widu, ni słychu :sorry2:
Uciekam, bo bejbik woła ;-)

hej kobietki wkoncu udalo mi sie dodzwonic i tak w swieciu daja tylko zwykle znieczulenia i trzeba samemu sobie zrobic rtg zebow i z tym najpierw przujsc i lekarz dopiero decyduje na kiedy termin rwania a na to 1 pokazanie sie tez trzeba sie najpierw unmowic :baffled: a czas oczekiwania tak od 2 do 4 tygodni :-(
a w tym prywatnym to tez trzeba przyjsc ze swoim rtg iwtedy lekarz mowi ile to bedzie kosztowac i ewentualnie bierze sie do roboty ale tez tylko zwykle znieczulenie chyba a koszt 8 miedzy 200 a 400 zl tak mi pani powiedziala :zawstydzona/y:
a moje dolne 8 tez jeszcze niewyszly tylko gorne wyszly chyba sie dzisiaj przejde do nas na rtg a na 13 ide do lekarza bo od wczoraj gardlo mnie boli i lamie mnie w kosciach i chce poprosic o antybiotyk zeby na gardlo mi podzialal i na ta 8 bo zanim ja sie dostane do jakiegokolwiek chirurga to oszaleje albo mi zoladek wysiadzie od przeciwbolowych :shocked2: normalnie dzis niby nieboli ale jak sie dowiedzialam co i jak i ile to wszystko moze potrwac lub ile kosztowac to ryczec mi sie chce jednym slowem beznadzieja

reklama
lopciu mi terz przykro wiesz... tak długo sie starasz... ale dziewczyny mają rację rok 2012 jest twój i Mój:)) bo ja też wznawiam starania od stycznia zaraz.. :tak: całuski, jestem z tobą.

POZDRAWIAM WAS
Miłego... :))
tak kochana będziemy na bb rzadzić z brzuszkami:-D

zabko ceny kosmiczne za około 5 minut pracy:shocked2:
zdrówka

tak kochana będziemy na bb rzadzić z brzuszkami:-D

zabko ceny kosmiczne za około 5 minut pracy:shocked2:
zdrówka

trzymam was za slowo z tymi brzuszkami ;-)
a ja nachodzilam sie dzis po sluzbie zdrowia poszlam do tej strasznej dentystki co dzieciom rwie zeby bez znieczulenia i poprosilam o skierowanie na rtg zeba i o recepte na jakis antybioyk co narazie da mi spokoj ten zab no i mi dala w wolnym czasie mam sobie pojechac zeby sprawdzic jak wygladaja korzenie owego zabka i obejrzala go i powiedziala ze jak beda korzenie proste to ona mi go wyrwie :szok: ale jesli beda proste to ja do niej niepojde:no: tylko do jakiegos innego leprzego dentysty, no a po wizycie u pani dentystki poszlam do naszego pediatry bo od wczoraj gadlo mnie boli , glowa peka i w gnatach lamie i spoznil sie 45 minut do osrodka wiec dzieciaki sie wynudzily a u mnie okazalo sie ze zapalenie gardla i krtani wykupilam juz recepty i wieczorem bede lykac leki :tak: a teraz chwile odpoczywam bo dzieci spia jakims cudem a mi temp rosnie wiec sie ciesze ze spia :-p chwila spokoju ;-)

zabko czyżby koniec roku i Nowy Rok przywitany w łóżeczku:-):-)

na 100% ide spac o normalnej porze nieczekam na polnoc bo to i ak dla mnie zaden szal tym bardziej ze w tym roku tescie zostaja w domu :baffled: wiec nawet niebedzie mozna sobie z dziecmi puscic glosniej muzyczki i poszalec z nimi wiec na co mam czekac a zyczen z tesciami niechce mi sie skladac a mam do lykania 2 razy na dobe antybiotyk + 3 inne tabsy z ktorymi alkocholu pic niewolno wiec kolejny rok pilabym pikolo z corka ale jak maz bedzie chcial to z corka i tesciami posiedzi ja tam wole isc spac bo rano do malego nikt mi niewstanie wiec wole sie wyspac :-p

trzeba sobie radzic ;-) lopciu mam pytanko czy wiesz moze jak fachowo nazywa sie tak zwanego glupiego jasia???bo w google niemoge wynalesc tego a przyznam ze zainteresowalo mnie to bardzo :-p bo jak pytalam dzis babki z rejestracji przez tel to niewiedziala o co mi chodzi :baffled:

szpital na znieczulenia ogólne i wewnątrzponowe
właściwie u nas w Chojnicach nie stosuje się głupiego jasia już no na pewno nie na ginekologii i chirurgii
a wpisałaś w google znieczulenia do zabiegu????

szpital na znieczulenia ogólne i wewnątrzponowe
właściwie u nas w Chojnicach nie stosuje się głupiego jasia już no na pewno nie na ginekologii i chirurgii
a wpisałaś w google znieczulenia do zabiegu????

no bo kolezanka mi powiedziala ze jej kumpel mial rwana 8 w grudziadzu wlasnie z glupim jasiem i byl super zadowolony i na necie poczytalam to ludzie tez sa zadowoleni z tego bo to jest jakas mieszanka lekow znieczulajaco-uspokajajacych ktore oglupiaja ze sie tak wyraze ze jest ci wszystko jedno co z toba robia :-) za takie znieczulenie to bym sie pokroic dala i z takim to bym wszystkie zabki dala wyleczyc a mam jeszcze druga 8 do wyrwania i 2 inne zabki na dole do wyzbycia sie :-p

reklama
no bo kolezanka mi powiedziala ze jej kumpel mial rwana 8 w grudziadzu wlasnie z glupim jasiem i byl super zadowolony i na necie poczytalam to ludzie tez sa zadowoleni z tego bo to jest jakas mieszanka lekow znieczulajaco-uspokajajacych ktore oglupiaja ze sie tak wyraze ze jest ci wszystko jedno co z toba robia :-) za takie znieczulenie to bym sie pokroic dala i z takim to bym wszystkie zabki dala wyleczyc a mam jeszcze druga 8 do wyrwania i 2 inne zabki na dole do wyzbycia sie :-p

czyli pewnie w stomatologii używane znieczulenie zobaczymy

zabko DORMICUM

Ostatnia edycja:
Do góry