reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

a w ogole wlasnie wracam od znajomej ktora mowi ze wszedzie slyszy o problemach starajacych sie par.jej bratowa poronila w 5 mc a potem starala sie ponad 2 lata...

No wlasnie wszedzie sie slyszy:-(, niech zyje cywilizacja:no: a i tak sobie mysle ze starania sie jeszcze jakos mozna przezyc ale poronienia:-:)-:)-( wole nawet nie myslec:-:)-(

reklama
zastanawialam sie dzis kiedy dostane @.glupio sie na nia czeka.z jednej strony mialam przewaznie cykle po 27-28 dni.z drugiej moj ostatni cykl trwal 25 a teraz owu byla bardzo wczesnie wiec nie wiem.dzis moj 23 dc i chyba 12 po owu(w ubieglym faza lutealna trwala tylko 12 dni).Mysle ze dostane w przeciagu 1-5 dni.Oby nie dluzej bo wtedy bede w pracy i gorzej to zniose.choc jak mowilam w tym cyklu jak na razie nic mnie nie boli(wczoraj troszke jajniki ale to nic w porownaniu z tym co ostatnio.).Zauwazylam tez ze w tym cyklu mam bardzo duzo bialego sluzu.Pojawil sie jakies pare dni po owu i tak do dzisiaj go mam.Zazwyczaj po owu troszke bylo i badziej kleisty a teraz wiecej tak ze musze wkladki iec.moze to przez wiesiolek?biore go 3 mc ale ostatnio bralam wiecej.
a w ogole wlasnie wracam od znajomej ktora mowi ze wszedzie slyszy o problemach starajacych sie par.jej bratowa poronila w 5 mc a potem starala sie ponad 2 lata...

Hej kochana, no pewnie juz wkrotce @ przylezie, ale chyba 12 dniowa faza lutealna to nie za krotko ?? chyba cos kiedys czytalam, ze jesli jest krotsza niz 12 dni wtedy moze byc za malo, ale pewna nie jestem, a Tobie jak narazie sie tylko raz zdarzylo 12 dni i w tym cyklu chyba sie zapowiada, ze jednak dluzej bedzie??

Mnie dzis caly dzien brzuch boli okropnie jakbym @ normalnie miala dostac za chwile, cos mnie tam ciagnie w tym brzuszysku, cycuchy ok nic nie bola i tez dzis jakis taki bialy serowaty sluz zauwazylam:baffled: ale caly czas sobie powtarzam nie nakrecaj sie, wiec sie nie nakrecam :dry: przynajmniej staram sie, odliczam juz dni do testowania:-D

Hej kochana, no pewnie juz wkrotce @ przylezie, ale chyba 12 dniowa faza lutealna to nie za krotko ?? chyba cos kiedys czytalam, ze jesli jest krotsza niz 12 dni wtedy moze byc za malo, ale pewna nie jestem, a Tobie jak narazie sie tylko raz zdarzylo 12 dni i w tym cyklu chyba sie zapowiada, ze jednak dluzej bedzie??

Mnie dzis caly dzien brzuch boli okropnie jakbym @ normalnie miala dostac za chwile, cos mnie tam ciagnie w tym brzuszysku, cycuchy ok nic nie bola i tez dzis jakis taki bialy serowaty sluz zauwazylam:baffled: ale caly czas sobie powtarzam nie nakrecaj sie, wiec sie nie nakrecam :dry: przynajmniej staram sie, odliczam juz dni do testowania:-D
no raz chyba rzeczywiscie.o jej a moze sie udalo?przeciez ktorejs sie musialo udac i moze to wlasnie ty?Oh jak ja bym juz chciala do tego grona dolaczyc?Kiedy to w koncu sie stanie?ty masz przynajmniej nadzieje...

Witajcie dziewczyny,
Mialam odlozyc staranka na 2 mies, ale jednak nie wytrzymam.
Chyba zatestuje 29 sierpnia.
Kto testuje w okolicach tej daty?

ja testuję 28 sierpnia bo to ostatni przewidywany dzień spodziewanej @ ale być może wytrzymam do 29 żeby mieć większą pewność :tak: oby do tego czasu @ się nie pojawiła...

Ja tam mam cały czas nadzieję, zawsze na początku się nastawiam a może to już jestem, jeśli przyjdzie @ lub w moim przypadku coś podobnego to się nie martwię, zaczynam nowy cykl i nowe starania, i tak od początku, choć nie powiem bardzo mi zależy, ale nic nie poradzę,

A ja tez ciekawa jestem jak u mnie w tym miesiacu bedzie:sorry2: zebym sie tylko nie nakrecala, jak przyjdzie @ trudno ale nie chce sobie nic wkrecac bo to jest dla mnie najgorsze:-( nie potrafie wtedy normalnie juz funkcjonowac:sorry2: dobrze ze w tym miesiacu przed @ bedziemy na wakacjach to moze jakos latwo mi bedzie o tym nie myslec:dry:

Dziewczyny zazdroszcze Wam juz tych testowanek:sorry2:

Dobrze jest mieć oparcie w bliskiej osobie, ona zawsze pocieszy, oj muszę się wziąść w garść bo i mi smutno się robi. A przecież nie możemy być wiecznie smutne i martwić się bo co z naszych fasolek wyrośnie, jak już będą

reklama
O kurcze ja najczesciej mam 12 dni:sorry2:

Jeśli faza trwa mniej niż 10 dni (niektórzy badacze uważają, że trwająca poniżej 12) mamy do czynienia z tzw. niedomogą ciałka żółtego. Może stanowić to problem z powodu mniejszej szansy na prawidłowe zagnieżdżenie zarodka. Słabej jakości ciałko żółte będzie produkować niewłaściwą ilość progesteronu powodując, że śluzówka macicy będzie niedostatecznie przygotowana na implantację. Na szczęście fazę można skutecznie przedłużyć przez zastosowane odpowiednich leków np. Clostilbergyt’u, Biogonadyl’u, gestagenów.

Ty masz 12 dni wiec jak najbardziej prawidlowo :tak:

Do góry