reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej poniedziałkowo

Żabciu dziex za porade , ale wiesz mam tak paskudnie zszyte:baffled: i chyba nic nie pomorze , zapytam poloznej jak dziś przyjdzie .
Codo corci to tak jak Lopciu mowi musisz miec duzoo cierpiliwosci , czasem dzieci tak reaguja jak chca zwrocic na siebie uwage najlepiej zwrocic sie do specow .

Batonik i Mysza sie juz wyleguja:-):cool2: tym to dobrze ;-):tak:

Miłego dnia kochane !:happy2:

reklama
Hejka!

Witamy z wakacji :-) oj wylegujemy się wylegujemy...

My tak na szybko...szczęścliwie dojechaliśmy na miejsce, pokoje super, pogoda dopisuje - żyć nie umierać!
I co najważniejsze pierwsza randka maluchów badzo udana! Patrzą się na siebie jak zaczarowani.

Gorąco pozdrawiamy
Mysza & Batonik :-D

Załączniki

• wakacje.jpg
    wakacje.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 46
och Mysza i batonik pozytywnie zazdrościmy tego wylegiwania się :)
super że pierwsza randka pomyślna - czyli pierwsze zauroczenie jest:-) oby procentowało w przyszłości:)
trzymajcie się ciepło

Witam wieczorowo
No hej hej Batonik & Mysza supcio ze pogoda dopisuje i wogole wsio ok
Oj jakie slodziaki z B & Sz buziaki dla bąbelkow
Miłego wylegiwania

A pozostałym dobrej nocki

Pa Pa

scully śliczna taka fajna w sam raz do wykochania:) i wycałowania:) ach ale bym ją wyściskała ale nie mogę bo za daleko mieszkam więc zrób to za mnie on-line scully:)
zabka z nadpobudliwością to tak jest różnie czasem się z niej wyrasta czego na pewno nie mozesz zrobić to zabraniać kontaktów z rówieśnikami bo musi się z nimi integrować- kurcze współczuję Tobie bo teraz jeszcze czeka Ciebie sporo nerwów a właściwie powinnaś być bardzo cierpliwa no zobaczysz co panie w ppp doradzą:)&&&
no bardzo jestem ciekawa ja malej nic niezabraniam znaczy kontaktow chodzi do przedszkola i wogole ale ja poprostu juz niedaje rady i juz mi sie pomyslyy skonczyly
Hej poniedziałkowo

Żabciu dziex za porade , ale wiesz mam tak paskudnie zszyte:baffled: i chyba nic nie pomorze , zapytam poloznej jak dziś przyjdzie .
Codo corci to tak jak Lopciu mowi musisz miec duzoo cierpiliwosci , czasem dzieci tak reaguja jak chca zwrocic na siebie uwage najlepiej zwrocic sie do specow .

Batonik i Mysza sie juz wyleguja:-):cool2: tym to dobrze ;-):tak:

Miłego dnia kochane !:happy2:
sproboj moze akurat pomoze a ona niewiemczy chce zwrocic na siebie uwage bo takie jej zachowanie trwa d kiedy tylko pamietam :-( i przedszkolanka z zeszlego roku mi proponowala wizyte u specow ale stwierdzilam ze pczekam ze moze sie zmieni i ze moze dam rade ale niedalam :-( cala moja nadzieja w doktorze do ktorego mamy jechac
Hejka!

My tak na szybko...szczęścliwie dojechaliśmy na miejsce, pokoje super, pogoda dopisuje - żyć nie umierać!
I co najważniejsze pierwsza randka maluchów badzo udana! Patrzą się na siebie jak zaczarowani.

Gorąco pozdrawiamy
ale wam zazdroszcze tez bym sie gdzies chetnie wyrwala odpoczac :-) milego odpoczynku i wypasionej pogody

hej kobietki niebylo mnie dwa dni a tu niewiele do nadrobienia kompa mialam u komputerowca bo stronki w necie cos szwankowaly ale juz naprawil :-)

hej wieczorowo

Żabciu z małą bedzie dobrze zobaczysz :tak: głowa do góry

Meldujemy ze u nas wsio ok

Dobrej nocki

A no cisza za duzo nie ma co nadrabiać , pogoda dopisuje wiec wszystkie korzystaja :tak:;-)

a do twojego męża tez się tak źle odnosi??? pyskuje pewnie co a bije też???
do wszystkich sie zle odnosi kiedys bila ale jakos sobie z tym dalismy rade, juz sobie spisalam liste jej zachowan dla psychologa a wyglada ona mniej wiecej tak :
-ciagle cos niszczy
-bez przerwy mowi(slowotok)potrafi powtarzac jedno zdanie lub slowo bez konca mowi byle co byle tylko gadac
-bez przerwy wtraca sie do rozmow nawej jak sie z nia nierozmawia i zawsze musi miec ostatnie zdanie
-przy jedzeniu bez przerwy sie kreci ,macha nigami i ciagle mowi i stara sie zagadywac tylko zeby gadac, jesli je sama to przeskakuje z krzesla na krzeslo nieusiedzi na jednym
-bardzo rzadko idzie normalnie najczesciej skacze idac lub biega w ta i spowrotem
-gdy ma stac w miejscu to skacze
-gdy sie ja obejmie lub przytuli chwile tak ze niema pola ruchu ze niemoze sie ruszac to krzyczy i placze
-jak cos gdzies polozy to za pare sekund doslownie za chwile juz niepamieta gdzie to jest
-ciagle piszczy i wydaje inne dziwne dzwieki
-kiedy sie do niej mowi lub cos sie jej tlumaczy to zachowuje sie tak jakby to wogole niebylo do niej odwraca sie lub wychodzi i zajmuje sie czym s innym
-w przedszkolu sa ciagle skargi na corke, kilka razy uderzyla kolegow,przedszkolanka(mimo wieloletniego doswiadczenia z dziecmi) niedaje sobie z nia rady :-(
-zna wszystkie zasady panujace w domu i przedszkolu ale sie do nich niestosuje
-pyskuje,jest paskudna opryskliwa wredna i zarozumiala mysli ze wszystko jej ujdzie plazem
-zadne kary nierobia na niej wiekszego wrazenia przez chwile sie buntuje a potem ma to gdzies ze ma kare
-wcieka sie o byle co wtedy krzyczy rzuca wszystkim i trzaska dzrwiami
-jest bardzo glosna mowi glosno jakby krzyczala a jak cos spiewa to na caly glos
-wchodzi wsedzie gdzie sie da 9na krzesla meble,kaloryfer w przedszkolu,wiadra,gory stosy drzewa)
-wiesza sie na klamkach
-ciagle caluje ,sciska tarmosi swojego mlodszego brata ciagle przytyka mu buzie do buzi i piszczy potrafi tak bardzo dlugo a maly wtedy sie po pewnym czasie wscieka( w sumie nikt by tego niewytrzymal w nadmiarze)
-gdy cos zbroi lub zepsuje to sie smieje i cieszy z tego
-kiedy jestem z nia gdzies to ciagle slysze teksty typu ''boze jak ty z nia wytrzymujesz?'', "ona cie wogule nieslucha"
-ale pomimo tych zachowan to jest bardzo bystra i inteligentna w przedszkolu jest najlepsza z angielskiego wiersz zapamietuje w momencie piosenki tez ale ta inteligencja czasem ma zle zstrony bo jest tak sprytna ze nowo poznane osoby potrafi sobie momencie owinac wokol palca i wykombinowac to co chce
moze z mojego opisu niewyglada to tak zle ale jakby sie zobaczylo jej zachowanie to jest gorzej dzis to sie tak wscieklam ze jej powiedzialam ze nieprzyjde dzis na dzien mamy w przedszkolu i ze bedzie jako jedyna bez mamy ale powiem szczerze ze wiem ze jak niepojde to bedzie jej przykro ze niewidzialam jej wystepu ale z drugiej strony jak pojde to bede niekonsekwentna co do mnie niepauje i teraz mam dylemat :-( troche zaluje bo powiedzialam to w zlosci ale bylam juz tak wsciekla bo od rana tak rozrabia ze myslalam ze ja rozniose juz niedaje rady dzis musze jeszcze poprosic przedszkolanke o to zeby napisala mi opinie jak wedlug niej zachowuje sie klaudia w przedszkolu zeby miec do psychologa i ta z poprzedniego roku co z nia miala zajecia chyba tez poprosze

ok kochane zycze milego dnia wlece tu jeszcze kolo poludnia jak juz zaprowadze mloda do przedszkola i wroce do domu

kurcze naprawdę masz ciężko nie dziwię się że jesteś u kresu sił
poproś porozmawiaj dobrze z psychologami - wiesz na pewno jest to w jakimś stopniu taka ruchliwość związana z ADHD ale wyrasta się czasem z tego
na szczęście też można to leczyć farmakologicznie jeden plus że jest chętna i się szybko uczy bo potem można czymś dziecko zająć:)
będzie dobrze musi być:)

reklama
Scullyy Sliczna Gabi Co do krocza to moje jeszcze ciagnie :zawstydzona/y::-( i wogole czasem chyba krewka mi się sączy :baffled: znowu masc poszla w ruch wogole masakrycznie mam zszyte ech

czyli długo będzie się goić... :baffled: jakoś trzeba wytrzymać :tak:

o boziu poryczalam sie :zawstydzona/y::sorry2: slodkosci ale bym takie malenstwo potulila :sorry2: kiedy moj babelek byl taki malutki boze jak te chwile ulatuja teraz taki duzy i juz sam chce siedziec ale i tak jest kochany i taki pocieszny a corka och szkoda gadac :zawstydzona/y: w czerwcu jade z nia do poradni psychologicznej na zbadanie czy jest dzieckiem nadpobudliwym bo nikt w domu ani w przedszkolu przedszkolanki nikt niedaje sobie juz z nia rady niech mi cos doradza bo przy niej to super niania by osiwiala :-( moze tam mi cos doradza bo juz mi sie pomysly skonczyly a przez te pare lat to juz dosc nerwow stracilam :-(

kochana mi wszystkie znajome polecaly tantum rosa na podmywanie po porodzie po tym ponoc migiem sie ladnie goi i wogole wiec moze sproboj aha i szare mydelko najlepiej takie stare jak nasze babcie mialy lub marsylskie to wlasnie takie stare szare mydlo super na wszelkie dolegliwosci intymne ;-):tak:

współczuję tego ganiania za córcią :sorry2: musisz mieć anielską cierpliwość :tak: i racja - koniecznie zasięgnij porady :tak:
a tantum rosa to tylko zewnętrznie używałaś?? bo wiem, że można wewnętrznie tylko nie wiem czy przy połogu też... :sorry2:

scully śliczna taka fajna w sam raz do wykochania:) i wycałowania:) ach ale bym ją wyściskała ale nie mogę bo za daleko mieszkam więc zrób to za mnie on-line scully:)

wycałowana :-D

Hejka!
Gorąco pozdrawiamy

i widać, że pasują do siebie ;-):-D

Ja dziś szok przeżyłam :szok:
Coś mi te odchody poporodowe "jechały" i dziś była położna środowikowa. Sprawdziła, a ja od 2 tygodni nosiłam tam tampon :szok: jak szyli mnie na porodówce to nie wyciągneli :szok:
teraz muszę uważnie się obserwować :szok: i jak coś nie teges to do szpitala :szok:
żeby tylko wszystko już było ok :tak:

Do góry