reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

No to i ja się do was dołączę.Zaczęłam czytac od początku wasze wypowiedzi ale jest tego tak dużo że na 10 str. skończyłam i jestem trochę nie w temacie ze wszystkim.
Tak więc ja @miałam 1.07 i mimo że mąż nie chciał dziecka to wczorajszej nocy się zdecydował i zadziałał. Nie wiem czy coś wyjdzie z naszych "starań" ale ja bardzo bym chciał dzidziusia.Mam już synka (w sierpniu skończy 2 latka).
Najgorsze z tego wszystkiego jest to że mąż się nagle zdecydował a ja powinnam iśc na cytologię bo od porodu nie byłam a żeby mi zrobili to 3 dni nie można współżyc:confused:
I co mam robic?czekac miesiąc czy liczyc że wszystko ok:baffled:

reklama
No to i ja się do was dołączę.Zaczęłam czytac od początku wasze wypowiedzi ale jest tego tak dużo że na 10 str. skończyłam i jestem trochę nie w temacie ze wszystkim.
Tak więc ja @miałam 1.07 i mimo że mąż nie chciał dziecka to wczorajszej nocy się zdecydował i zadziałał. Nie wiem czy coś wyjdzie z naszych "starań" ale ja bardzo bym chciał dzidziusia.Mam już synka (w sierpniu skończy 2 latka).
Najgorsze z tego wszystkiego jest to że mąż się nagle zdecydował a ja powinnam iśc na cytologię bo od porodu nie byłam a żeby mi zrobili to 3 dni nie można współżyc:confused:
I co mam robic?czekac miesiąc czy liczyc że wszystko ok:baffled:
Witaj!Ja rowniez ostatni okres mialam 1.07:)Nie wiem jak dlugi masz cykl ale jesli taki mniej wiecej 28 dniowy to wlasnie teraz dzialaj!Bo prawdopodobnie w ciagu najblizszych dni masz owulacje.(ja najprawdopodobniej jutro lub w srode) i wlasnie teraz masz najwieksze szanse.Tak wiec ja wstrzymalabym sie z badaniami(zreszta juz zaczeliscie starania i to akurat najprawdopodobniej w dni plodne).Jak cos to mozesz zrobic za tydzien bo dni plodne trwaja tylko kilka dni.Powodzenia

Witamy Selena :-)
Czasami takie nieplanowane staranka są najlepsze i najbardziej owocne :tak:
Ja już uciekam dziewczynki, lecę do mężusia :-D

Hej dziewczynki:-) Witam sie porannie:-) W poznaniu nareszcie piekna pogoda:-D Wczoraj cały dzień sprzątałam w domu bo dziś mam gości. Jakoś przez ostatnie 2 tygodnie jakośnie mogłam się zmobilizować do sprzątania:confused:

nie ma sprawy;-):-) daj znać jutro jaka tempka, aha i zapomniałam cie zapytać o ten śluz czy on jest biały czy przezroczysty, lepki czy rozciągliwy, albo moze mokry i sliski?? wiem ze to czasem trodno zaobserwowac ale moze widziałaś która z tych cech?

Niestety dzisiejsza tempka nie jest adekwatna bo wczoraj odwiedziła mnie przyjaciółka, której dawno nie widziałam no i wypiłam jedno piwko:zawstydzona/y: Pewnie dlatego ta tempka jest taka wysoka w porównaniu z wczorajszą

Co do śluzu to według mnie jest przejrzysty, mokry i śliski. Ale pewności nie mam. Jakoś nigdy się tym nie przejmowałam i tego nie obserwowałam. Staramy sie dopiero 3 cykl ale tak na poważnie z mierzeniem tempki, obserwacją śluzu itd dopiero 1 cykl. Wcześniej liczyliśmy, ze się uda nie przykładając wagi do tych spraw... A w okresie narzeczeństwa w ogóle o tym nie myśleliśmy. Zaczęliśmy współżyć jak byliśmy pewnie, ze chcemy być razem na zawsze i podjęliśmy decyzję, ze się nie będziemy zabezpieczać i co ma być to będzie:-p Jak widać dziecko nie było nam pisane:-( Ale mam nadzieję, ze teraz się uda. Może tak miało być...:confused: najpierw ślub później dziecko... Czas pokaże...

Miłego dnia wszystkim życzę:-)
No i jak zwykle się rozpisałam... ja juz tak mam... Gaduła ze mnie... Wybaczcie:zawstydzona/y:

Wotamy Selena:-)NAwet nnie czytaj tych 50 stron, bo z nudów umrzesz nad ekranem:-)U mnie temka idzie w górę- dzisiaj 36,85, czyli widać należe do osób, którym tempka wzrasta kilka dni po owulacji...wypryskó na dekolcie coraz więcej, bodawki swędzą i bolą przy dotykaniu i wczoraj przez chwilkę miałąm zgagę..ale nie nakręcam się, bo w zeszłym miesiącu miałam wszystko łącznie z dodatnik testem i nici wyszły..tak, że czekamy, a tetsować będę 2 razy- na weekend wyjeżdzam do znajomyc na Kaszuby ( jadę w pt, wracam w nd) w poniedziałek rano zrobię test i piątek zrobię test..jeśli zaszłam, to powinno (przynajmniej na tym drugim) coś być..

Hej dziewczynki:-) Witam sie porannie:-) W poznaniu nareszcie piekna pogoda:-D Wczoraj cały dzień sprzątałam w domu bo dziś mam gości. Jakoś przez ostatnie 2 tygodnie jakośnie mogłam się zmobilizować do sprzątania:confused:

Niestety dzisiejsza tempka nie jest adekwatna bo wczoraj odwiedziła mnie przyjaciółka, której dawno nie widziałam no i wypiłam jedno piwko:zawstydzona/y: Pewnie dlatego ta tempka jest taka wysoka w porównaniu z wczorajszą

Co do śluzu to według mnie jest przejrzysty, mokry i śliski. Ale pewności nie mam. Jakoś nigdy się tym nie przejmowałam i tego nie obserwowałam. Staramy sie dopiero 3 cykl ale tak na poważnie z mierzeniem tempki, obserwacją śluzu itd dopiero 1 cykl. Wcześniej liczyliśmy, ze się uda nie przykładając wagi do tych spraw... A w okresie narzeczeństwa w ogóle o tym nie myśleliśmy. Zaczęliśmy współżyć jak byliśmy pewnie, ze chcemy być razem na zawsze i podjęliśmy decyzję, ze się nie będziemy zabezpieczać i co ma być to będzie:-p Jak widać dziecko nie było nam pisane:-( Ale mam nadzieję, ze teraz się uda. Może tak miało być...:confused: najpierw ślub później dziecko... Czas pokaże...

Miłego dnia wszystkim życzę:-)
No i jak zwykle się rozpisałam... ja juz tak mam... Gaduła ze mnie... Wybaczcie:zawstydzona/y:
znow omina mnie wszystkie historie bo nie bedzie mnie w domu do wieczora,ale za to bede miala lekture na wieczor:)
U mnie jak juz mowilam test owulacyjny wyszedl wczoraj pozytywnie i mam nadzieje ze najpozniej jutro pojawi sie owulacja.wg obliczen tez by sie zgadzalo.Ciekawe czy potwierdzi to temperatura.Dzis jeszcze 36,1 ale od czwartku powinna podskoczyc.no,a potem dwa tygodnie niepewnosci...i stresu bo na razie go nie mam

Mi też się zbliża owulka:) Jakoś mnie dziś jajnik pobolewa a właściwie dziwnie kłuje:) Zawsze mi sie wydawało, że to oznacza owulację. Zobaczymy czy tosie potwierdzi. Zamierzam już nie pić alkoholu do końca miesiąca na pewno bo a) muszę wiedzieć jaką mam temperaturę zeby wiedzieć czy była owulka b) jeśli zaciążę to alkohol może zaszkodzić maleńswu:(

ale numer..muszę Wam o tym napisać, tylko się nie śmiejcie...wczoraj wieczorem postanowiłam wypić sobie odrobinkę adwokata- w sumie to jedyny alkohol, którego czasami odrobinkę się napiję..i.nie dałam rady...zamoczyłam usta i poczułam gorzki smak i to by było na tyle...dzisiaj z kawą to samo, mąż znowu i zrobił kubeczkej kawy z mleczkiem a ja cały wylałam do zlewu, bo była taka gorzka, że nie dałam rady się napić...dziwne...

reklama
ale numer..muszę Wam o tym napisać, tylko się nie śmiejcie...wczoraj wieczorem postanowiłam wypić sobie odrobinkę adwokata- w sumie to jedyny alkohol, którego czasami odrobinkę się napiję..i.nie dałam rady...zamoczyłam usta i poczułam gorzki smak i to by było na tyle...dzisiaj z kawą to samo, mąż znowu i zrobił kubeczkej kawy z mleczkiem a ja cały wylałam do zlewu, bo była taka gorzka, że nie dałam rady się napić...dziwne...

Może to jednak fasolka:-) Życzę Ci tego z całego serca:tak: Trzymam kciuki żeby to było TO:-)

Do góry