reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

wisienka cykl w porządku, ładnie się temperaturki kształtują, skoku nie było więc zgadzam się z moją przedmówczynią, że teraz najlepszy czas na działanie :tak: Zwłaszcza, że pojawia się śluz...
Ja mierzę temperaturę i obserwuję śluzik od ponad dwóch lat, więc jeśli tylko będę potrafiła, to pomogę :tak:
zielona hmm najważniejsze, że wszystko jest w porządku i nie ma żadnych zaburzeń hormonalnych. A ja mam nadzieję, że Wasze starania przyniosły rezultaty i już ktoś tam kiełkuje sobie pod sercem :-)
melissa my od piątku działamy codziennie i spróbujemy tak aż do skoku (który nie wiadomo kiedy będzie bo dopiero wczoraj pojawil się sluz plodny - a u mnie jest on zazwyczaj 2-3 dni a potem dopiero skok) więc jedziemy na tym samym wózku :-D
pati mam nadzieję, że u ciebie to ta dziewczyneczka już rośnie :tak: a zagnieżdżenie z tego co czytałam moze być kilka dni - nawet do 10 po owulacji, przeciętnie tydzień, ale głowy nie dam ...
dorkaa no własnie kiedy testujesz? Będziemy trzymać kciuki :-)
sandrahaha życzę dużo nadziei a pod koniec cyklu dwóch kresek...
marlenka też mi się wydaje, że była cisza, bo zbiorowa owulacja nadchodzi :-D oby została jak najlepiej wykorzystana :happy2:

reklama
gin powiedział mi, że zaburenia hormonalne są widoczne po grubości endometrium..z moim wszystko git. A na bolące brodawki odrzekł: czekamy do środy za 2 tyg. i testujemy. Powiedział, że owulka albo była, albo nie było jej w ogóle i mam testować przed terminem @, skoro dziś śladu po owulce nie było, to musiałą być kilka dni temu(albo w ogóle). A, że jestem po pozamacicznej, kazał testowac szybciej i przy pozytywnym teście natychmiast przychodzić- nawet przy ciąży 4 tygodniowej, żeby potwierdzić, że to nie kolejna pozamaciczna. W ogóle jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty- na prawde zostałam poważnie potraktowana i świetnie przebadana- i wziernik i cytologia za jednym zamachem i usg dopochwowe i zewnętrze i nawet mi nerki i woreczek żółciowy oglądał, czy aby bóle nie są z ich powodu...na prawde super

a jak dlugi masz zazwyczaj cykl?Mnie kiedys test o.dopiero w 16 dniu wyszedl.Pamietaj by nie pic za wiele przed testowaniem.a temperature mierzysz?czasem sluz jest ale go nie widac.Mnie tez sie nie przelewa choc wczoraj mialam go naprawde sporo jak na mnie ale to zasluga wiesiolka
28 dni, a ostatni 24, wiesiołek tez zazywałam ale poprawy nie ma :(

gin powiedział mi, że zaburenia hormonalne są widoczne po grubości endometrium..z moim wszystko git. A na bolące brodawki odrzekł: czekamy do środy za 2 tyg. i testujemy. Powiedział, że owulka albo była, albo nie było jej w ogóle i mam testować przed terminem @, skoro dziś śladu po owulce nie było, to musiałą być kilka dni temu(albo w ogóle). A, że jestem po pozamacicznej, kazał testowac szybciej i przy pozytywnym teście natychmiast przychodzić- nawet przy ciąży 4 tygodniowej, żeby potwierdzić, że to nie kolejna pozamaciczna. W ogóle jestem bardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty- na prawde zostałam poważnie potraktowana i świetnie przebadana- i wziernik i cytologia za jednym zamachem i usg dopochwowe i zewnętrze i nawet mi nerki i woreczek żółciowy oglądał, czy aby bóle nie są z ich powodu...na prawde super
czytalam w napieciu bo dzis nie maialm dostepu do komputera.szkoda ale z drugiej strony dobrze ze nic powaznego.Nie jestem lekarzem ale podejrzewam ze owulacje po prostu mialas (zgadzaloby sie patrzac na dlugosc twojego cyklu oraz temperature) i nic nie wiadomo.Moze jeszcze bedziesz miala wielka niespodzianke pod koniec tego mc?!I zobacz jak dziala nasza psychika!Jak latwo uwierzyc ze jest sie w ciazy.ja tak mialam ostatnim razem.moglabym przysiac ze sie udalo.

Ja jeszcze mam nadzieję, ze w tym cyklu się uda ale pewnie pod koniec cyklu znowu będę panikować, ryczec, robic testy itd. Ale narazie jestem spokojna i pełna nadziei:) Działamy i z mężem. A od dziś codziennie będziemy serduszkować az do końca tygodnia:) Mam nadzieję, że przeżyjemy ten tydzień:p A kiedy powinnam przestać brać wiesiołka? Teraz przed owulką czy dopiero po owulce?
Moim zdaniem owulacji jeszcze nie mialas ale wlasnie sie do niej zblizasz(temperatura czesto spada przed owulacja).wiesiolek tylko do owulacji bo potem powoduje skurcze macicy.Po owulacji temperatura powinna ci skoczyc.Wydaje mi sie ze w podobnym dniu cyklu jestesmy.
Ja tez mialam szalec codziennie ale jednak nie.Co bedzie to bedzie.choc tak jak ty panikowac bede w ostatnim tyg cyklu!juz by sie w koncu moglo udac!

to rzeczywiscie widac że sie tobą dobrze zajął:blink: teraz pozostaje czekanie;-)
a ja trzymam kciuki zeby za 2 tyg sie pojawiły dwie kreseczki:-)

No a u mnie 13dc.temperatura 36,0 i wlasnie zrobilam test owulacyjny ktory wyszedl pozytywny.zreszta tego sie wlasciwie spodziewalam.obstawiam ze owulacja bedzie w srode ,ewentualnie jutro (ciekawe czy w czwartek bede miala wyzsza temperature).jak na razie wszystko sie zgadza ale fajnie by w koncu rezultat jakis byl!

Ejif no to mecz teraz swojego mężczyzne.
Zielona dobrze,ze wszystko gra.Macie zielone swiatełko do starania sie:) moze jednak kwietnióweczka rosnie w brzuszku.A jak nie to majówki też są fajne:-);-)

Trzymam za Was wszystkie kciuki babeczki;-)
Ja dzisiaj czuje się wyśmienicie.Senność dopada mnie od kilku dni zawsze ok 13 a pozniej o 18.Ale to pewnie z nic nie robienia bo to najbardziej męczy.Ciągle szukam roboty.Juz do głowy dostaje na tym bezrobociu.Teraz musze czekać do środy by wiedzieć co dalej mam robic.

reklama
Ejif no to mecz teraz swojego mężczyzne.
Zielona dobrze,ze wszystko gra.Macie zielone swiatełko do starania sie:) moze jednak kwietnióweczka rosnie w brzuszku.A jak nie to majówki też są fajne:-);-)

Trzymam za Was wszystkie kciuki babeczki;-)
Ja dzisiaj czuje się wyśmienicie.Senność dopada mnie od kilku dni zawsze ok 13 a pozniej o 18.Ale to pewnie z nic nie robienia bo to najbardziej męczy.Ciągle szukam roboty.Juz do głowy dostaje na tym bezrobociu.Teraz musze czekać do środy by wiedzieć co dalej mam robic.
No pomecze pomecze niech tylko sie w domu zjawi:)
eh,ja narzekam ze do pracy musze,ty ze jej nie masz.i tak zle i tak nie dobrze:)
co do zielonej to mysle ze jesli cos mialo sie stac to juz sie stalo:)

Do góry