reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej dziewczyny :)
ja na chwilunie ;) bo mała jeszcze śpi ... więc mam chwile dla siebie :)
jestesmy w domu... wypuścili nas wczoraj o 20...

mała jest cudna... żarłoczna, je mnie wiecej co godzinę, chyba wole to niz poczakowe sesje po 2-3 h przy cycju... moje brodawki wołały o pomste do nieba... od wczoraj stosuje krem na brodawki i jest lepiej, mleczko też mam :)

co do porodu to sie pokomplikowała sprawa z pepowiną, zawinęła sie wokół szyi i byłam o mały wlos od ciecia... udało sie kleszczami :O :( no ale najwazniesza, ze mała cała i zdrowa... dostała 10 pkt.

o i urodziła sie 22 czyli przyjmuje, ze jest z 1 dnia Strzelca ;) :)

pozdrawiam i do poklikania :)
Ja jeszcze nie gartulowalam, bo wolalam to zrobic "osobiscie";-)
No wiec - Gartulkuje serdecznie i zycze zdrowka!!!:tak:

reklama
Olkale jeszcze raz gratuluję! Niech malutka rośnie zdrowo. Z piersiątkami nie mam doświadczenia bo ja nie karmię, ale wiele osób polecało maść PULERAN - podobno rewelacyjna na sutki.

Hej kobietki niewiem co sie stwlo niemoge zacytowac was dzieki za mile slowa dzisiaj leze i nic nierobie nawet w piecu dzis pala panowie cud nad fuda muze to w kalendarzu zapisac ;-) ciekawe jak dlugo im to zostanie...a ja obchodze sie ze soba jak z jajkiem bo bardzo chce wytzymac chociaz do 1stycznia
Lopciu wygonten snieg jeszcze za szybko
Okale super ze juz jestescie w domku pochwal sie foteczka
Zmykam kochane musze odebrac corke z przedszkola apotem dalej do luzka pozniej do was wlece

Scully fajowo że wyniki dobrze i Ty czujesz się świetnie.
Co do usg to podejrzewam że zrobią Ci w okolicach 22.12 to połówkowe, bo to już będzie 20tc.

Żabko to się nie przemęczaj! dużo odpoczywaj żeby Antoś posiedział w brzuszku jak najdłużej. I wymyśl coś z tym ogrzewaniem żebyś do tego pieca nie musiała ciągle gonić.

erbuś co u Was ? Wierci się już Maluszek ?
A dziękuję u nas Wsio dobrze :-) duzo wypoczywamy :tak:A synuś wierci się wierci czasami mowie na niego nasz mały gołota bo boksuje :-Dze hej W sumie to juz od dawna go czuje ale to byly takie delikatne ruchy a teraz sa i takie dni gdzie harcuje bardzo intensywnie . Za tydzien w piatek wizyta :-)

hej u mnie snieżek pruszy więc chyba nie długo będę mieć pogodę jak u svensonki:)
Mysza przystojniaczek - też takiego chcę :)
zabka oszczędzaj się dziewczyno
batonik &&&& wyjdziesz bo tyle za Ciebie trzyma kciuki że raz dwa do domku wypuszczą was:)
erbuś jak ty masz cudnie w taką pogodę to można i chce się spać :):):)
:-) masz racje , dzis wlasnie lezac na kanapie z ksiazka tak sobie pomyslalam ze nie musze nigdzie wychodzic i wogole stresowac sie :-) ach cudnie
Tego Wam życzę wszystkim :-)

mała jest cudna... żarłoczna, je mnie wiecej co godzinę, chyba wole to niz poczakowe sesje po 2-3 h przy cycju... moje brodawki wołały o pomste do nieba... od wczoraj stosuje krem na brodawki i jest lepiej, mleczko też mam :)

co do porodu to sie pokomplikowała sprawa z pepowiną, zawinęła sie wokół szyi i byłam o mały wlos od ciecia... udało sie kleszczami :O :( no ale najwazniesza, ze mała cała i zdrowa... dostała 10 pkt.

Hej kochana jeszcze raz wielkie gratki i wszystkiego naj naj dla Was :-)
i wiesz co my z Natka takie oszukane bo w niektorych horoskopach jest ze skorpion jest do 22 a w innych pisza ze do 21 . Ale musze Tobie powiedzieć ze urodzeni
22 -11 to wspaniali ludzie :-D:-D:-D Buziaki dla Was

Zabcia powiedz facetom ze Ty juz nie palisz w piecu i teraz wiecej odpoczywasz i sie oszczedzasz !
Do miłego

Hej kobietki wrocilam wlasnie od poloznej i niejest dobrze wynik krwi i moczu sa ok nawet polozna sie dziwila ze sa dobre mimo choroby ale mam za nisko brzuch i maly jest ulozony za nisko i polozna powiedziala ze napewno urodze w grudniu i moge byc przygotowana na porod w kazdej chwili i ze mam jak najwiecej lezec zeby maly jak najdluzej zostal w brzuchu i mam sobie zalatwic pas podtrzymujacy brzuch ale narazie jestem splukana a pozyczyc niemam od kogo :-( i powiedziala ze moja choroba tez niesprzyja teraz ciazy i donoszeniu i siewystraszylam i leze i bede lezec jak najwiecj dla babelka

słonko leż plackiem jak najwięcej :tak: żeby jak najdłużej dzidzia w brzuszku była :tak:

Scully fajowo że wyniki dobrze i Ty czujesz się świetnie.
Co do usg to podejrzewam że zrobią Ci w okolicach 22.12 to połówkowe, bo to już będzie 20tc.

:tak: chciałabym :tak: może z mężem bym poszła i on by foto przez komórkę zrobił :sorry2: a póki co pomarzę o płci ;-)

hej u mnie snieżek pruszy więc chyba nie długo będę mieć pogodę jak u svensonki:)

u mnie tylko deszcz ze śniegiem -niestety :sorry2:

super, że wszystko w porządku :tak: wypoczywajcie sobie ile się da ;-)

Ja jeszcze nie gartulowalam, bo wolalam to zrobic "osobiscie";-)
No wiec - Gartulkuje serdecznie i zycze zdrowka!!!:tak:

słoneczko, a co u ciebie? :-) napisz koniecznie :tak:

Hej babolki jak wam mija dzien a co u batonika ccaly dzien sie nieodzywa a macku po tylku dostaniesz wlecialas na chwile i nic nienapisalas co u ciebie dieta widze efekty daje ladnie

hej Żabko ... jestem,jestem odzywałam się dziś tylko, że od 14 był u mnie R siedział aż do obchodu prawie co by mi czas szybciej zleciał :tak: jutro już czwartek i potem piątek :szok: trzymajcie mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Cześć Wszystkiem, jak dawno tu nie zaglądałam:)
Musiałam przerwać swoje staranka na jakies pół roku. ;-)

No ale wkońcu nadszedł czas. Pytanko więc do Was mam Kochane.

Cykle ost. 27 dniowe, przytulanko z 14 na 15 dc. 14 dc zaczął mi się rano przeźroczysty śluz lepki.
W niedziele wieczorem wyleciał mi taki jak to ująć "czop śluzowy" przeźroczysty bardzo galaretowaty śluz (taki glut:p)
W poniedziałek dużo białego śluzu o konsystencji kremu(Bez grudek ani nic)
we wtorek to samo
Diś biały śluz niby ale przy podcieraniu na papierze wyłapałam biały ale lepki.

Jeśli chodzi o tempke to idzie powolutku w góre o stopień codziennie ale tempką jakos nie chce sie sugerowac bo mi sie ten termomert nie podoba(musze kupic nowy):-(

Noi od niedzieli bule w podbrzuszu..różne, ciągnące na przemian z pokłuwaniem.
Bolą tylko sutki.

Co o tym myślicie?
Czy taki (zamienny) śluz może być dobrym objawem?

Do góry