reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ciekawe kiedy ja dostane @.Z jednej strony to dopiero moj 23 dc,a z drugiej mialam wczesna owu wiec to 12 dpo i ostatnio tyle tylko mialam.Ta faza lutealna chyba sie nieco tym razem wydluzy i zakladam ze moze jeszcze 2 dni?Tym razem nie boli mnie tak okropnie jak mc temu.

reklama
ciekawe kiedy ja dostane @.Z jednej strony to dopiero moj 23 dc,a z drugiej mialam wczesna owu wiec to 12 dpo i ostatnio tyle tylko mialam.Ta faza lutealna chyba sie nieco tym razem wydluzy i zakladam ze moze jeszcze 2 dni?Tym razem nie boli mnie tak okropnie jak mc temu.

A moze jeszcze za wczesnie bylo na bete:dry: Eijfi rozne sie cuda dzieja w cyklach kazda kobieta jest inna i dopoki @ nie ma to chyba tak naprawde nic nie mozna jeszcze stwierdzic napewno te wyniki Cie troche juz przygotowaly na ewentualna porazke ale kobiety organizm jest bardzo nieprzewidywalny i nigdy nic nie wiadomo:baffled: tym bardziej ze sie zatrulas wiec moglo to zaklocic wyniki badan i co jeszcze ja w pierwszej ciazy nie wiedzac o tym ze jestem w ciazy strasznie jednego dnia zwracalam myslalam ze to wlasnie jakies zatrucie bylo a jak sie pozniej okazalao bylo to zagniezdzenie a bylo to ok 21 dc ja nie chce Cie wkrecac ja chce jedynie powiedziec ze wszystko jest mozliwe:tak:

A moze jeszcze za wczesnie bylo na bete:dry: Eijfi rozne sie cuda dzieja w cyklach kazda kobieta jest inna i dopoki @ nie ma to chyba tak naprawde nic nie mozna jeszcze stwierdzic napewno te wyniki Cie troche juz przygotowaly na ewentualna porazke ale kobiety organizm jest bardzo nieprzewidywalny i nigdy nic nie wiadomo:baffled: tym bardziej ze sie zatrulas wiec moglo to zaklocic wyniki badan i co jeszcze ja w pierwszej ciazy nie wiedzac o tym ze jestem w ciazy strasznie jednego dnia zwracalam myslalam ze to wlasnie jakies zatrucie bylo a jak sie pozniej okazalao bylo to zagniezdzenie a bylo to ok 21 dc ja nie chce Cie wkrecac ja chce jedynie powiedziec ze wszystko jest mozliwe:tak:
Przyznam sie ze gdzies tam w glowie kreca sie mysli typu "a moze za wczesnie zrobilam"...az wstyd sie przyznac ale tak chyba jest zawsze.Dopoki nie widac krwi to czlowiek tak gdyba...taka to glupia istota i za kazdym razem kiedy tak mysle to sama sie strofuje ze nie powinnam.Bo wynik badania krwii jest niemal 100% a pomylki moze sie i zdazaja ale nie sadze ze czesto.Poza tym ja bylam wczoraj na badaniu.W ubiegly wtorek lekarz potwierdzil ze owu juz byla.Wg ff w pt (czyli badanie byloby ok 10-11 dpo).Temperatura skoczyla wyraznie w ubiegly wtorek wlasnie wiec nawet (to juz naprawde tak optymistycznie myslac) owu byl w pn to wczoraj bylby to 8 dpo.Wtedy juz wychodzi co ma wyjsc.jednego tylko nie rozumiem?Moze to glupie ale tak gdybam bo przeciez komorka zagniezdza sie w macicy od 7 do 10 dni o ile pamietam.Hormon hcg jest produkowany 1-2 dni od zagniezdzenia.Dlaczego wiec bete mozna robic juz 7dpo?Czy ten hormon w krwi jest wczesniej?Skoro zarodek zagniezdza sie od 7 do 10dpo?nic z tego nie rozumiem...
p.s.takie glupie gdybania.tak naprawde spodziewam sie @ jutro.temperatura juz nie idzie tak szybko do gory i wieczorem bedzie juz nizsza a jutro dostane @.no,ewentualnie za dwa dni.Co byloby o tyle lepsze bo faza lutealna bylaby dluzsza

Ostatnia edycja:
Moze to glupie ale tak gdybam bo przeciez komorka zagniezdza sie w macicy od 7 do 10 dni o ile pamietam.Hormon hcg jest produkowany 1-2 dni od zagniezdzenia.Dlaczego wiec bete mozna robic juz 7dpo?Czy ten hormon w krwi jest wczesniej?Skoro zarodek zagniezdza sie od 7 do 10dpo?nic z tego nie rozumiem...

No wlasnie chyba nie chodzi tu o sam wynik bety tylko o to czy jej wartosc przybywa, i to tez chyba zalezy od kobiety mowie tu o tych samych poczatkach ciazy bo przeciez jedna kobieta moze miec tego hormonu wiecej niz inna jedna ma wiecej wypryskow na twarzy inna wogole a to tez zalezne przeciez jest od pracy i ilosci hormonow, chce jedynie stwierdzic ze przy tak wczesnych badaniach moga byc jeszcze jakies niejasnosci bo kazda kobieta jest inna jednej wychodzi test od razu a innej po kilku dniach od braku@

Ps jeszcze raz dzieki za mile przyjecie...zmykam ogarnac domek porobic jakies zakupki, zajrze pozniej.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry