reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Przykre, moja bata wynosiła 1,03 a ciąża się zaczynała od 5,00. Wykłuciłam się z lekarzem, bo powiedział że prawdopodobnie to nie ciaża, a ja mu udowodniłam że piewszym tygodniu ciąży beta jest powyżej 1, przyznał mi rację. Także kochana nie smuć się a przede wszystkim nie płacz. Owszem przykre jest, ale nie słuchaj jakieś baby. Będzie dobrze.

reklama
jagódko nic straconego, zawsze możesz zacząć mierzyć tempki jeśli będziesz miała ochotę :tak: śluz jest bardzo ważny, u niektórych kobiet są tak wyraźne zmiany śluzu że dokłądnie wiedzą one, kiedy jest owulka - mam jedną koleżankę, której udało się za pierwszym razem bo celowali w dni z największą ilością dobrego śluzu (chociaż na poczęcie wpływa wiele różnych czynników, więc to mógł być po prostu szczęśliwy przypadek ;-))
Jeśli będziesz chciała zacząć mierzyć, to najlepiej od pierwszego dnia cyklu czyli jak dostaniesz @, ale można w każdym momencie właściwie, ważne żeby w odpowiednim miejscu (usta, pochwa lub odbyt) i o odpowiedniej porze (rano przed wstaniem z łóżka, najlepiej do godziny 7-7.30 bo potem tempki rosną podobno)

;-) dziękuję

właśnie mam zamiar zacząć....muszę trochę poobserwować jak to u mnie wygląda... :) być może bedzie łatwiej zajść w ciążę..?

może być tak że ani przed ani w trakie @ temp nie spada??
podejrzanie mi wygląda ten Twój wykres mmm.
oczywiście w pozytywnym sensie. Tempki powinny spaść. A wiemy, że niektóre kobiety mają krwawienia nawet przez kilka miesięcy w ciąży... Ostatnio sekretarka powiedziala mi, że przez 4 miesiące nie wiedziała, że to ciąża, bo miała normalne krwawienia, jak przy @. Jeśli tempki nie spadną, zrób test za parę dni! a najlepiej betę!

zalamywac sie nie zalamuje ale smutno i tak jest.tak sobie marzylam ze sie w urodziny dowiem ze sie udalo a na imprezie urodzinowej powiem ze jestem w ciazy...

Ha wiem jak to jest,bo ja tez tak sobie marzyłam ostatnio kiedy czekałam cały lipiec na @ i w 43 dniu przyszła...a juz myślałam,że się udało...już miałam wszystko obcykane co powiem w pracy i w domu.....więc niech ci nie bedzie smutno...:baffled:

podejrzanie mi wygląda ten Twój wykres mmm.
oczywiście w pozytywnym sensie. Tempki powinny spaść. A wiemy, że niektóre kobiety mają krwawienia nawet przez kilka miesięcy w ciąży... Ostatnio sekretarka powiedziala mi, że przez 4 miesiące nie wiedziała, że to ciąża, bo miała normalne krwawienia, jak przy @. Jeśli tempki nie spadną, zrób test za parę dni! a najlepiej betę!

Dobrze mówisz, mi nie spadała nawet przy okresie, a skoro raz nie spadła to już przestałam mierzyć. Ja kolejny zrobię przed @.

Ha wiem jak to jest,bo ja tez tak sobie marzyłam ostatnio kiedy czekałam cały lipiec na @ i w 43 dniu przyszła...a juz myślałam,że się udało...już miałam wszystko obcykane co powiem w pracy i w domu.....więc niech ci nie bedzie smutno...:baffled:

To że tak późno przyszła to normalne, organizm wraca do normy. Za miesiąc może 2 powinno wrócić do normy

To że tak późno przyszła to normalne, organizm wraca do normy. Za miesiąc może 2 powinno wrócić do normy

rozumiem,ja nie wiem co to norma....bo tyle zasu brałam tabsy,że nie miałam normalnych cykli....:crazy: boje się ze po tak długim czasie moge jednak miec problemy z zajściem...ale zobaczymy...

Ja jestem na nk :-D
A jak tam test? bo nie moge sie doszukac :baffled:
Robiłam, 1 kreska :wściekła/y:, dziwne bo przed miesiączka były 2 :wściekła/y:. Ach może coś wymyślę i pojadę zrobić beta. To będzie najpewniejsze. Testy nie są niezawodne, tym bardziej w moim przypadku. raz pozytywny raz negatywny :wściekła/y:.
A co do nk, to szukajcie mnie Małgorzata Klucznik :)

reklama
Widzę, że smutna atmosfera tu panuje :no:
w sumie ja tez byłam ciekawa swojej ciąży. Mój mowil, że jestem na bank. Przytulił się mi wczoraj do brzucha i powiedział : " Michaś, jesteś tam?"
to było piękne, tylko jak mu powiedziałam, że tam go nie ma, bo właśnie dostałam @ to od razu sie źle zrobiło i mój tez posmutniał. :-(
Juz trace nadzieje powoli, może nie zasłużyłam na to żeby być mamą.....

Do góry