reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

To już czwarty się zaczął, tyle że w lipcu było samo poronienie. Hehhe a mój mąż mówił na początku że jestem szybko zachodząca w ciąże.

u mnie też czwarty trwa..w sumie już po owulce jest:-)w pierwszą ciążę- pozamaciczną zaszłam po 1 miesiącu starań, z synem w drugim cyklu, a teraz już czwarty leci...czyli reguły brak:-)

reklama
u mnie też czwarty trwa..w sumie już po owulce jest:-)w pierwszą ciążę- pozamaciczną zaszłam po 1 miesiącu starań, z synem w drugim cyklu, a teraz już czwarty leci...czyli reguły brak:-)
zgadza się reguły na to nie ma, ja z 2 ciążami w pierwszych cyklach zachodziłam. A teraz trzeba się w pozytywnym sensie namęczyć, może akurat nam się teraz uda

żądko się zdarza, żeby owulka byłą tego samego dnia co pik lh...zazwyczaj jest tak, żę jak test wychodzi pozytywnie, to owulka jest w ciągu najlbiższych 36 godzin..ja z pomiarów tempki dowiedziałąm się na przykąd, że ból jajnikó i brzucha występuje u mnie oki. 24 godziny przed owulacją, a nie, tak jak myślałam w dniu owulki..moim zdaniem dopiero dzisij powinniście starać się na maxa...

Hmm no w sumie to racja, dzis tez na pewno bedziemy dawac :-) pierwsze test pozytywny mialam w srode wieczorem, kolejny w czwartek rano i wieczorem tez byl pozytywny, dzis rano negatywny, brzusio mnie nadal lekko kluje, ale moze wlasnie swiadczy to o tym ze jajeczko sie uwolnilo a ten wczorajszy silny bol jajnika to wlasnie zapowiadal :confused: no ale ja moge sobie tylko gdybac, dzis na pewno bedziemy jeszcze probowac bo ja jestem zdania, ze im wiecej tym lepiej :-) ale swiadczyloby to o tym ze owu mi sie mocno przesunela, no nic nie waze oby wogole byla :happy2:
Zielona dzieki za rade

cześć , widzę że tak jakoś pustawo dzisiaj ..
u mnie nic nowego, tempka już 3 dzień taka sama a do tego znowu zaczeła mnie tak strasznie boleć głowa... dzis moj 9dc mam jeszcze wiesiołka na dwa dni, jak myslicie czy jak skonczę brać w 11dc to będzie ok?

krewetka owulacja na pewno była:) ale nie wiadowmo w którym dniu bo temperatura tego nie pokazuje, sądząc po teście owu mogła być 12 lub 13dc
według mnie faza lutelana zaczyna sie 15 dc więc spokojnie bedziesz mogała testować po 14 dniach czyli 28dc, jak długie masz zazwyczaj cykle?

Ja mam istotne pytanie do kogokolwiek kto zna odpowiedz. Czy podczas brania LUTEINY są dni płodne?? Ciekawa jestem

kochana luteine bierze sie po owulacji ok 14-16 dc wiec wtedy już nie są dni płodne jest wtedy III faza czyli lutealna,
tak jak pisała zielona luteina to progesteron który pomaga min w zagnieżdzeniu sie zarodka ale nie w zaplodnieniu - zapłodnienie odbywa sie w fazie okołoowulacyjnej

cześć , widzę że tak jakoś pustawo dzisiaj ..
u mnie nic nowego, tempka już 3 dzień taka sama a do tego znowu zaczeła mnie tak strasznie boleć głowa... dzis moj 9dc mam jeszcze wiesiołka na dwa dni, jak myslicie czy jak skonczę brać w 11dc to będzie ok?

spokojnie mozesz brać jak temperatura jeszcze nie wzrosła

Czytając wasze wypowiedzi mam przy sobie paczkę ostrych cipsów. ostatnio oj co ja mówię od jakiegoś miesiąca mam ochotę tylko na ostre i kwaśne pokarmy. Od słodkiego mnie odpycha, gdzie zawsze przepadałam za słodkim

reklama
Czytając wasze wypowiedzi mam przy sobie paczkę ostrych cipsów. ostatnio oj co ja mówię od jakiegoś miesiąca mam ochotę tylko na ostre i kwaśne pokarmy. Od słodkiego mnie odpycha, gdzie zawsze przepadałam za słodkim

a ja znowu cały czas bym słodkie jadła, własnie przed chwilką zjadłam całą czekolade:szok::zawstydzona/y:

mellisa zazwyczaj 28 dni choc ten ostatni to 30 a przedostatni 24

własnie zauważyłam ze na suwaczku masz 28:happy2:
to prawdopodobnie ten bedziesz miec tez 28 chyba że dłuższy trwajacy 9 miesięcy:-),

Do góry