reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam wieczorkiem;) matko kochana dzień opuszczony i 12 stron czytania!!!
od czego tu zacząć na poczatku może od stazu małżeńskiego bo juz w sumie ponad 7 latek:tak: ale ja to byłam express bo znaliśmy się 3 latka jako kolega- kolezanka jak zaczęliśmy się spotykać "na poważnie" to był 19 wrzesień 2001 a w 2002r w lutym dokładnie 13 okazało się że jestem w ciąży:confused: specjalnie to sie nawet nie zabezpieczaliśmy bo ja juz miałam chetke na dzidzi tylko kazdy sie dziwił :szok:ze najpierw ciąża a potem planowanie wesela (jakby to takie dziwne było-nie te czasy);-)
a jeżeli chodzi o ten dziwny sluz to ja coś takiego miałam takze przed ciążą najpierw myśłałam ze to takie przed @ ale po jakims czasie ujrzałam na tesciku dwie kreseczki :tak: także eijf tego samego życzę:tak:

reklama
No własnie nie wiem dlaczego tak jest ze im bardziej mysli sie o zrzucaniu zbędnych kilogramów tym bardziej chyba ich przybywa:wściekła/y: u mni podobnie niby na poczatku jak sie mniej objadam to fajnie troche ciuszki lzejsze potem zastój a juz później jakby w drugą stronę znowu przybywało:szok:
a jak specjalnie wiekszej uwagi nie przywiązuje to jakos tak szybciej kilogramy nadprogramowe uciekają:tak:

zaglądne rankiem mam nadzieję ze juz tyle nadrabiac nie będę;-)
dobrej nocki:happy2: pa pa:-)
zreszta jakos cicho sie zrobiło, chyba pogoda działa usypiająco:shocked2:

Witam wieczorkiem;) matko kochana dzień opuszczony i 12 stron czytania!!!
od czego tu zacząć na poczatku może od stazu małżeńskiego bo juz w sumie ponad 7 latek:tak: ale ja to byłam express bo znaliśmy się 3 latka jako kolega- kolezanka jak zaczęliśmy się spotykać "na poważnie" to był 19 wrzesień 2001 a w 2002r w lutym dokładnie 13 okazało się że jestem w ciąży:confused: specjalnie to sie nawet nie zabezpieczaliśmy bo ja juz miałam chetke na dzidzi tylko kazdy sie dziwił :szok:ze najpierw ciąża a potem planowanie wesela (jakby to takie dziwne było-nie te czasy);-)
a jeżeli chodzi o ten dziwny sluz to ja coś takiego miałam takze przed ciążą najpierw myśłałam ze to takie przed @ ale po jakims czasie ujrzałam na tesciku dwie kreseczki :tak: także eijf tego samego życzę:tak:
okaze sie ale az mnie zemdlilo jak to zobaczylam tak nagle...taki wodnisty z baialym...blee.nie wiem zobaczymy ale troche mi sie to za szybko wydaje nawet jakbym miala byc w ciazy.zobaczymy czy sie potwierdzi.
a co do dziecka i slubu to najpierw gadalismy o slubie ale nagle to wlasnie moj chlopak zaczal mnie namawiac na dziecko(i mial racje bo nie wiedzialam ze to tyle moze trwac).wyjasnil dlaczego.ja z poczatku nie chcialm bo wiedzialam ze planujemy sie pobrac i nie chcialam by ktos mi tu gadal ze robimy to tylko dlatego ze pojawilo sie dziecko,ale po pewnym czasie przestalo mnie obchodzic co na ten temat powie ktos inny.wazne ze ja wiem.zreszta tam gdzie mieszkam jest mnostwo par ktore maja dzieci a nie maja slubu.tam czesto tylko podpisuje sie pewne papiery dla uregulowania pewnych spraw.

hej dziewczyny wpadlam jeszcze na chwilke tylko, zrobilam tescik owu i wyszedl pozytywny :-) oczywiscie nie swiadczy to, ze owu bedzie na pewno, ale juz chyba blizej do niej niz dalej, takze oczywiscie wyszlo jak zawsze, ze po prostu panikowalam :-D no wiec biore dzisiaj jeszcze B w obroty (pewnie owu jutro bedzie) chociaz wpienil mnie dzis i nie bardzo mi sie chce, ale cuz trzeba bedzie sie przeprosic:-) musze sie dzis postarac, nozki w gore itp bo jutro nie wiem czy nam sie uda, B zajety bedzie do wieczora poznego takze nie wiem czy wymusze jeszcze jedno bzykanko w srodku nocy jak bedzie pewnie padal ze zmeczenia :dry: no nic zobaczymy, ale na wszelki wypadek dzis sie bardziej postaram ;-)
Dobranoc:-D

Witam
ja na chwilke tu dzis bo dzien dzis mialam pracujacy;)
Najpierw w pracy potem zalatwianie spraw, porzadki, zakupy itp,ach ile to czasu pochlania. Jutro ostatni dzien parcujacy w tym tygodniu dla mnie :)) u zaczynam weekend, naszlo mnie tyle jakis smutkow ze jakos sama nie wiem, jutro ide na kolejne USG zobaczymy co wyjdzie, no coz nie nastawiam sie na ten miesiac bo moze byc trudno o owu

co do bycia razem to ja z mojm ukochanym znamy sie juz dwa lata ale tak naprawde postanowilismy byc razem rok temu, Jak poznalam T byłam jeszcze w zwiazku, ktory sie rozpadal. Bo moj wczesniejszy byl bardzo klotliwy bylismy razem prawie 7 lat i nie sklonilo go to do wiekszych decyzji.

Hei dziewczynki:) U mnie dzis wzrost tempki z 36,12 do 36,28. FF nie wykrył owu w 12dc. Może jednak owu była wczoraj w 14dc... albo mam za mało danych naniesionyh na wykres...
Jakoś w tym cyklu jestem mało systematyczna i nie zawsze mierzę tempke...a czasami jest niewiarygodna bo np. wypiłam kieliszek czy dwa winka z mężem... No cóż co ma byc to będzie...
Jestem troszkę zła na siebie bo myślałam, ze owu była w 12dc i wtedy się przyłożylismy a wczoraj kiedy według tempki prawdopodobnie była owu to bylismy zmęczeni i byłam trochę zła na Ł. no i nici z przytulanek:( Ale mam nadzieję, ze te przytulanki, które były wystarczą... Jak myślicie?
A czy mozliwe, ze owu była jednak w 12dc a ff jej nie wykrył bo nie było przed nią wystarczającej ilosci temperatur wpisanych? Czy raczej owu była wczoraj a dzis skok tempki? Tak dla przypomnienia lewy jajnik bolał mnie w 12dc i to tak, ze myślałam, ze zemdleję z bólu. Ból promieniował na całe podbrzusze i połowę uda...
Wypowiedzcie sie:) Z góry dzięki za odpowiedź:)

A pati jakoś nie chce dla mnie poprosic synka o wróżbę:(

eijf ja cały czas trzymam kciuki za Ciebie:) Codziennie się modle żeby ten cykl był dla ciebie szczęśliwy:) Zobaczysz wszystko będzie po Twojej myśli:) A teraz wypoczywaj i nie myśl za dużo o fasolce:)

biedroneczeka trzymam kciuki żeby wszystko było ok. i żebyś jak najszybciej dołączyła do grona zafasolkowanych:)

mazia super, ze w końcu doczekałaś sie objawów:) dbaj o siebie i Dzidzia:) Przekaż mu ałuski od ciotek:)

mmm... i co z tym testem? Trzymam kciuki i czekam na wiesci:)

A Wy wszystkie jeszcze śpicie? Ja niestety chodzę do pracy na 6:00. Dojeżdzam samochodem ok 14,5km więc muszę wyjeżdżać o 5:30 czyli wstaję codziennie ok. 4:30:)
Wieczorem nie bardzo mam czas na siedzenie na forum a Wy wtedy najwięcej piszecie a ja ndrabiam rano i piszę sama ze sobą:( tak jak teraz...

reklama
a ja juz wstalam bo spac nie moge.a oknem pada ale dzis przenosze sie w inna czesc pl.

kiciaq-fajnie ze test wykryl pik ale lekarz podpowiedzial mi zeby naprawde nie tylko samym testem sie sugerowac.ja tez zawsze panikuje i czesto okazuje sie ze zupelnie niepotrzebnie...

wisienka-skoro jeszcze nie wykryl to moze dopiero co owu byla?mysle ze masz wystarczajco duzo danych i sa one dosyc dokladne.poczekaj troche i zobaczysz co z tego bedzie.czasem cos sie przesuwa i jak lekarz mowil nie mozna podchodzic do tego tak ...oj slowo mi ucieklo.no wiesz z obliczeniami i celowaniem w owu.(ja tez tak wlasnie robie).on radzi by starac sie bardziej spontanicznie.wiem ze to trudne.mnie troche wakacje pomagaja w wyluzowaniu.zauwazylam ze nie znalizuje tak jak w poprzednim cyklu i nieweiele zwracam uwagi na pewne rzeczy (oprocz tego sluzu bo trudno przeoczyc).

osobiscie sadze ze mmm nie zrobila testu i czeka do 16tego...

Do góry