reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Miss,to co napisała Lenka jest niestety samą prawdą...
Wiedz,że my nie piszemy tego,żeby Cię zdenerwować/zdołować,czy cokolwiek innego złego. Ale po to,byś podjęła jakąś decyzję. Po to byś zaczęła walczyć,skoro wiesz,że jest o kogo. Kochana,jesteśmy tu po to,żeby Ci pomóc i żeby Cię wesprzeć! Pamiętaj!

Pajka,to zależy,jaki dzieciaczek jest długi i jaką ma budowę ciałka. ;-) Każde dziecko jest inne. :tak:

Żabko,no bo jutro miałaś się ważyć i sprawdzić ile Ci na dietce ubyło. ;-)
aha ok zwaze sie

kurde chyba sobie zmniejsze dawke antybiotyku do 1 tabletki dziennie bo znow cos slabo sie czuje a lyknelam tabse niecala godzine temu a predzej bralam 2 takie wielkie bablety dziennie i 3 jakis inne wiec wieczorem 2 juz niewiezme zobacze czy poczuje sie lepeij bo ogolnie zdrowsza juz jestem gardlo juz nieboli i gadam juz normalnie katar tez sie konczy tylko kaszel zostal

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
koniec musialam zrobic juz wczoraj :-( bo ten antybiotyk co mam jest tak mocny ze mi slabo bylo od rana do wieczora nawet jak w luzku lezalam wiec zjadlam normalny obiad i kolacje ale o tej samej porze cotamte posilki ale duuuuzo mniej niz kiedys

A to nie wiedziałam...a jakie rezultaty ?!?

Ja zmykam kochane! Wpadnę może wieczorkiem.

Witam
Dawno mnie tutaj nie było ale czas by powrócić :)
Staramy się z mężem o dzidzie już ponad rok i teraz "czekam" już czwarty dzień za miesiączką, oczywiście mam nadzieje że nie przyjdzie... Robiłam test i druga kreska testowa była widoczna ale była bardzo jaśniutka w porównaniu do drugiej.
Jak myślicie czy mogę być w ciąży??? Dodam że bolą mnie od ponad 2 tygodni piersi a przed okresem bolaly mnie zawsze ok 4-5 dni.

na pewno fasolka.jeśli tylko jest choćby bardzo jasna II kreska to już oznacza ciążę :-) a dlatego wychodzą o różnym zaciemnieniu, bo różne jest stężenie hormonu u każdej kobietki. gratuluję serdecznie :-D

maćku nie ma za co czasem i tak jestem marudą ;) nei wiem jak mam go uchronic przed tym bo nie chce zniszczyc tego co jest miedzy nami zakazami bo to i tak nie pomoze... a moze wy macie jakis sposob ?? bo ja kompletnie nie wiem jak na to wplynac... :(
od wczoraj si enie odzyway ale rano pocalowal mnie jak szedl do pracy no i napisal sms przed chwilka ze nie bedzie pil i ze odwola impreze to mu powiedzialam z emozemy isc ale zeby nie pil i sie zgodzil... choc cos mis ie wydaje ze i tak bedzie klotnia bo na miejscu koledzy beda mowic ze mna sie nie napijesz?? i bedzie klotnia :( choc obym sie mylila... ale juz nie raz tak bylo..

ja mam bardzo podobnie z moim Grzesiem.a przynajmniej miałam.musisz z tym coś zrobić.dla każdej kobiety to jest duży ciężar.ja wiem to po sobie.czułam się ignorowana i nieważna,bo za każdym razem mi obiecywał że nie będzie pił,że dla mnie to zrobi,a potem co?robił po swojemu.a czasem pytał o zdanie,czy mam coś przeciwko i jak mówiłam że mam,to on ok,ale i tak swoje zrobił.i wtedy żal,że po jaką cholerę się pytał skoro mojego zdania nie bierze pod uwagę.czasem się tak jeszcze zdarza,ale już się bardziej stara.bo wie,że skoro chce mieć dziecko to on też musi się postarać,a nie tylko że ja piję ziółka,dbam o dietę,ćwiczę i wogóle.to ma być wspólna praca.i tak powiedz swojemu małżowi.praca zespołowa i każdy musi się starać.

a tak wogóle to witam babeczki :-)

dziewczynki na szczesic eon mi sie nie upija do nieprzytomnosci w ogole zauwazylam ze po tych 6 drinkach z whisky on ni ejest pijany w ogole :no: nigdy nie bylo tak ze go wloklam z jakiejs imprezy z reszta rzadko chodzimy a jak juz pojdziemy ro razem sie wleczemy nawzajem :-D ale to raz na rok moze 2 nie wiecej teraz coraz rzadziej. widze z epo dwoch wiekszych piwach normalnie sie zachowuje i nic mu nie jest tylko mnie drazni to ze ja nie chce by on skonczyl jak tata jego i mu to kiedys powiem choc wiem ze go to zaboli bardzo :-(
i to samo mu wczoraj przez caly dzien tlumaczylam ze ja sie staram leki ziola zastrzyki monitoringi a on nic... to mi wypomina ze nie mialam palic jak od czasu do czasu zapale jednego na dzien i mowil obiecalas. a juz od 4 dni nie pale i nie mam juz zamiaru bo dni plodne sie zblizaja i moze sie uda a on co dalej swoje. a jeszcze przed wczoraj mi obiecal z enie bedzi epil prze zmoje dni plodne i bedzi ebral ladnie androwit.. powiem wam szczerze z enawet jak sie wczoraj poklocilismy to slyszalam ze wzial wczoraj witaminki i dzisiaj rano tez jak sie nawet ie odzywalismy a ja olalam wczoraj ziol nie wzielami zastrzyku tez nie... z reszta zastrzyku si eboje bo lekarz mi kazal na zastrzyk pojsc do spitala zebys prawdzili co mis ie dzieje po nich czemu tak sie dzieje ale nie psozlam bo juz 23 byla... tak wiec nie upija sie ale wkurza mnei z ei tak duzo pije... ze go ciagnie zeby sie napic ze mu rakuje tego jakmus ie po piwo nie chce isc to mi smeci moge troche twojego winka?? i mialczy o nie... a ja mam wino na pol roku i zawsze wczesniej sie skonczy bo je wypije. takze problemu z wleczeniemgoz imprez nie mam ale nie podoba mis ie ze tak jara i tak mus ie czasem chce napic. w ogole odkat jestesmy malzenstwem (cywilny) to wszedzie gdzie wychodzimy to razem nigdy osobno, nigdy sam nigdzie nie poszedl .

a zrobila dzisiaj fajne zdejcie moim pieskom wkleje wieczorkiem :-) bo kabla nie moge znalezc ;-)
zabka to co robimy watek z rzeczami do sprzedania na bb ?? :-)

I specjalnie dla Ciebie

brzusio - słodziak :-D:-D:-D

dziś wielkioe sprzatanie u Nas było...w roli głównej moja teściowa...kochana kobieta, normalnie wykupiła karnet na mycie okien u Nss :)

mi to się wczoraj udało (między działką, a Rekolekcjami) wskoczyć na parapet i 1 okno umyć ;-) zostały 4 i na nieszczęście dziś deszcz pada... :dry:

ale mam melodię :-) włąśnie zjadłam kromkę chleba z serkiem szyneczką i ogórkiem konserwowym, potem na to wrzuciłam kiwi a teraz czekoladę i paluszki :szok::-D

ja ostatnio zjadłam słone paluszki i zagryzłam cukierkami :-D gdyby nie to, że jestem przed owu to bym powiedziała, że ciąża :-D

Dziewczyny - sukces! W koncu wyszedl mi pozytywny test owulacyjny!

pare dni serduszkowania... :-D super :-D

:-)a ja tam chętnie przygarnę bliźnięta:-D:-D:-D
jestem w grupie ryzyka :tak:

my też :-D moja babcia i męża babcia miały bliźniaki :tak: a w rodzinie nikt z kuzynostwa jeszcze nie ma :tak: ja bym bardzo chciała bliźniaki więc czekam :-D takie podwójne szczęście by mi się przydało :tak:

Witam
Dawno mnie tutaj nie było ale czas by powrócić :)
Staramy się z mężem o dzidzie już ponad rok i teraz "czekam" już czwarty dzień za miesiączką, oczywiście mam nadzieje że nie przyjdzie... Robiłam test i druga kreska testowa była widoczna ale była bardzo jaśniutka w porównaniu do drugiej.
Jak myślicie czy mogę być w ciąży??? Dodam że bolą mnie od ponad 2 tygodni piersi a przed okresem bolaly mnie zawsze ok 4-5 dni.

to już nie czekaj na @ :tak: GRATULUJE!!!!!!!! udało się!!! :-D:-D:-D

Ja już posprzątałam :-D Zostało mi odkurzanie, no i może wieczorem pranie :tak:
A teraz kawka i małe podchody do męża (na 15:00 idzie do pracy), bo owu blisko :tak: nie liczę, że się uda w tym cyklu, ale nowy cykl=nowa szansa i nie chcę jej przegapić :tak:

Żabko boli mnie podbrzusze jak na @ :sorry2: ale jeszcze mam kilka dni do niej tzn nie licząc dzisiejszego 6 dni :-( a z tą tempką to dam sobie spokój bo nie mierzyłam w pierwszej fazie cyklu i nie wiem czy był skok czy nie a nawet przy takiej tem mogło dojść do owulki bo w I fazie mogłam mieć niższą :-( no nie dobrze mówię :sorry2:

Witam się kochane moje ja dziś pospałam bo mąż dziś na rano to o 5,30 wstałam bo śniadanie mu zrobiłam i dzieciaki się przebudziły ,buszowały 30 minut i usnełam razem z nimi i pobutka o 9,30.

BATONIK wiem że ci ciężko i że to wszsytko cię przerasta ..ale nie poddawaj się pamiętaj nie czekasz na @ tylko na fasolke!!!!

PAJKAA co do rozmiaru to nie pomoge bo moje dzieciaki to kurduple były !!!

RYBA30 ale masz już fajny brzunio ...kurcze kiedy ja będe miała taki ???pewnie jak skończe 20 tygodni..ja weszłam w 4 mc a u mnie nic a nic nie widać i chudne dalej!!!

MAĆKU to jak owulka się zbliza i test pozytywny to do dzieła kochana ,owocnych starań.

LOpOP będzie dobrze napewno wam się uda ,dobrze że jedziesz do pami doktor !!1trzymam za ciebie kciuki !!!

a gdzie TOŚKA się podziewa coś jej nie widać!!!

Ostatnia edycja:
zna ktos fajny przepis na nalesniki jakies na ostro ?? mam ochote zrobic jaies dobre z mieskiem ale nie takie z sameym serem i pieczarkami tylko takie fajne :p bo tamte mis ie juz przejadly a na slodko robie sorbet z malin

ja zawsze do takich na ostro dodaje szklankę piwa :p wtedy są one pulchne i fajne, ale przepisu na ostro nie znam ja oprócz pqarówki daje ogórka konserwowego, musztarde, pomidora i takie rózne rzeczy :)

reklama
Witam was Kochane!
Ostatnio zaglądam sporadycznie ale mam tak mało czasu i wogóle nachodzą mnie różne mysli z dzieckiem, tak wprost to chyba się poddałam i co będzie to będzie bo już mam dość tego ciągłego myślenia. No i seks na akord mnie męczy bo ostatnio tak szczerze to wogóle nie miałam na niego ochoty. Trochę to skomplikowane ale wszystko ostatnio kręciło się wokół dziecka i przestałam dostrzegać cokolwiek innego a miedzy innymi również M co spowodowało u nas ciche dni i mały kryzys.
Zaraz poczytam co u was, widzę że jakiś temat męsko - damski więc może nadrobie ze dwa dni.

Do góry