reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
no tak :) moje jest dziwne :) mo gi powiedzial ze jeszcze nie jet jednorodne tylko dwuwarstwowe co tez mowil ze dobrze iokreslil z emam piekne endo dlatego moze na koniec powiedzial z emoze bedzie ciaza ale wczoraj test pokazal - wiec juz sie nie ludze... zraz zagryze cycki swoje bop mnie swedza i bola aaagggrrrr!!!

no tak :) moje jest dziwne :) mo gi powiedzial ze jeszcze nie jet jednorodne tylko dwuwarstwowe co tez mowil ze dobrze iokreslil z emam piekne endo dlatego moze na koniec powiedzial z emoze bedzie ciaza ale wczoraj test pokazal - wiec juz sie nie ludze... zraz zagryze cycki swoje bop mnie swedza i bola aaagggrrrr!!!

Kochana ale na teścior to i tak chyba za wcześnie by było...

Biorę tego dupka tak jak kazał ginek. Tylko boję się tej końskiej dawki kwasu foliowego, bo już po foliku czułam że coś mnie swędzi skóra...i oczywiście w życiu bym nie podejrzewała że to może być po foliku tylko myślałam że znowu mnie persil uczula. Ale wyczytałam na forum ze to całkiem prawdopodobne. No zobaczymy.

A ja sie zastanawiam nad moimi jajnikami...ostatnio czułam tylko prawy...a teraz na zmianę raz lewy raz prawy staje się upierdliwy.

A ile Tobie ginek tego dupka kazał brać dziennie ?
Czyli jeżeli ja zaczęłam brać i np po tygodniu bym odstawiła a dzidziuś jest to może się to źle skończyć ?

Kurka nie rozumiem do końca działania tego dupka...ginek przepisał mi aż 6 opakowań, czyli na ok 6 tyg...więc pewnie szybko się z nim nie pożegnam.
Czy go się już później bierze do końca ciąży ?
Najbardziej to się boję żeby mi nie chciał dać tych zastrzyków...

mysza panikaro spokojnie :) jak jestes w ciazy to on ma tylko wspomagac cialko zolte ktore progesteron wytwarza ok 12 tc tworzy sie lozysko i ono przejmuje funkcje wiec looz przeciez lekarz wie co robi osiolku :) ja dostalam 2 x 1 ale ja mam na wywolanie kiedys jk plamilam w ciazy to bralam 3x1 i pomoglo :) ja nie bralam dokonc ciazy tylko az sie skoncza plamienia plus 3-4 dni . kobieto wszystko jest dobrze nie stresuj sie tak inei zaglebiaj bo mozna zwariowac :)

missiiss dziękuję za sprowadzenie na ziemię ;-)

Ja to nigdy żadnych tabletek nie łykałam...a teraz to aż 8 dziennie przyjmuję...i mnie ta ilosć przeraża, ale jak ma pomóc fasolce to będę brała i 100.
Dobrze że mi wytłumaczyłaś o co chodzi z tym dupkiem, bo jakoś nie mogłam sobie w tej łepetynie wytłumaczyć jak tabletki na wywołanie @ mogą wpływać pozytywnie na ciążę.

Człowiek uczy się całe życie! :-)

nie ma za co ... :) ciesz esie ze pomoglam. a te zastrzyki to na rozrzedzenie krwi ?? ja musz ebrac od nowego cyklu przed ciaza jeszcze bo mam zespol fosfolipidowy ... juz mam w domu zakupione i troche mnie przeraaja aale dla niuni wszystko :)

Nie wiem dokładnie na co, ale na podtrzymanie to są jakieś. Ginek mi to tłumaczył, ale dokładnie nie pamiętam. Mówił coś że jak są problemy z krwią to może to mieć zły wpływ na macicę i później dochodzi do poronień ->zrobił mi jakieś badanie w tym kierunku. Nie wiem jak się to badanie nazywa, dopiero jak wyniki odbiorę to będe mądrzejsza. Ale wiem ze na niektóre będę musiała czekać aż miesiąc.
Ja nie wiem po czym on tak wywnioskował, ale coś w tym faktycznie może być.
U mnie pobranie krwi to wielka walka z żyłami... Dzisiaj to mi kobieta z palca tą krew wyciskała bo z żył przez igłę nie chciała lecieć. A moje ręce po 3 pobraniach wyglądają jak u wieloletniego narkomana. Koszmar jakiś...

reklama
A cóż zrobisz... Jakby dzisiaj betka była koło 100 to już się przez jakiś czas nie będę kłuć. :-)

Dzięki za wytłumaczenie...ja nigdy nie miałam z nim nic wspólnego stąd moja niewiedza... u mnie endo wczoraj wynosiło 13mm i jest dopisek niejednorodne.
Myszko kochana to kłucie to niestety co miesiąc trzeba robić:-( przynajmniej ja miałam co miesiąc robione badania krwi ale po paru razach było mi już wszystko jedno,mimo pekających żył,itd...a już największy błąd jaki robią kobity w ciąży to chodzenie na to pobieranie na czczo.ich to nie dotyczy.trzeba coś małego przekąsić z rana żeby żołądek pracował.ja na początku poszłam na czczo to pielęgniarka i lekarz mnie nieźle zrugali;-) bo im fiknęłam na fotelu:-D

Witam się tak w ogóle dziewczynki:-)
szukam pomysłu na obiad.wyjęłam piersi z kurczaka i myślę co by tu fajnego wyczarować:-) ja jestem od Was bardzo uzależniona.muszę tu zaglądać bo inaczej dzień jest dla mnie stracony:-D

Do góry