reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

pajeczko wykopalam wypis meza ze szpitala co prawda to bylo w lutym 2007 roku ale spedzil w szpitalu caly miesiac i potem 2 miesiace w domu na zapalenie klebuszkow nerkowych okropienstwo grozily mu dializy i renta ale udalo sie tego uniknac i na szczescie wyzdrowial :0 a to jego cholesterol clkowity:373 HDL:71,7 LDL: 266 TROJGLICERYDY: 178 nieznam sie na tych wynikach ale jak pisalas ze twoj maz mial 300 a moj mial prawie 400 to wnioskuje ze to za duzo z reszta lerkarze tez tak mowili ale tam mu nerki leczyli a z cholesterolem sam mial isc go lekarza ale oczywiscie jak to facet do dnia dzisiejszego nieposzedl sobie nic zbadac ale go dzis ladnie poprosilam pod pretekstem ze ja chce sobie zbadac krew i zeby mi bylo razniej ma isc ze mna i tez sie zbadac tylko musze ublagac lekarza zeby mi wypisal dla niego tez skierowanie na te badania bo on do lekarza raczej niepojdzie na krew ze mna to tak pojdzie ale do lekarza czekac w kolejce za kwitkiem to napewno nie :(

Żabko niech zbada sobie cholesterol i trójglicerydy tylko musi byc na diecie 24 h tzn nie jesc nic ciężkiego i tłustego jak wyjdą mu takie wyniki wysokie niech sie uda do lekarza bo to tez jest przyczyna słabego nasienia.
Coś w tym musi byc bo skoro przez prawie 2 lata sie staralismy i nic a potem brał leki wyniki cholesterolu i trójglicerydów mu sie polepszyły, brał do tego Salfazin i sie udało.
Lekarz urolog tez stwierdził, ze to moze byc powod złych wyników

reklama
dzisiaj mały dołek u mnie-gratuluję odważnego pomysłu z tymi remontami a jakie kwiatki na balkon kupiłaś
Tośka polecałą bratki, oprócz tego mnieszka i jakieś jeszcze coś pnące....nie pamietam :)

Widzę że kolejna fanka YCD :-) ja uwielbiam a zwłaszcza castingi :-) a dzisiaj będzie dancetravolta :-D
You Can Dance na TVN zabka...tak castingi są dobre...ja się też później wzruszam jak fajnie z emocjami tańczą :)

Kochane miałąm owulkę w tym cyklu...dziś jeszcze ślady płynu były...więc są szanse na fasolkę :)
jak nie to od następnego mam CLO i zastrzyk na pękniecie :)
pan dr nie zdarł ze mnie za 4 wizyty w tym cyklu...zawsze usg 160 zł zapłaciłam ...miło mni ezaskoczył :)

żabka wysokie te wyniki...cholesterol jest do 100, trójglicerydy do 150, LDL do 100 ...dobrze, ze ma wysoki HDL...Twój maż powinien zmienić dietę ;)
żabka u Ciebie wyglada jakby @ miałą przyjsć niebawem...
mamusia tak go cale zycie karmi ze taki ma cholesterol a tesc cukrzyce typu b chyba i tez ciagle cukier za wysoki ona tez cholesterol i nadcisnienie.....ale szkoda gadac jakbysmy byli na swoim to ja bym o mezusia zadbala z dietka :) ale oczywiscie wszystko dobre i zdrowe i wogole bez przegiec
a @ niech juz przylazi bo dluzy mi sie juz to czekanie na nia

zabka You Can Dance :-) śmieszne bo to castingi więc różni wariaci się pokazują.

No właśnie też wracamy dzisiaj z tej Wawki a tu w Rmfie trąbią że jakiś dzień mężczyzn jest... :-) a ja oczywiście jak zwykle nie wiedziałam
no bo jeszcze 30 września to dzień Chłopaka jest

olkale jeszcze kiedy masz monitoring?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mamusia tak go cale zycie karmi ze taki ma cholesterol a tesc cukrzyce typu b chyba i tez ciagle cukier za wysoki ona tez cholesterol i nadcisnienie.....ale szkoda gadac jakbysmy byli na swoim to ja bym o mezusia zadbala z dietka :) ale oczywiscie wszystko dobre i zdrowe i wogole bez przegiec
a @ niech juz przylazi bo dluzy mi sie juz to czekanie na nia
żabka jak Twoi teściowie nie zmienia nawyków zywieniowych to być moze bedziesz ich odwiedzała ic w szpitalu...zawał, udar...cukrzyce juz mają...mozę porozmawiaj z nimi...

popieram :) ja niebawem 1 maja obchodze swoja rocznice niepalenia...kusi mnie nieraz ja ch...ra ale dakę radę...najbardziej mnie cieszy, ze mi włosy nie smirdzą :)

Mysza to jakiś kosmos wydaliście...nie mozesz czegoś na NFZ zrobic...choćby cytologii?

No ja nie będę ukrywać że tęsknie czasami za moimi Vougami z jasną kropką :-) ale muszę wytrzymać i już!

Może i cyto bym mogła zrobić państwowo ale znowu musiałabym łazić po innych lekarzach a ja nawet nie wiem gdzie. Zresztą już się z tym pogodziłam że dzieć zrujnuje mnie finansowo...
A te badania któe on mi zrobił to chyba nfz nie refunduje...kiedyś czytałam ze część z nich dopiero po 3 poronieniach...A ja właśnie wolę ich uniknąć więc robię na własną rękę. Oby tylko wsio było dobrze.

zabka You Can Dance :-) śmieszne bo to castingi więc różni wariaci się pokazują.

No właśnie też wracamy dzisiaj z tej Wawki a tu w Rmfie trąbią że jakiś dzień mężczyzn jest... :-) a ja oczywiście jak zwykle nie wiedziałam
no ja tez nic niewiem o tym dzien chlopaka jest chyba na jesieni czy jakos tak niewiem z reszta :baffled:
Żabko niech zbada sobie cholesterol i trójglicerydy tylko musi byc na diecie 24 h tzn nie jesc nic ciężkiego i tłustego jak wyjdą mu takie wyniki wysokie niech sie uda do lekarza bo to tez jest przyczyna słabego nasienia.
Coś w tym musi byc bo skoro przez prawie 2 lata sie staralismy i nic a potem brał leki wyniki cholesterolu i trójglicerydów mu sie polepszyły, brał do tego Salfazin i sie udało.
Lekarz urolog tez stwierdził, ze to moze byc powod złych wyników
no to ja w piatek pojde do lekarza po skierowanie i dla mnie i dla meza i w poniedzialek go zaciagne na badanie chocby sila :tak:
Tośka polecałą bratki, oprócz tego mnieszka i jakieś jeszcze coś pnące....nie pamietam :)

You Can Dance na TVN zabka...tak castingi są dobre...ja się też później wzruszam jak fajnie z emocjami tańczą :)

Kochane miałąm owulkę w tym cyklu...dziś jeszcze ślady płynu były...więc są szanse na fasolkę :)
pan dr nie zdarł ze mnie za 4 wizyty w tym cyklu...zawsze usg 160 zł zapłaciłam ...miło mni ezaskoczył :)
no to czekamy na testowanko i fasolke :tak:

No ja nie będę ukrywać że tęsknie czasami za moimi Vougami z jasną kropką :-) ale muszę wytrzymać i już!

Może i cyto bym mogła zrobić państwowo ale znowu musiałabym łazić po innych lekarzach a ja nawet nie wiem gdzie. Zresztą już się z tym pogodziłam że dzieć zrujnuje mnie finansowo...
A te badania któe on mi zrobił to chyba nfz nie refunduje...kiedyś czytałam ze część z nich dopiero po 3 poronieniach...A ja właśnie wolę ich uniknąć więc robię na własną rękę. Oby tylko wsio było dobrze.
teraz robią już na kiłę i AIDS też badania kobietą w ciąży

jutro u drugiego gina...bo oni o sobie nie wiedzą ;) a z tym widze się ok 9dc w kolejnym miesiącu...teraz biorę duphaston (progesteron) i czekam na dzidzię...zartuję po prostu zyję :)
no to widać, a chorobowe jeszcze do kiedy masz czy juz pracujesz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

No to trzymam za fasoleczkę &&& i nie czekaj teraz na @ tylko na dzidzię i musi się udać...

ZMykam bo się YCD zaczęło :-)

Do góry