reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Anelk - serdecznie witam na forum. Trzymam kciuki aby w tym cyklu się udało.

U mnie temperaturka rośnie, odrobinkę ale rośnie. Ale to może być jednocześnie na @ echhh. 29 dc ... mam nadzieje, że nic się nie poprzesuwało i @ jak ma przyjść 9 tak przyjdzie a jak nie przyjdzie to już niech nie przychodzi...

Samopoczucie jakoś kiepskie, ogarnia mnie powoli panika. Do 31 sierpnia mam oddać pracę licencjacką a ona jeszcze cała w proszku :wściekła/y: i nie mogę się zmotywować aby ją wreszcie dokończyć echhh jestem potwornie zła, że tak mozolnie mi to idzie. Im dłużej z tym zalegam tym bardziej mi się nie chce za nią zabierać. Masakra.
temperatura na @ nie rosnie a spada. z tym ze jesli spada to najczesciej na dzien przed lub w dzien @.do tej podstawowej z poczatku cyklu.Tak wiec u ciebie chyba najwazniejsze beda te jutro i pojutrze.jaka mialas na poczatku a jaka teraz?mierzysz po przebudzeniu?
wspolczuje pisania pracy.ja juz bym sie chyba do tego nie zmusila...

reklama
Witaj ANELLK;-) u mnie wczoraj bylo przytulanko tzn 9 dnia cyklu:tak: na Sofie:-)ale glupol ze mnie taki ze zapomnialam sie od razu poszlam do toalety i .....mam nadzieje ze nie wszystko splynelo:-:)zawstydzona/y::-p:baffled: buziaki i DZIEN DOBRY W PIATEK;-) jeszcze klika godzin i weekend;-)
podobno to nie ma wielkiego znaczenia.co ma zostac to zostanie.tak slyszalam,ale sama na wszelki wypadek postanowilam po raz pierwszy nie isc do wc od razu...:)No ale to nawet dni plodne jeszcze nie byly.
u ciebie troche trudniej bo starsz sie wycelowac w dziewczynke wiec musisz miec nadzieje ze to wszystko przetrwa do owulacji.
p.s. u mnie,nie wiem dlaczego ale jesli juz mysle o swoim dziecku to przed oczami staje mi chlopak...nie wiem czemu.ciekawe czy moje przeczucie sie sprawdzi,jesli sie w koncu uda oczywiscie

podobno to nie ma wielkiego znaczenia.co ma zostac to zostanie.tak slyszalam,ale sama na wszelki wypadek postanowilam po raz pierwszy nie isc do wc od razu...:)No ale to nawet dni plodne jeszcze nie byly.
u ciebie troche trudniej bo starsz sie wycelowac w dziewczynke wiec musisz miec nadzieje ze to wszystko przetrwa do owulacji.
p.s. u mnie,nie wiem dlaczego ale jesli juz mysle o swoim dziecku to przed oczami staje mi chlopak...nie wiem czemu.ciekawe czy moje przeczucie sie sprawdzi,jesli sie w koncu uda oczywiscie

ja mysle ze ten cykl bedzie owocny dla wszystkich pozostalych staraczek;-)EIJF jak masz przeczucie to tak bedzie:tak::tak::tak::tak:niech bedzie i ten chlopaczek ja mam dwoch i badzo mocno ich kocham jednak syn to prawdziwe wsparcie dla matki:-Dmoj starszy synek mowi ze bedzie mial siostre:tak:on ma przeczucie do takich rzeczy,jak bylam w ciazy z xavierkiem to wszyscy mowili ze bedzie dziewczynka a on jako jedyny ze bedzie mial brata i sie sprawdzilo;-)a teraz mowi ze bedzie siostra:-)a zapytalam go o Ciebie pokazalam Twoj profil i powiedzial ze bedzie dwojka chlopczyk i dziewczynka takze mamuska przygotuj sie:tak:dzieci sa cudowne pod tym wzgledem bo nawet sie nie zastanawial tylko mowil;-);-);-);-);-);-)zobaczymy czy sie sprawdzi:-D:-D:tak::tak:;-);-):-):-):-):blink::blink::blink::blink::blink:

ee..na test to chyba za wcześnie - tak sobie myślę, nie wiem czy nawet na betę za wcześnie nie jest...
tak czytam sobie co chwilkę Wasze wypowiedzi i muszę przyznać, że coś w szczeniakach magicznego jest. Od kiedy straciliśmy fasolkę nasze relacje mocno się popsuły, chodzi tutaj głównie o mnie, bo mam bardzo kochającego męża. W maju sądziliśmy, że nie ma czego ratować (nasz związek opieramy na szczerych rozmowach, a nie na kłótniach), w czerwcu zaryzykowaliśmy i wzięliśmy szczeniora:)

muszę Wam powiedzieć kochane dziewczyny, że mimo iż posiadam psa i kota - z własnej woli mieszkają moich rodziców - pokochałam go od razu, nie spałam kilka pierwszych tygodni, bo młodego wzięliśmy od matki jak miał 5,5 tygodnia, więc za wcześnie i do tej pory walczymy z niedociągnięciami wychowawczymi...ale to nie temat na to forum

a co do nas - jest dużo lepiej, emocje gdzieś uciekają, nie ma o co się denerwować, stres mniejszy jak Cię taki wyprzytula po przyjściu do domu - aż się chce tam wracać :)

co do pozostawania... dziewczyny, słyszałam, że jest to tak, że co ma wlecieć to i tak wleci, resztę organizm sam usunie, ale poleżeć chwilę z pupa do góry można, nie ?

ja mysle ze ten cykl bedzie owocny dla wszystkich pozostalych staraczek;-)EIJF jak masz przeczucie to tak bedzie:tak::tak::tak::tak:niech bedzie i ten chlopaczek ja mam dwoch i badzo mocno ich kocham jednak syn to prawdziwe wsparcie dla matki:-Dmoj starszy synek mowi ze bedzie mial siostre:tak:on ma przeczucie do takich rzeczy,jak bylam w ciazy z xavierkiem to wszyscy mowili ze bedzie dziewczynka a on jako jedyny ze bedzie mial brata i sie sprawdzilo;-)a teraz mowi ze bedzie siostra:-)a zapytalam go o Ciebie pokazalam Twoj profil i powiedzial ze bedzie dwojka chlopczyk i dziewczynka takze mamuska przygotuj sie:tak:dzieci sa cudowne pod tym wzgledem bo nawet sie nie zastanawial tylko mowil;-);-);-);-);-);-)zobaczymy czy sie sprawdzi:-D:-D:tak::tak:;-);-):-):-):-):blink::blink::blink::blink::blink:
Juz mialam wychodzic dokupic prezenty i zobaczylam twoja wiadomosc.Az mi sie humor poprawil:)kochane dziecko mam nadzieje ze sie nie pomyli;)nie wiem tylko czy chodzilo mu ogolnie o dwojke (tak byloby najfajniej bo oczywiscie marzeniem wielu z nas jest taka parka.ja bym sie nie obrazila gdybym miala 2 dziewczynki i chlopczyka ale na to akurat wplywu nie mamy wiekszego) czy o blizniaki ha ha.moj chlopak jest z blizniakow (ale to chyba w kolejnym pokoleniu nie wystepuje) i najsmieszniejsze jest to ze kiedy bylam mala i myslalam sobie o moich przyszlych dzieciach to tez mialam w glowie blizniaki:chlopaczyka i dziewczynke.czas pokaze.Nie sadze zebysmy az takimi wrozbitami byli ale czasem dzieja sie na tym swiecie dziwne rzeczy.jak na razie marze o jednym.dwojka na raz troszeczke mnie przeraza ,szczegolnie na poczatku.a tobie z calego serca zycze ukochanej dziewczynki.mowilas juz kiedys jak ewentualnie by sie nazywala?bo mnie sie tak podobaja imiona twoich chlopcow(naprawde!Ja nigdy nie slodze jesli nie mam czego na mysli).pewnie pozniej juz przeczytam bo naprawde musze sie zbierac

zapomnialam dodac ze u mnie postep jesli chodzi o sluz:)Do tej pory zauwazalam ten "jajkowaty" tylko raz w cyklu.Teraz to juz drugi dzien wiec zawsze fajnie wiedziec.wiesiolka juz na wszelki wypadek nie lykam bo nie wiem kiedy ta owulacja(wczoraj chyba test owu wyszedl pozytywny ale pewna nie jestem.zobacze jeszcze wieczorem.).byleby moj partker na czas przyszedl i nie popsul mi humoru bo go zamorduje.Niedlugo mam urodziny wiec chyba fajny sprawilabym sobie prezent:)

U mnie niby od jutra powinny zacząć się dni płodne ale już dziś pojawił się wodnisty śluz:) Normalnie ze mnie leci... Może to zasługa wiesiołka...

temperatura na @ nie rosnie a spada. z tym ze jesli spada to najczesciej na dzien przed lub w dzien @.do tej podstawowej z poczatku cyklu.Tak wiec u ciebie chyba najwazniejsze beda te jutro i pojutrze.jaka mialas na poczatku a jaka teraz?mierzysz po przebudzeniu?
wspolczuje pisania pracy.ja juz bym sie chyba do tego nie zmusila...

Na początku cyklu miałam 36,16 teraz 36,65 nie jest to duży skok, niestety :-( patrzyłam na wykresy dziewczyn, którym się udało zafasolkować i u nich są dość wysokie...u mnie takie mikre...zobaczymy...nic innego nie wskazuje na ew ciążę...teraz się obawiam, że okres może się spóźnić przez to moje wyczekiwanie na niego...

reklama
pati
nie chciałabym wykorzystywać Twojego synka , ale czy ja też mogę prosić o przepowiednie?:-) heheh

niekiforka
Ty jesteś z warszawy?? co do tempki to wcale nie taki mały skok, ważne że leci w górę a nie spada, wszystko jest możliwe!

a co do biegania do łazienki zaraz "po" to ja na wszelki wypadek leże jeszcze pare minut z tyłkiem w górze, jak widać nie ma to żadnego wpływu , ale poleżeć nie zaszkodzi:-)

Ostatnia edycja:
Do góry