reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no trudno jak trzeba to trzeba:
aguś ja mierzę w ustach elektronicznym ale takim zwykłym za 10 zl z Lidla i też są ładne wykresy i czytelne - spojrz sobie. mierzę pod językiem tam z boku zawsze po lewej stronie, nie z przodu po językiem tylko tam z boku, głębiej.

nikiforka liczy się ten lepszy śluz- rozciągliwy i ten bym sobie zapisała na wykresiku

eijf dzięki i licze na to, że obie wrócimy zafasolkowane z wakacji :tak::-)

martilla ja też czekam na wieści jutro na pewno zajrzę przed wyjazdem!!:tak:

mmm ciekawa jestem, co z tego wyjdzie ale jestem dobrej myśli ;-)

sylwia26 dużo przeszłaś ale na pewno zostanie Ci to wynagrodzone dzieciątkiem w najbliższej przyszłości- ten wątek jest szczęśliwy!! (zobacz, np. sandrahaha - tak długo się nie udawało a zapisała się do nas i zostanie kwietnióweczką :tak::-D

reklama
Eijf ja tez chodze do faceta i tez sobie jakos nie wyobrazam zeby mnie kobita badala :baffled: niestety teraz jak bylam moj gin juz zapisywal na sierpien wiec nie bylo opcji zeby sie wbic do niego, a ten u ktorego bylam (pierwszy raz u niego) nie spodobal mi sie za bardzo :dry: niby zbadal to, tamto no ladnie wszystko ble, ble, ble, ale tak zeby sam z siebie cos powiedzial to nie bardzo, dobrze ze przezorny zawsze ubezpieczony mialam liste zrobiona z pytaniami wiec go ciagnelam za jezor :-D a. co skoro place to wymagam :-D a tak akurat kilka dni przed wizyta jak mi sie cos nasunelo na mysl to zapisalam, bo wiadomo ze pozniej, badanie itp czlowiek spiety to mu wylatuje z glowy co chcial powiedziec, ale nie bylam jakos mega zadowolona z calej wizyty. wogole to usg to tak rach ciach i zrobione :confused: raz jak tu w UK bylam na usg odnosnie tych moich pobolewan wlasnie to owszem facet mnie nie badal jak normalny gin, ale usg zrobil narawde pozadnie, ogladal tam wszystko od srodka z 15 minut chyba :-D wogole gabinet przyciemniony, reczniczek na sobie no i pielegniarka obok ciagle pytajaca czy wszystko ok :-D takze zadowolona bylam.
Ok ja uciekam zajrze jutro z rana jak tam Martilla :-D
Agus korzystaj tam z obecnosci mezulka ile wlezie, a sluz hmm no oby sie jeszcze pojawil jak najszybciej:tak:
Emilchen jeszcze raz udanego i owocnego urlopiku;-)
Eijf no i Ty tez mam nadzieje ze bedziesz miec owocny wypoczynek ;-)
Zreszta wszystkie trzy, obyscie z fasolkami wrocily ;-)

eijf mam pytanie , bo często mamy podobne objawy .
Nie boli cie przypadkiem dzis podbrzusze, bo mnie boli podbrzusze,piersi jakieś dziwne, i na bieliźnie jakieś ślady dziwne,jakby po śluzie ciemniejszym ?:confused:
Niezłe te opisy przyrody nie ?:szok:
No boli.Nie wiem czy podbrzusze czy jajniki.nieprzyjemne.niby nie az taz strasznie mocno ale czuje i nie jest to fajne.Co do sluzu to mialam ale taki rozciagajacy sie.tylko raz dzis widzialam.przezroczysty.Niby od jutra dni plodne ale jesli ten cykl bedzie 27 dniowy (jak ostatni) to zaczynaja sie od dzis.
p.s. a tak w ogole to najlepiej uzywaj wkladek lub chocby papieru bo na bieliznie chyba trudniej zaobserwowac sluz a poza tym z wkladka chyba higieniczniej.

Ostatnia edycja:
No moze rzeczywiscie warto do niego isc.jak sobie przypomne moja wizyte ktora trwa 5 min za 50 zl...tylko nie wiem czy sie jeszcze uda umowic ale zobacze najpierw kiedy my jedziemy.
emilchen ja tez tak mierze tylko ze z prawej:)
dziewczyny ja swira dostane taka niecierpliwa jestem i juz chce wolne!

dobranoc wszystkim.
Trzymam kciuki z a dzis serduszkujace;-):cool2:
mmm czekamy jutro na dobre wieści i fluidki
martilla jutro II maja byc i to z rano cobyśmy dobre humorki na dzień miały :tak:

dziewczyny!!!
dupa dupa dupa:-:)-(
test negatywny... i właśnie dostałam @:-( żeby to szlak trafił !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dziewczyny!!!
dupa dupa dupa:-:)-(
test negatywny... i właśnie dostałam @:-( żeby to szlak trafił !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szkoda,szkoda.przykro mi martilla.kazda z nas ktora przez to przechodzila wie jakie to uczucie.No ale nie martw sie za wiele.dopiero zaczelas,wiesz juz znacznie wiecej i kiedys musi sie udac.(lekarz wlasnie powiedzial kolezance ze to naprawde nie wyjatek ze kobiety staraja sie kilka miesiecy.marne to pocieszenie ale chyba zawsze lepiej wiedziec ze nie jest sie odosobnionym...).Zacznij moze mierzyc temperature bo ona duzo ci naprawde powie.(dosyc niska ostatnimi dniami niestety mialas)ja tez sie przyzwyczailam i nawet w dni wolne nie mam problemu przebudzic sie a potem dalej isc spac.Wiem ze teraz jestes zla ale dobrze przynajmniej ze @ przyszla bo inaczej znow bys sie zastanawiala.to jak dlugi mialas cykl?masz juz jakies porownanie z ostatnich mc?

agus pytalas wczoraj o te spadki temperatury przed owu.ja w ubieglym mc mialam najnizsza (36,0) na dwa dni przed.na wykresach innych widze ze moze ten spadek nastapic w sama owulacje.roznie to jest.W kazdym razie jak widzisz ze zaczynaja sie wlasnie te niskie to cos nalezy podejrzewac

reklama
Do góry