reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

WItam się po południowo
Mnie coś humor opuścił i jakaś taka mega senna się zrobiłam i nawet ochoty na przytulasy nie mam :-(

Tak coś czuje że ja tu naprawde sama zostane ze staraczek i będę sobie sama ze soba pisać :-D

Tośka na pewno nie zostaniesz sama, ja tu będe tak teoretycznie bo przecież w tym cyklu jesteśmy w ciąży :-D

wyczytałam, że

Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (> 1 mIU/ml).Jednak dopiero wynik > 5 mIU/ml oznacza ciążę.

3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138

A te tygodnie liczymy od 1 dnia @ czy od owu?

ja czekam na testy ciążowe które moja przyjaciółka kupiła mi w stanach takie jakieś mega czułe :-) nie są to te co rozpoznają płeć dziecka ale podobno bardzo szybko wykrywają dzidzie :-Dzobaczymy :-D

A jakiej firmy?

Ja już wszystko wysprzątałam jestem mega szczęśliwa że mam tak czyściutko i miło ale jestem też zmeczona, idę napić się herbatki i jeszcze pranie powieszę.

reklama
martuśka osiolku dlaczego tak mowisz... nie wolno nununu :no: piszesz ze jeszcze dwa staranka z clo i koniec staranek a ja ci mowie ze jeszcze jeden ostatni i koniec ze starankami bo piekna fasolka ci w brzuszku urosnie :tak: jesli wykluczysz ciaze to pijaj ziolka z nami i bedzie git :tak: pamietaj ze fasolka nie przyjdzie do mamy ktora sie stresuje martwi jest zla na siebei ze jej nie wychodzi i ma dola :tak: fasolki przychodza do radosnych amusi ktore z niecierpliwieniem czekaja na nie i sie nie denerwuja ze bocian troche wolniej leci niz u innych :tak: kochana uszka do gory ... ja tez czasem mam doly mega ale odkat zaczelam pic ziolka wierze z ebedzie git ze jak pojde na monitoring to zobacze ze pecherzyk urosl a wtedy powiem lekarzowi "ha ! pomoglo!" a jak zapyta co to mu nie powiem :-) wiec kochana nie martw sie i my zostaniemy mamusiami juz niedlugo :tak:obiecuje ci to ;-)

a wlasnie dalam te ziolka co betusia wpisala nowe takze na pierwsza strone bedzie widac od razu jakie mozna pic :)

dzis mam zalamanie, jutro pewnie bedzie lepiej a potem pewnie znowu to samo..... juz nie wiem co mam ze soba w takich chwilach zrobic
w tym cyklu mialam przeczucie ze tym razem sie uda!!!! i co? dzis mnie cos dopadlo! ach, taki dzien i oczywiscie glowa mnie rozbolała

Suzi mnie tez tak jajniki bolą, na zmiane raz lewy raz prawy, w sumie to tylko 2 dni mnie bolaly i od rana.... ale w poprzednim cyklu tez tak mialam
no coz, jeszcze 2 z clo i koniec ze starankami!
kochana mnie tez takie dni dopadaja mam dosc twierdze ze to nie ma sensu, rycze jak bóbr a potem mowie do siebie : "już sie tak nie rozcuzlaj tylko do roboty i usmiechaj się cześciej bo dzidzia u zmutnej mamusi to nie zagości"

ja czekam na testy ciążowe które moja przyjaciółka kupiła mi w stanach takie jakieś mega czułe :-) nie są to te co rozpoznają płeć dziecka ale podobno bardzo szybko wykrywają dzidzie :-Dzobaczymy :-D
uuu to super... a u nas to kurcze zawsze wszystko po paru latach wchodzi :tak:
raczej nie...nie stresowałam się niczym ale myślę że może @ mi się spóźnia bo zmieniłam tryb pracy,przeszłam z drugich zmian na rano,wstaję co dziennie o 3.30 a do domu wracam po 15 potem wiadomo czas poświęcam dziecku i sprzątam dom a do wieczora dużo czasu nie mam i zawsze około 21 kładę się spać...
Za nie całe 3 tygodnie wybieramy się na urlop do Pl tam zrobię sobie wszystkie badania u mojej Pani Ginekolog bo po wakacjach zaczynamy oficjalne starania więc muszę się przygotować:)
o ten urlop to pewno będzie pomocny- przestaniesz mylsec i zajdziesz od razu:tak:wierzę w to i trzymam kciuki!!!!
nie martw sie! mnie poki co ciąża nie grozi :-(

oj nie mów hop;-)

nie martw sie! mnie poki co ciąża nie grozi :-(

Słońce głowa do góry !! Postanowiłyśmy że w tym cyklu zachodzimy w ciąże a jakiekolwiek plamienie będziemy traktowały jako implantacyjne czy jakoś tak :-D

Tośka na pewno nie zostaniesz sama, ja tu będe tak teoretycznie bo przecież w tym cyklu jesteśmy w ciąży :-D

A jakiej firmy?

Zgadza się :-D
co do firmy to nie wiem jak dostane to wam podeślę :tak: moja czarownica nic nie chciała powiedzieć tylko że kupiła i że wysyła :tak:a nie wiem ile z florydy będą szły :sorry:

martuśka osiolku dlaczego tak mowisz... nie wolno nununu :no: piszesz ze jeszcze dwa staranka z clo i koniec staranek a ja ci mowie ze jeszcze jeden ostatni i koniec ze starankami bo piekna fasolka ci w brzuszku urosnie :tak: jesli wykluczysz ciaze to pijaj ziolka z nami i bedzie git :tak: pamietaj ze fasolka nie przyjdzie do mamy ktora sie stresuje martwi jest zla na siebei ze jej nie wychodzi i ma dola :tak: fasolki przychodza do radosnych amusi ktore z niecierpliwieniem czekaja na nie i sie nie denerwuja ze bocian troche wolniej leci niz u innych :tak: kochana uszka do gory ... ja tez czasem mam doly mega ale odkat zaczelam pic ziolka wierze z ebedzie git ze jak pojde na monitoring to zobacze ze pecherzyk urosl a wtedy powiem lekarzowi "ha ! pomoglo!" a jak zapyta co to mu nie powiem :-) wiec kochana nie martw sie i my zostaniemy mamusiami juz niedlugo :tak:obiecuje ci to ;-)

a wlasnie dalam te ziolka co betusia wpisala nowe takze na pierwsza strone bedzie widac od razu jakie mozna pic :)
Boże, poryczałam sie;-):sorry:
najgorsze, ze do tej pory bylam wyluzowana i pelna optymizmu ale dzis mnie cos zlapalo i to cos niefajnego!!!:angry:dobrze ze jutro jade na urodzinki do chrzesniaka to sie oderwe troche

dzis mam zalamanie, jutro pewnie bedzie lepiej a potem pewnie znowu to samo..... juz nie wiem co mam ze soba w takich chwilach zrobic
w tym cyklu mialam przeczucie ze tym razem sie uda!!!! i co? dzis mnie cos dopadlo! ach, taki dzien i oczywiscie glowa mnie rozbolała

Suzi mnie tez tak jajniki bolą, na zmiane raz lewy raz prawy, w sumie to tylko 2 dni mnie bolaly i od rana.... ale w poprzednim cyklu tez tak mialam
no coz, jeszcze 2 z clo i koniec ze starankami!
martuśka to ile razy mozna brac clo
ja zakończylam drugi cykl to co jak teraz sie nie uda to jeszcze tylko jeden z clo :-(

martuska ja wiem mnie tez czasem ten cholerny dol lapie a szczegolnie ten co mi przypomina o antosiu ... ale jakos musimy sie trzymac i trzeba sobie powiedziec : jutrobedzie lepszy dzien !!:tak: bocki jakies ospale pewnie lataja przez ta pogode ale zauwaz ze sie juz pieknie wiosennie robi wiec podejzewam ze przyspieszyly ciut ruch skrzydel ;-)

reklama
Do góry