reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
no i narazie nie robiłam żadnych badań na hormony ale czytając kilka wypowiedzi wiem już na czym się skupić i o jakie badania prosić

Andzia zapytaj gina jakie powinnaś (proponuje ci on sam) badania hormonów i może któreś przepisze ci na nfz choć część i tak jest płatne, ja włąsciwie wszystkie robie płatne. Ja konkretny gin to sam powinien ci powiedzieć prosze zrobić to i to.

Asiucha-l ja robilam test w niedziele po poludniu to wyszla mi druga kreska bardzo blada..wiec zrobie w sobote drugi. @ mi sie spoznia juz 8 dni:))) i czuje ze to to!!!!!!!!!

Trzymam kciuki za ciebie! :-D

tak dobrze pamiętasz norma to do 5-6 razy podwyższony wynik pierwszy.
Dzięki za info nt badania z obciazeniem.

Wiesz wogóle do tego badania z obciążeniem to różni ginekolodzy różnie do niego podchodzą. Ja na razie spotykam ginów osobiście którzy są za ale na bocianie już dość dawno temu zadałam lekarzowi pytanie na temat tego badania i w sumie odpisał mi coś w stylu, że to badanie nie wnosi nic, jak wysoka prolaktyna normalnie to po co obciązenie. Ja np miałam tak kiedyś że pierwszy wyik był normalny czyli prawidłowy a ten drugi np 14 lub 17 razy większy.

masz jakies inne objawy oprocz balacych piersiatek?
od paru dni w ciagu dnia sluz gesty bialy i mam apetyt:tak::tak:a i nie wiem czy to moze byc objaw ale nie moge w nocy spac..budze sie i juz jestem wyspana hehehhe:-D

a co z Toska? robila test czy dostala@ :(?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kochane a ja mam pytanie o jakie badania powinnam poprosic gina ????bo ja sie na tym nieznam ponoc powinno sie zbadac wszystko jeszcze zanim sie zaczyna staranka:eek:
Niby tak. Jak ja poszlam przed starankami (i to prywatnie) i spytalam o badania przed ciaza, to mi gin powiedzial, ze mam nie wymyslac!:eek:
Maćku ten cykl był dziwny...myślałm, ze nie było owulki wcale. Teraz jak patrze na wykres to wzrost był w 14 dc wiec owu prawdopodobnie była 13 dc, (wcześniejsze 2 cykle owu była 14 dc), skoro dzisiaj 31 dc to owu miałam 18 dni temu:eek:

A co do pęcherzyka to mi lekarze zawsze mówili, ze są w prawym lub lewym jajniku...a nie w macicy (tam to po zagnieżdżeniu)
Jak jest juz 18 dzien z wyzsza tempka to duze prawdopodobienstwo, ze to fasolka!:tak: (a ten niski progesteron to u Ciebie?)

A Svensonka jest juz po owulce, wiec pytajac o pecherzyk miala na mysli juz ten ciazowy, chyba...
@ powoli się kończy,więc kolejne staranka czas wkrótce zacząć. :tak:
To tak jak ja! W tym cyklu idziemy leb w leb;-)

od paru dni w ciagu dnia sluz gesty bialy i mam apetyt:tak::tak:a i nie wiem czy to moze byc objaw ale nie moge w nocy spac..budze sie i juz jestem wyspana hehehhe:-D
tez tak mam z sluzem, ale w srodku i apetyt (od piatku na sledzie i rybki) w nocy sie budze i jestem wyspana, ale to u mnie norma; za to dzisiaj przespałam, cała noc, a czuje sie bardzo zmeczona, osłabiona, jakbym była chora... no nie wiem nie chce sie nakrecac :no:

asiucha_L a to jakbys mogla to napisz mi ile mniej więcej kosztują takie badania. Ja pogadam z nim i zobacze co mi powie.

Jak jest juz 18 dzien z wyzsza tempka to duze prawdopodobienstwo, ze to fasolka!:tak: (a ten niski progesteron to u Ciebie?)
no własnie ten niski progeteron, no nie wiem. Badałam go w 21 dc, i w ten dzień temp 36,48, póżniej już tylko wyzsza, jak patrze na wykres to on cały czas od 15 dc idzie wgórę..
Nie chcę się nakrecac, ale spóźniająca sie @ robi nadzieję...wiesz jak to jest..zaczynam szukać jakiś objawów:wściekła/y: jestem na siebie, bo w razie czego rozczarownianie będzie bolała :-(

asiucha_L a to jakbys mogla to napisz mi ile mniej więcej kosztują takie badania. Ja pogadam z nim i zobacze co mi powie.
te kobiece hormonki, to u mnie w laboratorium każde 19 zł

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
tez tak mam z sluzem, ale w srodku i apetyt (od piatku na sledzie i rybki) w nocy sie budze i jestem wyspana, ale to u mnie norma; za to dzisiaj przespałam, cała noc, a czuje sie bardzo zmeczona, osłabiona, jakbym była chora... no nie wiem nie chce sie nakrecac :no:
hehehh ja to mam apetyt ze :-D...wczoraj u babci mialam taka ochote na ryby z octu roboty mojej babci ze sie zajadalam:szok::-Da dzis zjadlam przed chwilka dwa hotdogi:-D

Do góry