reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ogolnie chyba radzilabym zmienic lekarza.
A Twoj M badał nasienie?
Ja miałam taką sytuację, ze miałam przepisane clo bo ja w ogole nie miałam swojej naturalnej owulacji , moze zdarzała sie 1 na rok i dlatego dostałam clo. Tez brałam po 1 tabletce, ale pod ścisłą kontrolą lekarza bo robiły mi sie torbiele. Chodziłam do jednego takiego lekarza, który potem odmówił mi leczenia z powodu zlego nasienia meza. Powiedział, ze NIGDY nie zajde w naturalną ciąże i ze mam szykować pieniądze na IUI albo IN vitro. A ja mu wtedy powiedziałam "Dopoki ostatni pływak mojego meza żyje zajde w naturalną ciąże". Facet powiedzial mi z przekąsem "Powodzenia".Po 3 miesiącach i zmianie lekarza zaszłam w naturalną ciąże;-) i moglabym teraz lekarza odwiedzic i zasmiac sie mu w twarz;-)
Ja najpierw mialam monitoring 5 cykli potem przepisane clo potem mialam 2 miesiace przerwy bo porobiły sie torbiele po clo a potem po 2 miesiacach zaszłam.
Ja na Twoim miejscu zmienilabym lekarza bo jezeli lekarz od razu zakłada IUI to nie wierzy w to, ze Wam sie naturalnie uda a to jak dla mnie nie jest juz dobry lekarz.No chyba ze badania Twojego M są tak zle.

Betusia alno od 3-7 albo od 5-9 dc
Nie chwaląc się mój M ma piędziesiecio milionową armię, i coraz bardziej widzę że to z moim lekarzem jest cos nie tak. We wtorek idę na konsultacje do innego!!! Trzymajcie za mnie kciuki!!!

Widzisz Pajeczko ty miałaś konkretna diagnozę, a u mnie wali na pałę leki. Dobrze, ze Was znalazłam bo dawała bym się tak truć!!!

reklama
Ja mam dylemat z nimi związany Betusia, bo mnie się wydaje, ze nie są mi potrzebne. Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedziała, że prawdopodobnie zachodzę w ciążę tylko szybko następuje poronienie.
Po CLO okropnie się czuję pisałam na początku dzisiejszego dzionka!!!

Robin to tak jak Ci pisalam, ze Twoje jajeczka mogą byc niezdolne do zapłodnienia stąd mozesz miec poronienia. Dlatego przepisał clo, ale powinien tez zlecic luteine albo duphaston od razu na podtrzymanie ciąży.

no dokładnie bo wlasnie to sie bierze na podtrzymanie- to musisz Robin iśc do innego ginka może - ja bym tak zrobila bo moze wystarczy Ci brac tylko n apodtrzymanie????:tak::-)

Nie chwaląc się mój M ma piędziesiecio milionową armię, i coraz bardziej widzę że to z moim lekarzem jest cos nie tak. We wtorek idę na konsultacje do innego!!! Trzymajcie za mnie kciuki!!!

Widzisz Pajeczko ty miałaś konkretna diagnozę, a u mnie wali na pałę leki. Dobrze, ze Was znalazłam bo dawała bym się tak truć!!!

no to dobrze idz idz kochana na te konsultacje:tak:

ooo we wtorek ja tez mam wizyte :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czuję się trochę tak jakby moje dotychczasowe starania ( chodzenie do lekarza i tak dalej) spaliły na panewce i jakbym zaczynała zupełnie od nowa...:-:)-:)-(

jak tam dziewczynki jakies plany na dzisiejszy wieczor macie;-)???????????
my z M i znajomymi wybieramy sie chyba do jakies pizzeri a corcia idzie na slużbę do teściowej:-D

jak tam dziewczynki jakies plany na dzisiejszy wieczor macie;-)???????????
my z M i znajomymi wybieramy sie chyba do jakies pizzeri a corcia idzie na slużbę do teściowej:-D

idziemy dzis gdzies ze znajomymi ... ale jak teraz mysle to mi sie nie chce... ale moze mi sie zachce:-D:-D:-D

gdzie sie wszystkie podzialy ;)????? hehehheheh

no pewno chodza po innych watkach i nas tu same zostawiaja łobuzice jedne :-p:tak:

no ja narazie tez nie mam ochoty na jaies wyjscie ale w koncu to mozna gdzies wyjsc, wyszykowan, umalowana hehehheh

a ja wyslalam M na zakupy i sacerek z corcią a ja mialam sprzatac heheh ale jak tu nie zagladac na forum?!heheh ok odezwe sie pózniej . ide troche odkurzac;))

no ja narazie tez nie mam ochoty na jaies wyjscie ale w koncu to mozna gdzies wyjsc, wyszykowan, umalowana hehehheh

no dokładnie ja na razie sauté ale potem to sobie cos tam na twarzy "namaluje":-p:tak:;-)

a ja wyslalam M na zakupy i sacerek z corcią a ja mialam sprzatac heheh ale jak tu nie zagladac na forum?!heheh ok odezwe sie pózniej . ide troche odkurzac;))
idź idz , ja tez... niebawem z moim pojedziemy na zakupki a potem ogarniemy chałupkę.... :-)

reklama
to nie jest kwestia zachodzenia czy nie zachodzenia w ciaze, czesto lekarze zlecają clo w celu zwiekszenia liczby pecherzyków bo np kobieta w trakcie cyklu wytwarza 4 pecherzyki z tego tylko 1 jest dominujący a przy clo mozesz miec dominujących 3-4 co zwiększa szanse na zajscie w ciaze. Poza tym kobieta moze miec owu, ale moze nie zachodzic w ciaze bo jej pecherzyki mogą nie byc dobrej jakosci - mogą nie byc zgolne do zapłodnienia a clo tworzy takie, które są zdolne do zapłodnienia. Tutaj nie chodzi o utrzymanie jednego pecherzyka jak pecherzyk peka wzrasta progesteron, który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży i jego niedobór moze powodowac poronienia dlatego ja przy stymulacji cvlo mialam przepisaną dodatkowo luteine albo duphaston.

ile tych tabletek dziennie bierzesz????:eek:
No ale Robin zachodzi w ciaze, ale nie moze jej utzrymac. Jak to sie ma do pecherzyka?:eek:

przykro mi bardzo ale trzymam kciuki i w nastepnym cyklu musi sie udać:tak: jestem z Tobą:tak: <przytula>
dzieki!

Do góry