reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

mmm ja nie chcę Cię nakręcać, bo faktycznie czasem się nastawimy zbyt pozytywnie i potem się rozczarujemy ale ja już słyszałam o tylu przypadkach mylących się testów czy krwawień jak @ w ciąży, że dopóki tempka Ci nie spadnie to bym miała nadzieję! Nie zazdroszczę Ci tej niepewności, bo to jest najgorsze, po prostu bądź przygotowana na wszystko a ja Ci zyczę, żeby to jednak okazała się fasolka! :happy2::cool2:
ja też sie nie chce nakręcać tylko dziwi mnie brak plamienia które mam zawsze przed @, jak pojawi się plamienie mam jak w banku że za 2 dni dostanę @, a tu ani plamienia ani @

reklama
ja zaczełam brać magnez bo miałam takie delikatne drgawki mięsni, no i często sie też denerwuje, ale wyczytałam ostatnio że pomaga tez przy niereguralnych cyklach, wydłużeniu fazy lutealnej jak również poprawia jakośc śluzu, ogólnie wpływa na działanie hormonów,
wiec przy okazji magnez pomaga mi tez w cyklu choc jak widać narazie z marnym skutkiem;-)
no to jeszcze magnez musze kupić

melissa to dobrze, że nie ustajecie w staraniach! To może być plamienie - krwawienie śródcykliczne, często okres owulacji właśnie a kobiety które nie mierzą myślą, że to
@ - hehe i potem się biorą takie historie, że ktoś niby zaszedł w ciążę w trakcie @, kiedy tak naprawdę to było śródcykliczne :tak:czekaj na skok. Mam nadzieję, że takie intensywne staranka okażą się owocne :tak:
dzieki ja tez mam jeszcze nadzieje na ten cykl:tak:
tak własnie wczoraj o tym troche poczytałam i możliwe że tak własnie moze byc u mnie tym bardziej że temperatura jest coraz niższa, jak bym nie mierzyła temperatury to byłabym świecie przekonana że to okres sie zbliża i już nici ze staranek, a nie ktrórym dziewczyną własnie sie wpadki zdażją bo myslą że "juz mozna"

dziewczyny robilam test, znowu jedna krecha, chyba cos ze mną jest nie tak,nadal mi niedonrze, boli mnie brzuch i temp 36,7 (czyli w miare wysoko)ale juz wiem zeto nie na fasolke, test robilam o 2 nad ranem bo nie moglam spac i od tej pory mam mega dolai caly czas rycze

Kurcze przykro mi, ale bedzie kolejny cykl i kolejna szansa ;-) w koncu musi sie udac :tak: na pewno

no to jeszcze magnez musze kupić

najlepiej jak bedziesz u lekarza to sie zapytaj, tak jak mówie ja miałam prawdopodobnie niedobór magnezu daltego zaczełam go łykać,
ale mysle że witamina oczywiście nie w nadmiarze nie szkodzi,
nie wiem czy to prawda ale gdzieś wyczytałam ze jak sie łyka kwas foliowy i magnez to trzeba w odstepach czasu 2 -3 gdziny, bo magnez moze blokować wchłanianie kwasu, nie wiem czy to prawda, dopiero niedawno to wyczytałam bo tak to razem te tabletki przyjmowałam...:confused:

witam moją imienniczkę
ale czy ten test betaHCG można robić o każdej porze dnia?? bo od 7 do 14.35 kibluję w pracy, @ powinnam mieć wczoraj więc dużo mi się nie spóźnia ale zawsze 2 dni przed mam plamienie a tu ani plamienia, ani @ a jeszcze do kilku dni non stap mi niedodrze i mi sie caly czas odbija

Test na hcg mozna robic o kazdej porze dnia bo to jest test z krwi wiec jesli ciaza jest wyjdzie na pewno :) takze dobry pomysl idz sobie jutro zrobic i bedziesz wiedziec na 100%

reklama
Test na hcg mozna robic o kazdej porze dnia bo to jest test z krwi wiec jesli ciaza jest wyjdzie na pewno :) takze dobry pomysl idz sobie jutro zrobic i bedziesz wiedziec na 100%
najpierw sie umówię z lekarką i jeszcze w razie czego zrobię jeszcze jeden test 5 o ile @ nie przyjdzie

Do góry