reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no to dobrze wiedziec :) dzięki kochana- a powiedz mi a kiedy zaczyna rosnąć pecherzyk??? wiesz moze?
Betusia jak nie masz dominującego to ci pewnie gin wspomaganie zaleci, ja byłam na monitoringu to w 15dc miałam pęcherzyki po 21mm a wspomagacze zaczynałam brac od 4dc
Pozdrawiam

Nie :no: nic nie wskazuje że mogę ją mieć ale gin owszem o tym wspomniał tylko mówił że on uważa że to się robi na końcu. róznie są opinie na ten temat, na pewno na dzień dobry mi drożnosci nie zrobi bo byłam u niego pierwszy raz. Ale ja mam zawsze wszystko dobrze jeśli chodzi o cykle, regularne, trochę bolesne ale nie jakieś tam nie wiem co, endo na usg też jest odpowiednie do nia cyklu.
A gdzie się robi drożność u gina w gabinecie czy w szpitalu i czy to boli, czy jest znieczulenie? Jakoś się trzeba do tego przygotować?
Asiucha mój prof od niepłodności mówi że drożność to podstawa> Ja miałam robione w szpitalu ze znieczuleniem, ale ból to chyba jak porodowy jakby mi podbrzusze rozrywało. Naszczęście po badaniu szybko przechodzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja 26 lutego mam badanie piersi raz jeszcze bo w tym tygodniu cos tam znalezli - jakas zmiane hypoechogeniczna i najprawdopodobniej jest lita- ale ze by wiedziec co to to bede miec biopsje :( ale mam nadzieje ze jak powtorza badanie to nie bede musiala miec biopsji- z drugiej jednak strony dobrze wiedziec
oj rzeczywiście cokolwiek to jest, oby nie było biopsji...

Przyjedz do mnie, a ja pojadę do Ciebie (na recepcje oczywiscie)

Pewnie zamienimy się! :-)

Asiucha mój prof od niepłodności mówi że drożność to podstawa> Ja miałam robione w szpitalu ze znieczuleniem, ale ból to chyba jak porodowy jakby mi podbrzusze rozrywało. Naszczęście po badaniu szybko przechodzi.

To dziwne a lopop miała znieczulenie ogóln,e to nic nie rozumiem. Hm to po co to znieczulenie skoro i tak boli, czy to os czegoś zależy?

Ide spać bo ledwo na oczy patrzę, jutro raczej mnie nie bedzie bo pewnie większość dnia prześpie no i troszkę czasu muszę z M spędzić, poleżymy w łóżeczku i filmy pooglądamy :-D Uwielbiam leniuchować!

dobranoc!

Jutro mnie nie będzie, zajrzę dopiero w poniedziałe akurat po wizycie u gin na która czekam od miesiąca. @ jeszcze nie ma, ale może do mnie przyleźć, aż do 9 więc niestety dni pełne niepewnosci z nutka nadzieji. Pięknej niedzieli Wam życzę!!! trzymajcie się Kochane Staraczki !!!

Sama już nie wiem co mi jest, wczoraj to niby plamienie miałam wieczorem, teraz byłam w ubikacji i znów coś mam na wkładce ale przy podcieraniu stwierdziłam że to takie różowe glutki :baffled: Sorki za taki opis, może to po badaniu u gina, tyle że to było w 19 dc i jeśli miałby mi coś tam uszkodzić to by ewentualnie wyleciało nastepnego dnia a nie po 4 - 5 dniach.
asiucha a moz to jest rzeczywiście zagnieższenie??? oby ...z całego serducha zyczę:tak:

dziewczyny czy ktoras z Was bralas/biezre wiesiolka? do ktrego dc trzeba go brac?
ja brałam od 1-14 dc i tylko sobie popsuł śluz..zawsze miałam mało śluzu, brałam 3 miesiące i teraz wogóle zniklął płodny...śluzu było więcej odrobinę...odpuściłam mimoze został mi jeszcze 1 listek

W 23dc. Wiem,że nic nie będzie, więc się nie nakręcam.
a skąd wiesz?

Betusia jak nie masz dominującego to ci pewnie gin wspomaganie zaleci, ja byłam na monitoringu to w 15dc miałam pęcherzyki po 21mm a wspomagacze zaczynałam brac od 4dc
Pozdrawiam

no tez tak mysle :)
ale mnie dzisiaj oba jajniki od popoludnia bolą- masakra-
a lekarz byl delikatny i nic nie czulam- bo czasami to potrafi zabolec ...
kurcze a tak liczylam ze zobacze dominanta ;)
a tu nici a myslicie ze jeszcze moze urosnąć z tych pecherzykow ktore mam dominujacy ( cykle 33 dniowe a dzis 14 dc) ???- zapomnialam sie tego gina zapytac :confused:

Nie :no: nic nie wskazuje że mogę ją mieć ale gin owszem o tym wspomniał tylko mówił że on uważa że to się robi na końcu. róznie są opinie na ten temat, na pewno na dzień dobry mi drożnosci nie zrobi bo byłam u niego pierwszy raz. Ale ja mam zawsze wszystko dobrze jeśli chodzi o cykle, regularne, trochę bolesne ale nie jakieś tam nie wiem co, endo na usg też jest odpowiednie do nia cyklu.
A gdzie się robi drożność u gina w gabinecie czy w szpitalu i czy to boli, czy jest znieczulenie? Jakoś się trzeba do tego przygotować?
asiucha
ile sięmstaracie o dszidzie?
hcg czyli drożność robi się w szpitalu w miejsceowym zniczuleniu lub mozna w całowitym, trwa kilkanaście inut plus badania. jak niedrozne jajniki to boli, jak deożne to luzik. Tzreba mies szczepienie przeciw żółtaczce, badanie cytologiczne i czystaość szyjki...

no tez tak mysle :)
ale mnie dzisiaj oba jajniki od popoludnia bolą- masakra-
a lekarz byl delikatny i nic nie czulam- bo czasami to potrafi zabolec ...
kurcze a tak liczylam ze zobacze dominanta ;)
a tu nici a myslicie ze jeszcze moze urosnąć z tych pecherzykow ktore mam dominujacy ( cykle 33 dniowe a dzis 14 dc) ???- zapomnialam sie tego gina zapytac :confused:
a mówił Tobie ajk rozmiar ma pęcherzyk?

reklama
asiucha
ile sięmstaracie o dszidzie?
hcg czyli drożność robi się w szpitalu w miejsceowym zniczuleniu lub mozna w całowitym, trwa kilkanaście inut plus badania. jak niedrozne jajniki to boli, jak deożne to luzik. Tzreba mies szczepienie przeciw żółtaczce, badanie cytologiczne i czystaość szyjki...

a mówił Tobie ajk rozmiar ma pęcherzyk?

no ni epowiedzial bo powiedzial ze mam po kilka mniejszych i nie widzi dominujacego, ale ze mam mniej niz 12 ( to wykluczyl pco )
ale ja sie niestety nie znam :( a szkoda

a drozność jajaowodów robi sie wtedy kiedy pecherzyk nie moze pokonac drogi do macicy????? a czym sa " zapchane " takie jajowody? - zaraz poszukam sobie na necie :)

Do góry