reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

To ja się tez żegnam...wciągnęła mnie książka "jeździec miedziany" piękna historia...
Lapop dużo przyjemności dzisiaj ;)
jutro pewnie zajrzę, ale nie wiem o której...

dobrej nocki

Wiesz co ja czytam "Księżyc w nowiu" to druga część tego "Zmierzchu" co taką furorę na ekranie zrobił. Ja myślałam że to dla małolatów ale książka super, sięgnęłam po nią bo leżała w pracy i tak oderwać mi się trudno.

reklama
maćku pisze:
Niedawno padlo pytanie: co z nasieniem po.... czy dobrze, ze wyplywa itp. I zaobserwowalam pewna rzecz: gdy mam dni nieplodne, wszystko prawie od razu wyplywa. A gdy jest w okolicach owulacji, czesc gdzies ginie. :baffled: Czyli domyslam sie, ze zostaje zassane do srodka (bo nie robie wygibasow po, tylko leze;-)). Tak wiec wniosek z tego taki, ze to co ma trafic do srodka trafii:tak:
Co Wy na to? Tez cos takiego zauwazylyscie?
No ja właśnie zauważyłam u siebie, że tak jest.:tak: A w tym cyklu to już byłam pewna, bo specjalnie zwróciłam na to uwagę.:tak:

A ja mam jeszcze inne pytanie. Czy zauważyłyście na drugi dzień PO, że śluz jest inny tzn. nieprzejrzysty i rozciągliwy i nie tylko w dni płodne? Czy to może być pozostałość nasienia? Bo ja to właśnie zaobserwowałam u siebie w dniach niepłodnych.

Kameleon, witaj. Przykro mi, że się nie udało.:-(

Suzi, przykro mi:-:)-:)-(

olkale pisze:
Dziewczyny mam pytanie odnośnie badania szyjki, kilka dni temu pisałyście o tym. No to też zaczełam badać:-D z tymze nie bardzo wiem gdzie jest to ujście...na początku cyklu była wysoko to wiadomo, ale teraz zaczęła się obniżać, ale kompletnie nie wiem czy jest otwarta czy zamknieta...jak to wyczuc
Ja badam szyjkę i problemu ze stwierdzeniem otwarta czy zamknięta już nie mam. Musisz badać ją cały cykl, żeby zauważyć różnicę, poza tym ja już rodziłam i jak to mój gin powiedział szyjka jest już inna, mam jakąś tam szparkę, która jest normalna u wieloródek. Ja jak badam to na "czubku" mam takie wgłębienie i albo opuszek palca tylko tego dotyka przy zamkniętej, albo mogę go wsadzić prawie, że do środka jak jest otwarta.

A ja mam jeszcze inne pytanie. Czy zauważyłyście na drugi dzień PO, że śluz jest inny tzn. nieprzejrzysty i rozciągliwy i nie tylko w dni płodne? Czy to może być pozostałość nasienia? Bo ja to właśnie zaobserwowałam u siebie w dniach niepłodnych.

Dokładnie tak jest:tak: też to zauważyłam i czasem mylące to jest, no ale trzeba po prostu dokładnie obserwować... Ja na karcie zawsze jako zakłócenia śluzu wpisuję pozostałości spermy i wiem wtedy że to mogło zakłócić jakość śluzu :happy2:

Hej dziewczynki !!
Ale naskrobałyście :-)
My po wieczornych starankach - winko, świeczuchy, oliwka...

Dzisiaj ciąg dalszy przytulasków :-D:-D

Kochane głowa do góry !!! Ja nauczyłam się godzić z tą @ i od nowego cyklu starać się bardziej :tak::tak: Nie załamuje się już chociaż nie ukrywam że jest mi przykro bo każda z nas ma cichą nadzieje na II.
Miłego dnia Wam życzę laseczki udanych staranek i II kreeczek jeżeli któraś z Was testuje.

Buzia

Hej dziewczynki !!
Ale naskrobałyście :-)
My po wieczornych starankach - winko, świeczuchy, oliwka...

Dzisiaj ciąg dalszy przytulasków :-D:-D

Kochane głowa do góry !!! Ja nauczyłam się godzić z tą @ i od nowego cyklu starać się bardziej :tak::tak: Nie załamuje się już chociaż nie ukrywam że jest mi przykro bo każda z nas ma cichą nadzieje na II.
Miłego dnia Wam życzę laseczki udanych staranek i II kreeczek jeżeli któraś z Was testuje.

Buzia

Toska no to super jak przytalasy były to jest nadzieja na fasolkę czego Ci życzę:)
Miłego weekendu!
Miłego dnia!

Olkale dziękuje Ci bardzo, chciałabym abyśmy wszystkie pojawiły się na nowych wątkach już z brzuszkami! :tak:

Lopop ja w poniedziałek jadę do gina, na paznokcie a potem do koleżanki która urodziła córeczkę w połowie grudnia. Mała jest cudna, jeszcze jak koleżanka była w ciąży to kupowałam Małej ubranka na jej prośbę bo ona nie miała siły po sklepach chodzić a dla mnie to była sama przyjemność i na allegro też kupowałam i tak się zastananwiałam kiedy ja dla swojej dzidzi kupować takie maleńskie ubraneczka.
to mialam podobnie wszedzie gdzie wchodzilam widzialam piekne ubranka dla coreczki a tu jeszcze nic mowia ze nie wolno zapeszac do 3 miesiaca conajmniej i nic nie kupowac ale ja jestem szalona i chodzilam ogladac jak moj synek byl maly to bylam szalona tak go przebieralam w szczegolnosci ze u mnie w Szwecji h&m.kapphal czy lindex to firmy dla dzieci jak bazar w polsce bylam w siodmym niebie mial 6 kartonow ubranek pozniej pozyczylam kolezance z polski i juz nic nie odzywskalam masakraaaaaaaaaaaaa

Widzę że impreza owulacyjna nadciąga, ja też jeszcze jutro i pojutrze poszaleje a co tam mam jutro 17 dc i jajnik pobolewa więc może akurat się uda :-D
czesc laseczka ja ostra produkcje zaczynam caly ten tydzien od poniedzialku do niedzieli pozniej bede czekala na rezultaty i testowanko w walentynki he he

Czasami czytam kochana ,Jeszcze raz dziękuje za gratulacje trzymam kciuki aby i wam się udało.Mam nadzieję że będzie dziewczynka bo Oliwka mówi że chce siostrzyczke bo brata już ma ..
hej widze ze tylko my jestesmy jak tam samopoczucie mamuska?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam sie kobietki ja jestem tak zabiegana ze nie mam czasu ostatnio na BB dzisiaj mam impreze a samopoczucie kiepskie niestety:-(

Svensonka zaraz wysyłam Ci zaproszenie do naszej grupy.

reklama
witam sie kobietki ja jestem tak zabiegana ze nie mam czasu ostatnio na BB dzisiaj mam impreze a samopoczucie kiepskie niestety:-(

Svensonka zaraz wysyłam Ci zaproszenie do naszej grupy.
olki dolki dzieki

Dziękuje kochana jak narazie dobrze ,bez zachcianek i mdłości oby tak dalej.Choć muszę przyznać że strasznie spać mi się chce ,wczoraj jak oglądałm bajki z dzieciakami to usnełam ...
a jak u Ciebie staranka??
no kochana moj mezul sie smieje ze wzielam sobie do serca diete na core i jem slodkie i wogole wszystko co sie rusza i nie rusza ha ha ha wazylam w grudniu 52 teraz 55 masakraaaa
jeszcze babysa nie mam a tu jak banka mydlana sie robie he he
staranka od poniedzialku zaczynam ostra para caly tydzien jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry