reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

tak to się chyba promedis nazywa czy jakoś tak !
ja kiedyś musiałam isc do endokrynologa wlasnie do placówki partnerskiej

jednak najlepiej podpytac w lux medzie
maja fajną funkcję e-center przez internet możesz się dowiedzieć wszystko i zamówić wizytę - super sprawa

jeżeli ubezpieczenie chce się indywidulanie zawrzeć koszt jest ok 120 zł miesięcznie (w zależności od pakietu)

reklama
Jak mi dadza to tak:tak: Czemu pytasz?
Z tego co pamiętam, pracujesz w szkole?
A nasz dyrek smęci jak koleżanka chciała iść w połowie roku, ale w końcu dał sie ugłaskać tylko coś straszył ją awansem, że cofnie jej ten pierwszy rok bo drugi musi i tak powtarzać. A żeby było śmieszniej sam ma 5 dzieci:-) i żonę pracującą.

No i juz wszystko wiem:tak:
Zadzwoniłam tam! i moge korzystac u siebie w miesicie z placówki:tak:
Ale ta moja kadrowa jest .........:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kiedys juz jej pytałam i powiedziała ze te placówki ktore sa wyszczególnmione:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ehhhhh
A ja na głupie badania dymałam 50 km w dwie strony:wściekła/y:

Ale ta moja kadrowa jest .........:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kiedys juz jej pytałam i powiedziała ze te placówki ktore sa wyszczególnmione:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ehhhhh
Co u was za gapowata kadrowa siedzi, won z nią na pewno są osoby bardziej kumowate niż ona.:wściekła/y:. Widzisz jak dobrze mieć koleżanki na forum ile możesz się dowiedzieć. A tam taka baba- szkoda słów

heheh super ja co prawda mieszkam w Gdyni a lux med jest w Gdańsku ale to nic warto :tak:

Co u was za gapowata kadrowa siedzi, won z nią na pewno są osoby bardziej kumowate niż ona.:wściekła/y:. Widzisz jak dobrze mieć koleżanki na forum ile możesz się dowiedzieć. A tam taka baba- szkoda słów

Ojjjj kochana 3/4 firmy by sie jej chetnie pozbyło:tak::tak::tak::tak::tak:Osoba zupełnie nie odpowiednia na to stanowisko!!!!!:wściekła/y:

To fakt jak dobrze ze jestescie:tak:Juz kiedys miałam o to pytac ...ale jakos wyleciało mi z głowy:baffled:

Chętnie bym u Was popracowła w kadrach. Kiedyś pracowałam w przedsiębiorstwie i lubiłam szukać odpowiedzi na pytania pracowników.

reklama
Ale sie zdnerwowalam od rana - dowiedzialam sie, ze moj gin znowu jedzie na urlop (takiemu to dobrze) w terminie, gdy powinnam miec kolejny monitoring!!!:wściekła/y: Kolejne ewentualne kroki do mojej fasolki przesuna sie o cykl:-(

:-poj nie tak szybko :tak: serduszkuj, a nie bedzie stracony ;-) a noz fasolinka sobie gniazdko uwije :-)

U mnie 29dc. ;-) Wczoraj były przytulanki... No i po nich jakby trochę mi się poplamiło,ale tak na lekko beżowo... @ nie ma. :cool2: A zawsze po przytulankach przychodziła. :-p Na pewno tym razem już nie przyjdzie! :-p :-D
Tylko te cycki... Od wczoraj bolą na maxa... Pod wieczór to się o mało nie poryczałam z bólu. :zawstydzona/y:
Tak,czy inaczej,zastanawiam się nad przesunięciem testu na sobotę... ;-)

:-p na jaka sobote?? :-p my tu z ekscytacji padniemy... :-p zatestuj raniutko i pisz :-) trzymam kciukaski :-)

dokładnie, przy moim pierwszym porodzie była połozna, a lekarz to juz na prawdę ledwo zdążył na final. Tylko przy łożysku mial swój 'głos i udział".
Szawierka placiła 150 zł za wizyte u prywatnego, ba taki miły (tez bym była miła zarabiając 150 zł w 15 minut!!:szok::-D) i obiecał, że bedzie przy porodzie. i był - 5 minut dobrze, pogłaskał po ręce i powiedział, "super, Beata, dasz radę". W efekcie nie zapłacila MU za poród, ale są tacy, co chcą przed porodem siano, a potem juz ich nie widac:shocked2::baffled::no:

a u moich dwóch kuzynek (chodziły prywatnie do innych ginów) do ostatniej chwili czekali na łapówę. nie dostali. a przez to przetrzymanie zielone wody miały :no:

SUZI - ja dopiero 8dc wiec jeszcze pzred polowa cyklu;-)

a mój 7 dc, ale niestety mam do 43 dc :-p

dziewczyny, wczoraj mialam kremowy (żółtawy) sluz i taki lepki, a dzis nic..... sucho.... tak moze byc? ja pierwszy raz skupiam sie na obserwacji sluzu wiec sie nie smiejcie:-D

ANALIZA KOLORU

Najpierw analizujemy kolor, zazwyczaj wyróżniamy następujące:
*** Biały – tzw. śluz kremowy jest to śluz niepłodny, jest też często pierwszym objawem ciąży
*** Przezroczysty –jest śluz płodny należy dokładnie przeanalizować jego rozciągliwość
*** Żółty- może świadczyć o zakażeniu, grzybicy, należy zbadać zapach i udać się do lekarza.
*** Różowy – występuje w momencie tzw. Plamienia okołoowulacyjnego, w poprzedniej części opowiadaliśmy, że w momencie pęknięcia i wydobycia komórki jajowej pęcherzyk Graffa wypełnia się krwią często wtedy kobieta odczuwa bardzo silny ból i krwawi na jasnoczerwono bądź różowo.
*** Brązowy – w fazie poowulacyjnej świadczy o za małej ilości progesteronu lub problemach hormonalnych, konieczna wizyta lekarska

ANALIZA ROZCIĄGLIWOŚCI

Następnie próbujemy rozciągnąć śluz w nitkę
*** śluz rwie się po 1 cm lub nie ma go wcale
*** śluz zaczyna się rozciągać ale do 2-3 cm – okres płodny, uważniej obserwujemy śluz w ciągu następnym 3-4 dni
*** śluz rozciąga się w długą nitkę z wyglądu przypomina białko jaja kurzego – okres najbardziej płodny – owulacyjny

ANALIZA WILGOTNOŚCI

Warto też zapamiętywać odczucie jakie nam towarzyszy przez cały dzień
*** Sucho – okres niepłodny
*** Naoliwienie – zaczyna się zbliżać okres płodny
*** Bardzo wilgotno – dzień szczytu śluzu – owulacja

:-p nie złosc sie ;-) najwazniejsze ze sie wyjasnilo :tak:

Do góry