reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam
Ale Wy bazgrolicie szok :szok: tyle czytania!

Kerna,hm... Mi chodzi (jakby to nazwać :confused:),bardziej o suchość stosunkową. :zawstydzona/y: Zawsze,to ze mnie "tryskało" :laugh2:,a teraz od jakichś 3 dni sucho,mimo,że G. doprowadza mnie do takiego stanu,że ło matko! :-D :zawstydzona/y:

Ja to miałam ostatnio także jak się kochamy i często lubimy się trochę pobawić przed finałem to po jakimś czasie jestem suchsza, nie wiem czy wpływu na to nie miała kuracja antybiotykowa.

witajcie wszystkie!
widze ze kilka jest nas nauczycielek, moze ktoras jeszcze?
u mnie wiele sie wydarzylo....
bylam wczoraj u gin.... troche mnie zdołował..... dużo mówił, nie sposob wszystkiego napisac i spamietac ale tak w punktach Wam napisze co i ja u mnie....
1. zaburzenia hormonalne -za malo estrogenow i progesteronu
2. brak wspolpracy przysadki mozgowej z jajnikami
3. brak owulacji
to tak z grubsza, ogolnie to mam powazne braki hormonalne ale najgorsze ze moj organizm nie chce sam ich wytwarzac, gin mi powiedzial ze nie problemem jest wywolac @, podac leki na owu, ale problem ze organizm sam sobie z tym radzil, a u mnie jakies problemy z tym sa, jajniki nie pracuja tak jak powinny.... wiec moge miec bardzo duze problemy z zajsciem w ciaze
dostalam luteine na przywolanie @, potem mam brac CLO od 5-9 dc na owu a potem od 16-25 dc duphaston i tak przez 4 cykle, jesli w tym czasie nie zajde w ciaze, bierze mnie do szpitala na HSG (chyba).... wiec troche jestem zdolowana pojawili mi sie takie problemy ale bede walczyc....

Martuska nie załamuj się, dobrze że masz takiego gina który ci wszystko wytłumaczy. To duży plus no i opracował plan działania. Zastanawia mnie tylko jak on stwierdził że przesadka mózgowa nie współpracuje z jajnikami? :confused:

Nie zrozum mnie zle, ale fajnie, ze jest ktos, kto ma podobne problemy co ja:tak: Bedzimy mogly wymienic doswiadczenia.
Ja w sumie zaczelam wlasnie od Hsg, mam cos nie tak z hormonami (prolaktyna i TSH-to wiem na razie) i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze owulki tez nie mam - w czwartek sie wyjasni... Wiec jedziemy na tym samym wozku.
Ciesz sie, ze ten Twoj gin taki wygadany - z mojego trudno cokolwiek wyciagnac;-)
Wiec nie lam sie - nie jestes sama:tak: Damy rade!

No cóż dołączam do waszego grona, za wysoka prolkatyna i brak owu parę miesięcy wcześniej, teraz myślę że jest ale na 100% dowiem się jak pójdę pod koniec stycznie do gina.

Jestem przeszczęśliwa bo dziś wrócił M, pół dnia w łóżku na gorących przytulanka spędziliśmy, dostałam fajny prezent - wymarzone perfumki :-D i cała jestem rozpromieniona.

Cześć Dziewczyny!!! Jestem nowa i nie wiem jak się poruszać po forum. Może Ktoś pomoze? Ciesze się, ze Was znalazłam zawsze myślałam, że to strona dla Mam. A ja juz od 1.5 r-u się staram i juz mi strasznie ciężko samej, a w Was tyle nadzieji. Znów jestem w Fazie "NAJGORSZE DWA TYGODNIE ŻYCIA", bo tak nazywam czekanie na... Jeszcze mi jakiś tydz został. Pierwszy raz cykl z CLO i Pregnylem. Uff, wyrzuciłam troche z siebie!!!

Cześć witaj na forum.
A skąd jesteś?

Dziewczynki a powiedzcie mi ,bo dzis mam 3dc i włąsnie podczas kapieli badałam sobie ta szyjke! i tak jakos ciasno mi sie tam zrobiło:sorry2: i ta szyjka jest taka twardawa(taka jak gdyby kulka) ,tylko gdzies zgubiła mi sie ta dziurka:zawstydzona/y:

Dobrze wogóle to robie?????

Ubawiłaś mnie tekstem że gdzieś dziurkę zgubiłaś :-D

no ja dopiero co zeszłam z 75 na 60....więc musze uważać na siebie...a serio widze ze przytyłam...

Kerna jak to zrobiłam, ja przytyłam ponad 10 kg, zupełnie nie wiem dlaczego i jak tego się pozbyć.

Ja czekam na @, przybędzie koło 11 stycznia. Jutro musz e wpaść wcześniej bo ja taki nocny marek, wpadam a was nie ma :-(
Dobranoc dziewczynki!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzień dobry Miłe Panie:)
Nie wiem czy we właściwym wątku piszę bo staranie się nie było moim planem od początku 2010 roku tylko tak moze w drugiej połowie aczkolwiek jest prawdopodobieństwo że te plany troszke sie pośpieszyły ;)

Przytulałam się w nocy między 10 a 11 dniem cyklu. ( Cykl 29-30 dni )
Tak na skraju ze tak powiem także zobaczymy co z tego będzie.
Puki co mam straszne bóle podbrzusza ae to od dnia po współżyciu więc nie biore tego za objaw. Dziś dopiero pojawiło się pokłuwanie w podbrzuszu i piersi. Jedna pierś boli i pokłuwa i po boku i środku. roche też żyłki widać ale wiem że to wszystko może tez wskazywac spóźnioną owulkę.
Noi i ten śluz....po współżyciu zero śluzu totalne zero a od 2 stycznai białawy, mętny, nieklejący. Wczoraj tylko jak się podcierałam wydało mi sie ze jest troszke śluzu innego takiego klejącego ale to dosłownie jak na mały paznokietek (zwykle w dni płodne śluzu było duuuuzo cały cykl zawsze miałam w maire wilgotny az często denerwujące to było )
Wargi sromowe...troszke przyciemnione w koloze lekko fioletowym- sinym aczkolwiek wejście do pochwy różowe.

Wiem że musze poczekać jeszcze z całe 10 dni minium...bo na 15-16 tego mniej wiecej obliczam okres i wiem ze nie powinnam sie nakręcac ale ...wiecie jak to jest...w kupie raźniej :)

Któraś z Was może teraz oczekuje @ ( tzn może nie oczekuje a jest przed :tak:)

hmmmm21 to ja już miałabym 42 dc!!!!:-D:-D:-D Czego tak późno testujesz?? Przecież masz tydzień jtylko jeszcze??? a jak zrobisz 15 to będzie wiarygodny test???? A chcesz sikańca nie??? hmmm

Ostatnia edycja:
hmmmm21 to ja już miałabym 42 dc!!!!:-D:-D:-D Czego tak późno testujesz?? Przecież masz tydzień jtylko jeszcze??? a jak zrobisz 15 to będzie wiarygodny test???? A chcesz sikańca nie??? hmmm

Czyli mega pewny wynik. :-)
A ja chciałabym poprostu na imieniny prezent. :-) Dlatego dopiero 21. :-p

Kurcze,szukam szczeniaczków... Znalazłam słodkie kundelki - Zuzia już piszczy,hahaha. :-D Bo zauważyła takiego białego bąbelka. ;-)
Dzwoniłam i to piesek. Kurcze. :-( Bo mamy suczkę już w domu... I kiszka raczej. :-(

Czyli mega pewny wynik. :-)
A ja chciałabym poprostu na imieniny prezent. :-) Dlatego dopiero 21. :-p

Kurcze,szukam szczeniaczków... Znalazłam słodkie kundelki - Zuzia już piszczy,hahaha. :-D Bo zauważyła takiego białego bąbelka. ;-)
Dzwoniłam i to piesek. Kurcze. :-( Bo mamy suczkę już w domu... I kiszka raczej. :-(
nie wiem czy tyle wytrzymam..ale fajnie byłoby testować w tym smym momencie:tak::tak::tak: a wysterylizować zawsze można.....:tak:

reklama
nie wiem czy tyle wytrzymam..ale fajnie byłoby testować w tym smym momencie:tak::tak::tak: a wysterylizować zawsze można.....:tak:

Własnie też o tej sterylizacji myślałam. :sorry2: A orientujesz się,ile to kosztuje w ogóle? :sorry2:
Muszę się zastanowić jeszcze. :tak:

Co do testowanka,to byłoby super. :-) Bo ono na pewno i u mnie i u Ciebie zakończyłoby się II ! :-) :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry