reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

To znaczy, ze wszystkie wyniki masz dobre? Od poczatku staran sie mocno nakrecalas?

Tak jak pisałąm wczesniej, na poczatku nic nie liczyłam nie obserwowałam, nic nie wychodziło(ale mieszkalismy z tesciami i nie było za bardzo tez warunków na dzidzie) ,wyprowadzilismy sie, zajelismy remontem i po miesiacu pojawiła sie dzidzia!

Potem długo nic no i tak solidnie nakreciłam sie od tego roku!

Własnie ten lekarz mowi ze za bardzo nie ma sie do czego przyczepic,bo ow.miałam monitorowaną(ale nie az tak dokładnie jak ja bym chciałą),i na 3 cykle 2 razy była.Maz dostał antybiotyk na nasienie i tez powinno juz byc ok!

I nawet własnie pytałam dr.czy mam mierzyc tempke,to powiedział ze nie,bo bede dodatkowo myslała!!!

reklama
Maćku chodziło mi o to że już nie ma ludzi co mają dziesiątki dzieci bo organizm i zdrowie nie takie. Wiesz takie ciąże rok po roku w ciągu no np. 15 lat.
U tych 16latek to co innego z tymi wpadkami wiesz...:-D

Ja dopiero co zaczełąm chodzic do tego lekarza,musi tez minąc troszke czasu zanim cos konkretnego zleci.Teraz robilismy te wszystki badania+ HSG i jest ok.W kolejnym yklu znow mam zrobic oznaczenia (3dc) i zobaczymy.
Jestem zastopowana przez ten cykl ktory teraz trwa,bo jest jakis dziwny.
Z usg wynikało cos innego a było w rzeczywistosci jeszcze inaczej!Ale to moze po tym HSG nie wiem...
Mam isc do niego 4.01.bo jutro nie dam rady!
No i dalej nie mam@ a kazał przyjsc po...

Suzi1, lopop mam nadzieję, że ten Nowy rok będzie dobry i w końcu będziecie miały swoją wymarzona fasoleczkę ;-)łatwo powiedzieć żeby się nie nastawiać ale głowy nie da się wyłączyć niestety :no: może jakaś zmiana otoczenia by pomogła, jakś wypad na weekend, może faktycznie jakiś remont potrzebny :blink:Słyszałam dużo opowieści o tkich blokadach psychicznych. Często kobieta już się poddaje, decyduje się na adopcję i nagle ciąża.

Maćku chodziło mi o to że już nie ma ludzi co mają dziesiątki dzieci bo organizm i zdrowie nie takie. Wiesz takie ciąże rok po roku w ciągu no np. 15 lat.
U tych 16latek to co innego z tymi wpadkami wiesz...:-D
No oki:tak:
Tylko faktycznie dziwne to troche, ze w leczeniu ciezkich chorob nadzieja pomaga, a w zaciazeniu wrecz przeciwnie...

Ja dopiero co zaczełąm chodzic do tego lekarza,musi tez minąc troszke czasu zanim cos konkretnego zleci.Teraz robilismy te wszystki badania+ HSG i jest ok.W kolejnym yklu znow mam zrobic oznaczenia (3dc) i zobaczymy.
Jestem zastopowana przez ten cykl ktory teraz trwa,bo jest jakis dziwny.
Z usg wynikało cos innego a było w rzeczywistosci jeszcze inaczej!Ale to moze po tym HSG nie wiem...
Mam isc do niego 4.01.bo jutro nie dam rady!
No i dalej nie mam@ a kazał przyjsc po...
A jak wrazenia po Hsg? ;-) Tez na tym bylam na poczatku grudnia i choc straaaasznie sie balam nie bylo najgorzej...

Suzi1, lopop mam nadzieję, że ten Nowy rok będzie dobry i w końcu będziecie miały swoją wymarzona fasoleczkę ;-)łatwo powiedzieć żeby się nie nastawiać ale głowy nie da się wyłączyć niestety :no: może jakaś zmiana otoczenia by pomogła, jakś wypad na weekend, może faktycznie jakiś remont potrzebny :blink:Słyszałam dużo opowieści o tkich blokadach psychicznych. Często kobieta już się poddaje, decyduje się na adopcję i nagle ciąża.
Wierz mi próbowałam Zakopane, Karpacz. Nawet na Litwę wyjechałam chyba mi został Egipt i na piramidach na plażach zaciążyć. A mój M to pracoholik i wyrwać się mu ciężko.

najgorsze jest to że tyle rodzin się stara o dzieci i nic a jest mnóstwo ciąż w patologicznych rodzinach i niechcianych dzieci wyrzucanych na śmietnik :wściekła/y:i jeszcze im bardziej się chce tym bardziej nie można. Nasz organizm jest pod tym względem popaprany...

No oki:tak:
Tylko faktycznie dziwne to troche, ze w leczeniu ciezkich chorob nadzieja pomaga, a w zaciazeniu wrecz przeciwnie...

A jak wrazenia po Hsg? ;-) Tez na tym bylam na poczatku grudnia i choc straaaasznie sie balam nie bylo najgorzej...
W sumie nie było zle!!!
Ale to dlatego ze mało pamietam,bo poprosiłam o dodatkowe znieczulenie i miałam taki odlot ze szok:-Dale nic mnie nie bolało!!!!
Najgorsze było to ze Pan doktor fruwał mi po całym pokoju!!!:tak:Taki odlot miałam:)

reklama
Do góry