I jak spadnie to się beczeć chce.No ale! Ja to pod koniec cyklu przed mierzeniem jestem wrecz zdenerwowana, czy aby nie spadla
reklama
Stefanka83
Zaangażowana w BB
Dziękuje Wam dziewczynki za wsparcie. Już mi smutek troche przeszedł. To tak naprawde dopiero pierwszy cykl starań, więc nie mogę się tak łatwo poddawać ani załamywać.
No cóż.. pozostaje nam tylko poczekać aż wstrętna @ sobie pójdzie i bierzemy się znów do roboty :-)
No cóż.. pozostaje nam tylko poczekać aż wstrętna @ sobie pójdzie i bierzemy się znów do roboty :-)
suzi1
Kocham Cię synuś
Ojjjj ja to chyba jeszcze przemysle czy robic ten pomiar...no bo jak i tak bede miała monitoring to po co sie dodatkowo stresowac:-)
A ginowi i tak nie powiem bo kazał by mi sie stuknąc w głowe!
On juz mi powiedział ze chyba za czesto bawie sie w lekarza i stawiam sobie jakies wymyslone diagnozyKazał mi wyluzowac i jemu pozwolic działac
A ginowi i tak nie powiem bo kazał by mi sie stuknąc w głowe!
On juz mi powiedział ze chyba za czesto bawie sie w lekarza i stawiam sobie jakies wymyslone diagnozyKazał mi wyluzowac i jemu pozwolic działac
Bada droznosc jajowodow i czy macica jest oki. To tak w skrocie. Ponoc niedrozne jajowowdy sa jedna z najczestszych przyczyn niepowodzen w zaciazeniu...Co to dokładnie Hsg?
suzi1
Kocham Cię synuś
Sprawdzaja czy jajowody sa drozne,jest to jedno z podstawowych badan w klinice niepłodnosci!Co to dokładnie Hsg?
Robi sie je tez gdy były poronienia,porody,jakies stany zapalne...
Też to miałam ale mój Ginek nazywał to badanie laparoskopią bo mówił że jest to dokładniejsze niż np "przedmuchiwanie" jajników chyba tlenem?Bada droznosc jajowodow i czy macica jest oki. To tak w skrocie. Ponoc niedrozne jajowowdy sa jedna z najczestszych przyczyn niepowodzen w zaciazeniu...
suzi1
Kocham Cię synuś
Też to miałam ale mój Ginek nazywał to badanie laparoskopią bo mówił że jest to dokładniejsze niż np "przedmuchiwanie" jajników chyba tlenem?
Laparoskopia jest to ciecie hirurgiczne i wprowadzanie kamery do srodki itp.A droznosc jest robiona na 2 sposoby.alebo przez wprowadzenie kontrastu i robienie zdjec rtg,lub usg!
Ja miałam usg!
I z reguły najpierw robi sie droznosc a potem laparoskopie!
Chociaz coraz czesciej słysze ze odchodzi sie od HSG ,zastepujac własnie laparoskopia!
reklama
suzi1
Kocham Cię synuś
i chyba chodziło Ci o jajowody a nie jajniki;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)Też to miałam ale mój Ginek nazywał to badanie laparoskopią bo mówił że jest to dokładniejsze niż np "przedmuchiwanie" jajników chyba tlenem?
Podziel się: