reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

No to zobaczymy jak to będzie:) Skoro Pan doktor życzy sobie 250 zł to może wysępie coś bardziej
buziaki
dziękuję za odpowiedź:)
A czy jest taka możliwość, że będę chodziła i prywatnie i państwowo do dwóch różnych (ja wiem, że to głupie), ale trzeba gdzieś szukać oszczędności, a tym państwowo to niezbyt ufam - niestety zawiodłam się trzy razy, raz mało nie przepłaciłam życiem.

reklama
No to zobaczymy jak to będzie:) Skoro Pan doktor życzy sobie 250 zł to może wysępie coś bardziej
buziaki
dziękuję za odpowiedź:)
A czy jest taka możliwość, że będę chodziła i prywatnie i państwowo do dwóch różnych (ja wiem, że to głupie), ale trzeba gdzieś szukać oszczędności, a tym państwowo to niezbyt ufam - niestety zawiodłam się trzy razy, raz mało nie przepłaciłam życiem.

Jeżeli dostaniesz się na NFZ to tak,ale może ci nie przepisać tych samych badań co prywatnie i być może nie będzie miał takigo dobrego sprzętu.

Ja chodziłam prywatnie tylko i sporo wydałam,ale w końcu tu chodzi o dziecko.

no wiec wygląda to tak... mamy za sobą przeszło 2 lata stymulowanych cykli i potem 4 inseminacje... właśnie jestem po czwartej i wariuje bo nie wiem czy to objawy na tak czy na nie czy paranoja,, jestem 11 dni po 4 ins. i na dziś miałam zleconą betę... mogę ją sprawdzić potem w necie...ale umieram ze strachu, ze znowu nic... czy to ze pobolewa brzuch to dobrze czy nie, czy temp tam 38 to dobrze czy zle... czy i jakie powinny być cycki.... (to chyba jednak paranoja... :) )

Co o tym sądzicie?

a dodam jeszcze ze w poniedziałek byłam na usg które miało sprawdzić jak tam sprawy wygladają... i tak jedno ciałko żółte 30 mm, drugie 24, trzecie cos koło 20... lekarz powiedziałze wyglada to dobrze.... ALE CO TO ZNACZY DOBRZE????? ZE SIE UDAŁO CZY NIE????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no wiec wygląda to tak... mamy za sobą przeszło 2 lata stymulowanych cykli i potem 4 inseminacje... właśnie jestem po czwartej i wariuje bo nie wiem czy to objawy na tak czy na nie czy paranoja,, jestem 11 dni po 4 ins. i na dziś miałam zleconą betę... mogę ją sprawdzić potem w necie...ale umieram ze strachu, ze znowu nic... czy to ze pobolewa brzuch to dobrze czy nie, czy temp tam 38 to dobrze czy zle... czy i jakie powinny być cycki.... (to chyba jednak paranoja... :) )
Co o tym sądzicie?

Jeżeli boli podbrzusze to dobrze,jeśli jest temp podwyższona to też dobrze,ale nie wiem czy 38 to ok czy nie,bo nie wiem jak to wygląda w przypadku inseminacji. Co do cycków,mogą boleć ale nie muszą. Każda kobieta mi inne objawy. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów,zupełnie żadnych.

Sprawdź betę i będziesz wszystko wiedzieć. Co ma być i tak będzie i nie jesteś w stanie tego zmienić. Nastaw się na najgorsze wtedy może być tylko lepiej!!!!!

a dodam jeszcze ze w poniedziałek byłam na usg które miało sprawdzić jak tam sprawy wygladają... i tak jedno ciałko żółte 30 mm, drugie 24, trzecie cos koło 20... lekarz powiedziałze wyglada to dobrze.... ALE CO TO ZNACZY DOBRZE????? ZE SIE UDAŁO CZY NIE????

Myślę,że miał na myśli że jest dobrze,czy się udało? Sprawdz bete!!!!

Żeby nie zapomnieć :-)

ZAFASOLKOWANE:

Agapas -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl
eijf- 7cykl
milusia83 -
biedroneczka1980- 8 cykl

OBECNE STARACZKI:

zielona.wampirzyca- 8 cykl
Hope33-okolo 16 cykl
Martilla - 6 cykl
agniesiar - 11 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 4 cykl
emilchen-URLOPIK
jagódka1231- 4 cykl (test 5.12.)
toska32- URLOPIK
chup - 3 cykl
Melissa-
kinga85 - 3 cykl (test 25.12.)
katia_793 - 9 cykl
Anulin- 2 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 5 cykl z hakiem (test 21.12.)
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz- 2 cykl
&Ewcia - 8 cykl (test 26.12.)
iwcia81- - 1 cykl
agutkaZG - 4 cykl (test 18.12.)
nanusia - około 18 cykl
chiara1 -
Maxymka -
Scully - 2 cykl
olcia23 - 1 cykl
elleth - 3 cykl
LauraOna - 3 cykl
olcia23 - (test 5.12.)
Cameo - (test 8.12.)
chiara1 - (test 9.12.)
Pajka - 14 cykl (test 10.12.)
martulka - (test 17.12.)
Kiciaq85 -
simag1 - 2 lata 4 m-ce
MALUTKA1023 - 3 cykl (test 6.12.)
myszka1987 - 2 cykl (test 29.11.)
skowronek - 4 cykl (test 15.12.)

O kobietkach zapomnianych "przepraszam" i dajcie znać to dopiszę!
Lista jest stara więc jak cykl się nie zgadza lub jest pusto to piszcie :biggrin2:

simag1 - dużo przeszłaś... :-( tulam :-p trzymam kciukasy żeby to była fasoleczka :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry również słonecznie i równiez mroźno. ;-)
W związku z tym,że wczoraj dokuczał mi lewy jajnik i podbrzusze - przytulanki były intensywne,że mraaaaaauuuuuu. :cool2: :-D :-p :zawstydzona/y:

Poza tym moja Córcia od wczoraj dzielnie nosi okularki (tfu! tfu! odpukać!). :-D

A dziś mija rok,odkąd G. mi się oświadczył. :cool2:

Uaktualniam listę. :tak:

ZAFASOLKOWANE:

Agapas -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl
eijf- 7cykl
milusia83 -
biedroneczka1980- 8 cykl

OBECNE STARACZKI:

zielona.wampirzyca- 8 cykl
Hope33-okolo 16 cykl
Martilla - 6 cykl
agniesiar - 11 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 4 cykl
emilchen-URLOPIK
jagódka1231- 4 cykl (test 5.12.)
toska32- URLOPIK
chup - 1 cykl
Melissa-
kinga85 - 2 cykl (test 25.12.)
katia_793 - 9 cykl
Anulin- 2 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 4 cykl (test 21.12.)
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz- 2 cykl
&Ewcia - 8 cykl (test 26.12.)
iwcia81- - 1 cykl
agutkaZG - 4 cykl (test 18.12.)
nanusia - około 18 cykl
chiara1 -
Maxymka -
Scully - 2 cykl
olcia23 - 1 cykl
elleth - 3cykl
LauraOna -
olcia23 - (test 5.12.)
Cameo - (test 8.12.)
chiara1 - (test 9.12.)
Pajka - (test 10.12.)
martulka - (test 17.12.)
Kiciaq85 -
simag1 -
MALUTKA1023 - (test 6.12.)

Ostatnia edycja:
Witam Was kobiety

Proszę o dopisanie na listę staraczek Lauraona - 3 cykl.
U mnie dziś nie za dobrze.
Gorączka, ból mięśni, drapanie w krtani:wściekła/y: - coś jakby grypa.
A przecież się szczepiłam:wściekła/y:
W pracy już wysiedzieć nie mogę tak mnie dreszcze złapały a to jeszcze 3 godziny!
Zaczęłam pomiary temperatur (pierwszy raz) i znowu jakaś przeszkoda:wściekła/y:
I co tu kupić w aptece na to zaziębienie?
marulka - myślę,że nie będziesz musiała "brać męża siłą i gwałtem " hehe bo jak Cię zobaczy w seksownej koszulce to go z sypialni nie przegonisz;-)
milusia 83 z tego co słyszałam przy prywatnych wizytach u gina można zrobić taki myk - wypisuje jakie badania masz zrobić a Ty idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i prosisz aby Cię skierował z NFZ.Jak masz w porządku lekarza to Ci to zleci.Po co tyle przepłacać skoro i tak ZUS nam tyle składek zabiera.A nie raz trzeba zrobić wiele badań dodatkowych.
Dziewczyny pozdrawiam Was spod opadających powiek

LauraOna,wystarczy,że skopiujesz listę i się do niej dopiszesz - tak myślę. ;-)
Co do grypy,to niestety,na jeden odłam się zaszczepia,a na inny się choruje. Grypa ma ich wiele. :eek:

Mi się zgaga znowu zaczyna "odzywać - tak jak wczoraj. :wściekła/y:

reklama
Dzięki za info:
Dopisuję..........

ZAFASOLKOWANE:

Agapas -

dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl