reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Wtam i ja w ten mroźny dzień... U mnie pięknie widać oprószone mrozem szczyty gór - mój ulubiony widok ;-)

Wczoraj czułam elegancko lewy jajniczek, co oznacza że pracował ciężko ;-) ale montaż nowej kabiny prysznicowej tak wykończył A. że nici z wieczornych przytulanek były :-( dlaczego kabiny prysznicowe rozwalają się w czasie, gdy człowiek powinien spokojnie się przytulać??? mówię Wam - jak nie urok to sraczka normalnie :-(
Będziemy próbować dzisiaj - nie ma zmiłuj, zmuszę gwałtem i przemocą ;-);-);-)

reklama
nie mialam monitoringu ale dopiero 3 cykl sie staramy mylisz ze to juz pora na monitoring:no:

NIe zaszkodzi spytac gina czy Ci zrobi. Skoro masz watpliwosci po odstawieniu tabletek. Zawsze lepiej wiedziec.
Ja bylam zalamana, ze tak od razu po pierwszej wizycie mnie na Hsg wysyla. Ale jak sobie wiecej o tym badaniu poczytalam i jestem juz po wszystkim to sie bardzo ciesze. I mam wielka nadzieje, ze wlasnie zatkane jajowody staly na przeszkodzie. Zobaczymy.

a temperatura nie powinna wzrstac ciagle po owu bo ja mam od owu stala 36,8 to zle czy dobrze???:eek:

Najwazniejsze, zeby nie spadala ponizej poziomu nizszych temperatur. A moze udostepnisz nam Twoj wykres? Wtedy co madrzejsze babki moga sie na ten temat wypowiedziec.

W tym m-cu kawa rozpuszczalna (nie ma szans na fasolkę to kawka wraca!!) :tak: Chociaż taka mała mleczna mi się należy!:tak::-)

To Wy juz w czasie staran odsawiacie kawe? Chyba nie jest az tak bardzo szkodliwa? Ja musze od rana jedno wypic, bo inaczej glowa mnie boli...

No i tempke mierzyłam godzinę wcześniej i w związku z tym mam pytanie. Na 28 dni jakaś dziewczyna napisała, że jezeli zmierzy się temp godzinę wcześniej to żeby było ok dodaje się 1*, a jeżeli godzine później to odejmuje się 1*. Słyszalyście coś o tym:eek::confused2:

Miłego dnia

To zalezy, jaka metode interpretacji wybralas. Bo w Rotzera jest chyba margines jednej godziny (czyli jesli mierzysz godz. wczesniej lub pozniej mozesz ja wpisac).
Poza tym, jesli nie jestes w okolicy skoku temperatury to wpisz to co umierzylas, gdyz to az takiego duzego znaczenia nie ma. I zaznacz sobie, ze pomiar zaklocony.

Mozecie mi doradzic kiedy moge zrobic test?To moj pierwszy miesiac po odstawieniu tabletek,wiec nie wiem kiedy powinnam dostac okres.iadomo wtedy mialam regularne co 23 dni,ale teraz to nie wiem.Jestem w 23 dc.Chodze kolo tego testu i nie wiem:-(

A wiesz, kiedy mialas ewentualna owulke? Bo w sumie od tego zalezy, czy warto juz robic test. Ale tez mysle, ze warto jeszcze troche poczekac... Powodzenia!

To Wy juz w czasie staran odsawiacie kawe? Chyba nie jest az tak bardzo szkodliwa? Ja musze od rana jedno wypic, bo inaczej glowa mnie boli...

ja nie odstawiłam kawy - też bez porannej nie mogę funkcjonować, no i poobiednia mi ratuje żywot ;-);-) w pierwszej ciąży nie odstawiałam kawy. Gin powiedział, że jeśli piję 3 dziennie to nie jest dramat i nie ma sensu żebym radykalnie zmieniała przyzwyczajenia, fakt, że będę się gorzej czuła jest bardziej szkodliwy niż kilka filiżanek kawy - tego się trzymam ;-):tak:

witaj jagodko, a jak samopoczucie przed teścikiem? zdradzisz? czy raczej nie myślisz o tym?

Marulka,to,że na suwaczku mam 2 dni do testowania to prawda,ale ja nie będę testować,spójrz na mój wykres....jeszcze nic nie wiadomo,a dzień temu miałam śluz płodny!!!! Więc narazie muszę czekać. Zobaczymy co będzie.

W poniedziałek ide do lekarza.

Narzie boli mnie podbrzusze,jajniki ale generalnie czuje sie ok. Jestem dzisiaj bardzo spokojna!

Marulka,to,że na suwaczku mam 2 dni do testowania to prawda,ale ja nie będę testować,spójrz na mój wykres....jeszcze nic nie wiadomo,a dzień temu miałam śluz płodny!!!! Więc narazie muszę czekać. Zobaczymy co będzie.

W poniedziałek ide do lekarza.

Narzie boli mnie podbrzusze,jajniki ale generalnie czuje sie ok. Jestem dzisiaj bardzo spokojna!

wow, rzeczywiście wykresik szokujący (zwłaszcza dla kogoś kto zna tylko podstawy podstaw i raczej nie ma doświadczenia w interpretacji)
no to trzymam kciuki, żeby Twój organizm płatał ci wyłącznie pozytywne figle ;-);-)

Kochane kobietki mam do was pytanko, skoro będę chodziła na wizyty prywatnie to badania laboratoryjne też muszę wykonywać prywatnie?

P.S. Witam was wszystkie:):-)

reklama
Kochane kobietki mam do was pytanko, skoro będę chodziła na wizyty prywatnie to badania laboratoryjne też muszę wykonywać prywatnie?

P.S. Witam was wszystkie:):-)

ja chodziłam do gina prywatnie ale on pracował i przyjmował mnie w szpitalu, także wszystkie badania szły przez szpital... płaciła 80 za wizytę ale wszystko było w cenie

Do góry