reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Cze dziewczeta!
Pytanie do tych, ktore lykaja wiesiolka - nie przedluzyl on Wam pierwszej fazy cyklu? Gdzie mi sie to "o oczy obilo" i chyb u mnie tez tak jest:-(

I jeszcze mam prosbe do dziewczyn obtrzaskanych w wykresach, aby spojrzaly na moj i sie wypowiedzialy.
Dzieki!

reklama
Dziękuje za odpowiedzi,

teraz już nie wiem, bo pod pachą mam 36, a w pochwie 37,1 hmmm, jakaś chyba źle jestem zbudowana

Kochane spadam zaprowadzić mojego malutkiego na angielski:tak:, wpadnę potem .
Ale u mnie pięknie słonko świeci. Jest cudnieeeee:-D:-D:-D
lecę, pa

Dziękuje za odpowiedzi,

teraz już nie wiem, bo pod pachą mam 36, a w pochwie 37,1 hmmm, jakaś chyba źle jestem zbudowana

milusia to normalne, że tam się różni.. w mierzeniu ptc chodzi o to żeby badać temperaturę powłok wewnątrz i stąd miejsca typu odbyt czy pochwa - już się powoli edukuję na następny cykl bo zamierzam mierzyć też :tak::tak::tak:

Cze dziewczeta!
Pytanie do tych, ktore lykaja wiesiolka - nie przedluzyl on Wam pierwszej fazy cyklu? Gdzie mi sie to "o oczy obilo" i chyb u mnie tez tak jest:-(

I jeszcze mam prosbe do dziewczyn obtrzaskanych w wykresach, aby spojrzaly na moj i sie wypowiedzialy.
Dzieki!

Nigdy nie słyszałam by wiesiołek wydłużał cykl itp., ja go biore od 8-9 miesiecy i nic takiego u siebie nie zauważyłam!

Jeśli chodzi o wykres to podejrzewam, że owulację miałaś 16-17dc. a to dlatego, ze w 17dc. poczułaś ból piersi - a za to odpowiada najczęściej wzrost progesteronu, który jest wydzielany w większej ilości dopiero po owulacji. No i ból podbrzusza, który często sie wiąże z płynem który zostaje uwolniony z pękniętego pęcherzyka i podrażnia otrzewną.

Nigdy nie słyszałam by wiesiołek wydłużał cykl itp., ja go biore od 8-9 miesiecy i nic takiego u siebie nie zauważyłam!

Jeśli chodzi o wykres to podejrzewam, że owulację miałaś 16-17dc. a to dlatego, ze w 17dc. poczułaś ból piersi - a za to odpowiada najczęściej wzrost progesteronu, który jest wydzielany w większej ilości dopiero po owulacji. No i ból podbrzusza, który często sie wiąże z płynem który zostaje uwolniony z pękniętego pęcherzyka i podrażnia otrzewną.

o to ja spodziewam się @ w takim razie bo podbrzusze boli mnie od paru ładnych dni (tak ze dwa razy w ciągu dnia) no i piersi po bokach nieco.... jedyne czego nie mam z objawów dla mnie typowych to napięcie przedmiesiączkowe - zwykle jestem nie do zniesienia :tak:;-);-)

Jagodka - tylko mu nie odpuszczaj, bo wiesz bez leków różnie może być! Ale spokojnie nic złego nie widzę, tylko chcę byś była czujna!

Tak tak wiem....nie wiem tylko czy uda mi się jutro go zaatakować,bo wraca w nocy...późno,ale napewno w piatek nie odpuszczę,oby nie było zbyt późno!!!

mój bączek nigdy nie był agresywny, ale jak go biją to marszczy brwi i odchodzi bawić się sam... jest jeszcze malutki - wszystko wyklaruje się później.:tak:
a z tym szaleństwem - to ja już trochę oszalałam.. chyba kupię test i będę wiedziała co mam myśleć.... lubię jasne i czyste sytuacje a niepewności nieznoszę..:no:

Mój też nie był agresywny,ale nie może dawać się bić po głowie i buzi!!

Ztresztą teraz ma okres buntu,wszystko jest na nie!!!!!!:szok::wściekła/y:szok!!!

Poczekaj z testem jeszcze!!!

reklama
o to ja spodziewam się @ w takim razie bo podbrzusze boli mnie od paru ładnych dni (tak ze dwa razy w ciągu dnia) no i piersi po bokach nieco.... jedyne czego nie mam z objawów dla mnie typowych to napięcie przedmiesiączkowe - zwykle jestem nie do zniesienia :tak:;-);-)

Spokojnie ból brzucha to żaden objaw, ponieważ nie różni się on niczym - zarówno na @ jak i na fasolkę!!!

To samo dotyczy piersi więc spokojnie poczekaj, czas przyniesie rozwiązanie!

Do góry