reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
no tak ale równie dobrze to może być fasolka...przecież nigdy nic nie wiadomo....a może jednak wybierz się na bete i wtedy będziesz mogła podjąć porządne leczenie!

Marzi moze jagódka ma rację idź na bete żeby nie ryzykować! Bo po lekach to róznie bywa!! Mi lekarka zabroniła wszytskic lekarstw do końca pierwszego trymestru! Ewentualnie Apap ale w przypadku gdybym już nie mogła z bólu wytrzymać!!

ja w sumie nie w temacie bo zamiast sie skupic na tym co mam robic to na komputerze wisze.w kazdym razie chyba o lekach w ciazy.nie sadze bys lekiem przeciwbolowym zaszkodzila dziecku.tu gdzie mieszkam spokojnie mozna brac paracetamol a przeciez w aptece mozna spytac ktore sa bezpieczne w ciazy.nie szalejmy.czesto kobiety nie wiedza ze sa .podobno zarodek na poczatku samym wlasnie jest chroniony

Marzi moze jagódka ma rację idź na bete żeby nie ryzykować! Bo po lekach to róznie bywa!! Mi lekarka zabroniła wszytskic lekarstw do końca pierwszego trymestru! Ewentualnie Apap ale w przypadku gdybym już nie mogła z bólu wytrzymać!!
aisim a jak się czujesz, wszystko ok??

niestety ale w ciązy,szczególnie w pierwszym trymestrze nie wolno brac leków,chyba,że jakieś lekarz zapisze...w szczególności nie wolno aspiryny i wszystkich które mają podobne składniki (kwas)! Dlatego pisałam że może dobrze by było zrobić bete,bo jak jestes tak mocno zaziebiona,to żeby nie przeszło na oskrzela!

reklama
ja w sumie nie w temacie bo zamiast sie skupic na tym co mam robic to na komputerze wisze.w kazdym razie chyba o lekach w ciazy.nie sadze bys lekiem przeciwbolowym zaszkodzila dziecku.tu gdzie mieszkam spokojnie mozna brac paracetamol a przeciez w aptece mozna spytac ktore sa bezpieczne w ciazy.nie szalejmy.czesto kobiety nie wiedza ze sa .podobno zarodek na poczatku samym wlasnie jest chroniony

tak zgadzam sie z tym. czytalam kiedys ze wlasnie przez pierwsze tygodnie (jesli dobrze pamietam to do wytwozenia sie lozyska) zarodek jest chroniony przed np wplywem lekow ktore zazywa mama, ale nie ozncza to ze mozna brac co sie chce, lepiej uwazac. mysle jednak ze jeden gripex nie zaszkodził ewentualnej fasolce

Do góry