reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
No nic moje Kochane dziewuszki- uciekam do pracy,może coś naskrobiecie po południu i wieczorem to jutro rano poczytam sobie w pracy. Życzę wszystkim spokojnego i miłego popołudnia!!!!
Do jutra. Ciao!

Oj tam,hehehe. ;-)

O sobie,hm... Mam na imię Agnieszka, lat 25 prawie. :-p ;-)
Szczęśliwa Mama Zuzi od 09.09.2006r. :-) Przez 2 pierwsze lata życia mojej Córci byłyśmy same,bo komuś się odwidziało "tatusiowanie" już w 3cim miesiącu ciąży... :sorry:
Pod koniec sierpnia 2008r. poznałam Grześkowego ;-),a 1.08.2009r. wzięłam z Nim ślub. :-) :-D W lipcu odstawiłam tabletki i ... nic. :-(

nie zamartwiaj się , 3 cykle to jeszcze nie tak długo , na pewno się uda!
sorrki ,że wcześniej tak nagle uciekłam , ale za nic nie mogłam wejść na forum, coś mi się z netem porobiło, a potem musiałam lecieć do pracy...

Kinga
no i jak po wizycie u lekarza? coś wiadomo???

siemka wszystkim ja dopiero wrocilam z pracy ale narazie nie mam sily czytac co tam sie u Was dzialo.
A tak ogolem to cos dziwna ta moja @ podbnie jak u Zielonej... Nie dosc ze marna to juz sie skonczyla, a u mnie to zawsze duzo i dlugo oraz umieram z bolu a teraz nic:eek: ale nic sobie nei wmawiam moze to inny powod chyba pojde sie zapisac na kontrole. W koncu roznie moze byc a nakrecac sie nei ma co. Ledwo co zyje dzisiaj totalnie wymeczona jestem chyba wczesnie pojde spac:sorry:

Cichutko dzisiaj ... :-) Szybko przeleciałam przez posty z całego dnia ;-)
U mnie dziś miła niespodzianka - zbadałam prolaktynę po prawie 3 mies. brania bromergonu i... prolaktynka w dolnej granicy normy, urosła po obciążeniu niecałe trzy razy i nadal w normie :-) :-) może więc w tym albo następnym cyklu się uda?? :-) Bardzo bym chciała... :-)

dzisiaj w ogóle jest paskudny dzień, mam nadieję ze samo m przejdzie, ja nienawidzę lekarzy :(
To zdrowka zdrowka i zdrowka zycze i trzymaj sie dzielnie ;-)
dopiero zaczne was czytac.jestem strasznie podekscytowana bo przyszedl mi dzis paszport ale nie bylo mnie w domu a trzeba osobiscie odebrac.aaa!No i jutro tez nie mam jak,chyba ze w srode...Usram sie do srody bo strasznie niecierpliwa jestem i chce miec juz dowod ze ta wiza tam jest!Tzn wiem ze mi ja dali ale zanim zarezerwuje chce widziec na wlasne oczy!No a rezerwowac chce juz!kuc zelazo poki gorace!Jezu jeden krok do wyjazdu blizej!
A co do ff to glupi jest i sie nie zna:-p.Jak mogl mi dzis wyznaczyc owu.jestem przekonana ze jej nia mialam .Raz ze mialam wtedy sluz nieplodny na 100 %.Poza tym to sa temperatury jakie mam w I fazie.Owu u mnie jak w zegarku i jak w zegarku pojawil sie dzis sluz plodny.jak na lekarstow go ale jest!Po wpisaniu 'eggwhite", tak jak przypuszczalam,ff zmienil decyzje:)
To super ze juz papiery masz do odbioru i koniecznie rezerwuj a pozniej sie pochwal co i jak ;-)
Cześć Dziewczynki,
ja dzisiaj na krótko, bo jestem tak chora, że szok...:szok: boli mnie gardlo, amm straszny kaszel, trochę pobolewają mnie mięci i pulsuje głowa... nie wiem skąd poderwałam takie cholerstwo...
Dzisiaj pierwszy dzień bez Duphastonu, póki co @ jeszcze się nie zjawiła... ale spodziewam się, że niebawem przyjedzie... strasznie pobolewają mnie jajniki... raz jeden, raz drugi... jakoś tak dziwnie...
A tak poza tym to słońce troche wyszło w Warszawie... miejmy nadzieję, że zwiastuje coś dobrego...;-):-D
Oj koniecznie odwiedz lekarza skoro jakies chorubsko Cie dopada trzymaj sie cieplutko i zdrowka zycze;-)
ja też 3mam kciukasy!!!! za was dziewczyny
Ja dziś idę do ginekologa bo niepokoi mnie ból piersi. Od wczoaraj wieczor chodzę po ścianach z bólu... leżec nie moge i jak chodze tez boli mniej ale boli....:-(
Dzwoniłam i chciał abym przyszła na badanie.
To miejmy nadzieje ze to jakis dobry zwiastun, trzymam kciuki ;-)
Cześć dziewczyny!
Chciałąm się Wam pochwalić....tylko nie zróbcie ze mnie chwalipięty!!!
Wczoraj byłam na badaniach beta HCG - wyszedł poziom 829!!
Dziś poszłam z rana do lekarza jestem w 5 tygodniu i widziałam moja fasolkę na USG - kurcze taki malutki czarny punkcik, tak się wzruszyłam, ze się poryczałam u tej lekarki ;-)) ale mówię Wam zajebiste uczucie i OGROMNIAŚCIE Z CAŁEGO SERDUCHA WAM TEŻ TEGO ŻYCZĘ I MOCNO W TO WIERŻĘ ZĘ SIE I WAM UDA!!!
Na razie mam się wysypiac, odpoczywać i dobrze się odżywiać!! Brać folik i żelazo bo niedawno miałąm anemię!!! no i chyba tyle!!

Agniesiar i jagódka - starajcie się na maxa w tym cyklu!! (mi sie chyba udało dzień przed owulacją) trzymam za Was kciuki!!

Maćku - ja nie biegam częściej siku, ale od tygodnia wstaje w nocy jeden raz, a nigdy mi się to nie zdarzałao!! wiec kto to wieco to zwiastuje!!

Marzi - a ty gdzie się tak zaprawiłaś??? Może idź do lekarza!

Buziaki moje kochane!!!:-):-):-)
SERDECZNE GRATULACJE ahh co za cudowne wiesci oby wiecej takich ;-) i lapie fluidki :-D
Noukie, nic sie nie denerwuj... ja tez czekam... ale dopóki nie ma @ jest jeszcze nadzieja...:-D
Dokladnie poki nie ma @ to nei ma co skreslac cyklu ;-)
GRATULUJĘ!!! Bardzo się cieszę, że u Was wszystko OK.

Ja idę dzisiaj na USG, nie byłam jeszcze na bhCG więc pewnie dostanę skierowanie. Trzymajcie kciuki aby Fasolinka już się pokazała.
Trzymam i ja kciuki ;-) i tak jak wszystkie czekam na wiesci :-D
Dzień dobry,czy mogę nieśmiało dołączyć...? :zawstydzona/y: ;-)
Rowniez witam na tym watku i zycze owocnych staranek :tak:

Czesc dziewczyny
Wpadam tylko na chwilke napisac co tam u mnie, wiec u lekarza w koncu w piatek nie bylam bo bylismy z B na zakupach i troche sie zagapilismy, a w drodze do domu byly takie korki, no ze niestety musialam zadzwonic i w ostatnij chwili odwolac bo i tak bym nie zdazyla, ale nic tam w Polsce sobie pojde na badania krwi to sobie sprawdze te hormony wszystkie przy okazji, no o ile wogole pojde bo sie tak zastanawiam zeby po prostu narazie moze troche wyluzowac i predzej cos z tego bedzie niz z lazenia po lekarzach.
Takze tak jak mowie odpuszczam troche tym bardziej, ze bedziemy sie za niedlugo przeprowadzac wiec narazie jakos moje mysli bardziej wedruja w strone tej przeprowadzki i urzadzenia mieszkania, a nie dziecka no ale zobaczymy jak sie dni plodne zaczna ( tzn dni plodne w przylym cyklu, bo ten odpada i tak czy siak ) to pewnie juz tak nie bede mowic ;-)
Narazie tez bede troche rzadziej do Was zagladac bo mysle, ze to forum jednak w pewien sposob tez podkreca moje ciagle myslenie o dziecku, a chce sobie zrobic mala przerwe od tych moich mysli ( nie od Was kochane tylko w sumie od samej siebie, ze tak powiem ;-)) W dalszym ciagu kibicuje wszystkim i bede czasem zagladac do Was ;-) takze owocnych staranke zycze i Wam i sobie hehe;-)
buziaki ;-)
Koniecznie zagladaj od czasu do czasu, i caly czas bede trzymac kciuki ;-)

Zmykam juz bo ledwo zyje juz odezwe sie jutro po pracy milego wieczorku zycze:laugh2:

Cześć dziewczyny!
Chciałąm się Wam pochwalić....tylko nie zróbcie ze mnie chwalipięty!!!
Wczoraj byłam na badaniach beta HCG - wyszedł poziom 829!!
Dziś poszłam z rana do lekarza jestem w 5 tygodniu i widziałam moja fasolkę na USG - kurcze taki malutki czarny punkcik, tak się wzruszyłam, ze się poryczałam u tej lekarki ;-)) ale mówię Wam zajebiste uczucie i OGROMNIAŚCIE Z CAŁEGO SERDUCHA WAM TEŻ TEGO ŻYCZĘ I MOCNO W TO WIERŻĘ ZĘ SIE I WAM UDA!!!
Na razie mam się wysypiac, odpoczywać i dobrze się odżywiać!! Brać folik i żelazo bo niedawno miałąm anemię!!! no i chyba tyle!!

Agniesiar i jagódka - starajcie się na maxa w tym cyklu!! (mi sie chyba udało dzień przed owulacją) trzymam za Was kciuki!!

Maćku - ja nie biegam częściej siku, ale od tygodnia wstaje w nocy jeden raz, a nigdy mi się to nie zdarzałao!! wiec kto to wieco to zwiastuje!!

Marzi - a ty gdzie się tak zaprawiłaś??? Może idź do lekarza!

Buziaki moje kochane!!!:-):-):-)

Rowniez serdecznie gratuluje i zycze spokojnych 9 (8) miesiecy!!!

Czesc dziewczyny:sorry: zaraz pewnie na mnie pokrzyczycie tu, ale rano testowalam:sorry::zawstydzona/y::sorry::zawstydzona/y: nigdy jeszcze nie widzialam tak wyraznej jednej krechy:szok::szok::szok::-:)-:)-( Tempka tez nie wiem jaka bo cala noc nie spalam:sorry::zawstydzona/y:
Ach pewnie znowu bedzie nic nic nic.......:-( A w tych przerwach miedzy snem a nie snem w nocy snil mi sie test z dwoma kreskami:sorry::sorry::sorry:

Aisim gratuluje potwierdzenia:):)

Ja postanowilam zrobic sobie testa w zeszla sobote i tez mi sie 2 krechy snily:tak: Wiec nie jestes sama. W ogole to niespokojnie spalam jak przed jakims egzaminem. Niestety sen nie byl proroczy ;-)

My wszystkie szalone jesteśmy i tyle...;-)

a ja latam co chwilę do toaletyzobaczyć czy 2 juz przyszła... bo mam jakoś mokrawo... :szok: no i ten ból jajników... wydaje mi sie taki jak na @ a jednak troche inny... jak sie okazę że ten Duphaston mi nie pomógł a zaszkodził to normalnie lekarza własnoręcznie chyba uduszę!!!!!:angry::rofl2::cool:

Ja wczoraj tez co chwile bieglam sprawdzic, bo brzuch mnie bolal jak zawsze gdy przychodzi. Dzisiaj nadal biegam, ale tym razem zrobic siusiu i przy okazji sprawdzic... I nadal nic...

Pewnie dzisiaj znowu nie bede mogla spac, bo jutro bede znowu testowac. Jutro bedzie 29dc przy cyklach 27dniowych, wiec chyba nie bedzie za wczesnie? Owu byla w okolicach 16/17 dc.

reklama
no wiec byłam dzis u ginekologa
spojrzał na mój wykres i powiedział że temp ładnie rośnie i oby tak dalej.
Zaznaczył mi już pewnie owu którą miałam 17dnia cyklu.
tak wiec dziś mija 9 dzień wyższej tempki po owulacyjnej już.
Z testem jeszcze spokojnie poczekam do tego 2go.

A co do piersi to zbadał i powiedzial że nic niepokojącego nie czuje i nie widzi. Może ale nie musi być to przez gruczoły.. i powiedział jeszcze że to dobry znak raczej.
Tak wiec mam cień nadziei na ten cykl- że być może zaowocuje.

Teraz leżę i robię sobie ciepłe okłady plus masaże.

Ah dodał jeszcze że mam się oszczędzać teraz bo jeżeli nam się udało to nie ma co szaleć zwłaszcza w łóżku;)

Pozdrówki
wracam do leżenia bo jeszcze mnie te cycki ciągną... ehh:confused2:

Do góry