reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Kochana Nikiforko - gratuluję Ci serdecznie!!! Cieszę się Twoim szczęściem!!
Jakieś rady, jak zajść w ciążę? :)
Ty też miałaś wysoką prolaktynę, prawda?

Tak miałam wysoką prolaktynę. Przepisano mi Bromergon. Poza tym mam wysoką insulinę (hiperinsulinemie) którą zbijałam Metformaxem. Udało się w pierwszym cyklu brania Metforminy i dwa tygodnie prolaktyny :)

Jakieś rady? Hmmm raz a porządnie :-D:-D:-D:-D

reklama
No ja też mam megaprolaktynę - dziś byłam na kolejnym teście. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej... Bromergon biorę już trzeci cykl...
AHHH GRATULACJE PRZYSZŁA MAMUŚKO!!! :-)
Czy do testowania w ogóle nie miałaś żadnych ciążowych objawów??

No ja też mam megaprolaktynę - dziś byłam na kolejnym teście. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej... Bromergon biorę już trzeci cykl...
AHHH GRATULACJE PRZYSZŁA MAMUŚKO!!! :-)
Czy do testowania w ogóle nie miałaś żadnych ciążowych objawów??

Ewciu - miałam, ale brałam je pod wątpliwość. No bo tylko raz się przytulaliśmy i jakoś nie dawałam temu wiary. Mdliło mnie (powąchałam obiad i zbierało mi się na wymioty), bardzo bolały piersi (nadal bolą), wydzielina w pochwy powoduje że ciągle czuję jak bym miała mokro, troszkę kręciło mi się w głowie, czułam się spuchnięta a teraz chce mi się spać :) ale jakoś nie wierzyłam, że to może być ciąża. A jednak a jednak :) :-D:-D:-D

Ewcia bierz bromergon bo skoro ja zaszłam to znaczy, że działa :-D:-D:-D

Ewciu - miałam, ale brałam je pod wątpliwość. No bo tylko raz się przytulaliśmy i jakoś nie dawałam temu wiary. Mdliło mnie (powąchałam obiad i zbierało mi się na wymioty), bardzo bolały piersi (nadal bolą), wydzielina w pochwy powoduje że ciągle czuję jak bym miała mokro, troszkę kręciło mi się w głowie, czułam się spuchnięta a teraz chce mi się spać :) ale jakoś nie wierzyłam, że to może być ciąża. A jednak a jednak :) :-D:-D:-D

Ewcia bierz bromergon bo skoro ja zaszłam to znaczy, że działa :-D:-D:-D
No biorę, biorę... jesteś dowodem tego, że pomaga.... bardzo mnie to pokrzepiło!!!
A jeszcze zapytam o jedno.... prolaktynę przed metoklopramidem miałaś w normie? :sorry:
Ja w tym miesiącu żadnych objawów.... :shocked2: Miesiąc temu mój organizm szalał, ale i tak nic nie wyszło :confused2:
Trzymam kciukasy za Twoje maleństwo!!!!!!! :rofl2::rofl2:
A Tatuś już wie (sorka, jeśli nie doczytałam)?????

Witajcie Kochane Staraczki!!

Długo mnie znów nie było i jak zwykle nie jestem w temacie :(

Od dziś zaczynam wierzyć w cuda:-D:-D:-D Przyznam się Wam, że ostatnimi czasy (po śmierci mamy) nie mieliśmy dużo okazji do przytulania się a wrzesień był szczególnie ubogi bo przytulaliśmy się TYLKO raz. No i nie wierzyłam, że może zaowocować fasolką.
A jednak :-):-):-):-)
Dziewczyny bo tych wszystkich przejściach z nagłą śmiercią mamy, z niemalże wyrokiem że mogę nie mieć dzieci stał się CUD.

Dziś zrobiłam test i co ujrzałam dwie grube kreski :-D:-D:-D Jestem przeszczęśliwa. Kupiłam już małe buciki w prezencie dla męża i czekam aż przyjdzie z pracy.

Przesyłam Wam mnóstwo fluidków ********************************* ciążowych i trzymam mocno mocno kciuki.

Gratuluję!!!!!

No proszę a jednak cuda się zdarzają!!!

Chcę i zaczynam wierzyć!!!

No i fluidki łapię!!!!

Gratuluję!!!!!

No proszę a jednak cuda się zdarzają!!!

Chcę i zaczynam wierzyć!!!

No i fluidki łapię!!!!

Przyłączam się do gratulacji!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny wiecie co mam mały problem z testami owu,mam ich 7 i postanowiłam zaszaleć zrobiłam wczoraj o 19 i był negatywny,dzisiaj o 9 były dwiek kreski,ale jedna jaśniejsza,a teraz zrobiłam i też jedna kreska,dziwne jak dla mnie.... co to może znaczyć????? wiem,że to oznacza ze nie ma owu..tak tak,ale to chyba skoro pojawiła się rano jedna kreska to i teraz powinna prawda?

Ostatnia edycja:
Przyłączam się do gratulacji!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny wiecie co mam mały problem z testami owu,mam ich 7 i postanowiłam zaszaleć zrobiłam wczoraj o 19 i był negatywny,dzisiaj o 9 były dwiek kreski,ale jedna jaśniejsza,a teraz zrobiłam i też jedna kreska,dziwne jak dla mnie.... co to może znaczyć?????
Moze za duzo wypilas przed testem? Bo na opakowaniu (na moich testach) jest napisane, zeby nie pic na 2h przed testowaniem.
Ja jak robilam, to przez kilka dni wychodzily mi bardzo delikatne drugie kreski, i dopiero 7go dnia byla tak mocna jak testowa...

Moze za duzo wypilas przed testem? Bo na opakowaniu (na moich testach) jest napisane, zeby nie pic na 2h przed testowaniem.
Ja jak robilam, to przez kilka dni wychodzily mi bardzo delikatne drugie kreski, i dopiero 7go dnia byla tak mocna jak testowa...

no właśnie nie piłam specjalnie czekałam dwie godziny....:-(

no właśnie nie piłam specjalnie czekałam dwie godziny....:-(
To potraktuj ta wczesniejsza kreske jako wynik negatywny, skoro nie byla tak samo ciemna jak testowa. Ja zrobilam nastepnego dnia po tym jak druga wyszla ciemna, kolejny test z ciekawosci i znowu druga krecha byla ciemna. Wiec nie martw sie - nie powinnas przegapic odpowiedniego momentu.
A patrze na Twoj suwaczek i bardzo prawdopodobne, ze owu dopiero bedzie. Ja mam tez 27-28 dniowe cykle i pozytywny wyszedl mi dopiero 16 i 17 dnia.

reklama
Ja rowniez bardzo serdecznie gratuluje zafasolkowanym dziewczetom i zycze spokojnego oczekiwania:tak:

Marzi55 ja tez powinnam dostac @ w pon albo we wt, ale juz jutro sobie zatestuje. Ale jak wyjdzie negatyw to nie bede sie jeszcze martwic i grzecznie poczekam na dzien @.

Do góry