Marzi55
Chcę być Mamą 2011
Przykro mi że powiem to tak ostro, ale tak właśnie jest -NIC NIE WIESZ!!!
Posiadanie jednego dziecka nie spowodowało u mnie mniejszego ciśnienia na drugie, nie życzę Ci tego byś kiedyś była w takiej sytuacji jak ja - ale pogadamy jak nie będziesz mogła mieć drugiego- no chyba, że od początku zakładasz że będziesz miała jedno i to ci wystarczy!!!
Po za tym posiadanie jednego dziecka nie warunkuje możliwości posiadania drugiego -istnieje coś takiego jak bezpłodność wtórna!!!
No i jeszcze jedno nie wiem czy to jest bardziej komfortowa sytuacja my czekamy w tej chwili ponad 3 lata, a ty sie starasz o dziecko dopiero 3 cykl.
Agniesiar, nie chciałam Cię urazić... nie wiedziałam, ze staraacie się tak długo... i wcale nie mówię, że jest Ci łatwiej... napisałam tylko, że mi prościej byłoby te starania znieść mając już jedno dziecko... a chciałabym mieć dwoje... a tak... cały czas niewiedza czy możemy mieć w ogóle dzieci...nie sądze abyś była wtórnie bezpłodna... to podejrzewam jakiś margines... nie ważne czy staramy się 3 cykl, 10, czy 3 lata... wiem, że wszystkie tak samo cierpimy gdy na teście 1 kreska... naszych uczuć nie zmienia sytuacja.