reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Nadziejko, a może on boi się porażki? Boi się tych nieudanych prób i dlatego woli tak mówić... :sorry: Faceci niestety mają swoje ego i różne dziwne sprawy z tego wynikają. A jak zachowuje się przy małych dzieciaczkach? Macie jakieś w rodzinie albo wśród znajomych?
Mój mąż mnie wspiera, pod tym względem nie mogę narzekać. Choć mam wrażenie, że czuje się troszkę zestresowany, jak wie, że teraz trzeba i już. Ale czego się nie robi dla słodkiego potomka :tak:

Hmmm... może jest w tym troche prawdy. Z brata córeczką lubi się bawić, ale też nie lubi jak sie dziecku na wszystko pozwala bo porzadek musi być :-) No a poza tym to widać że nie lubi planowanego seksu - że jest taki na siłę wymuszony, że lepiej spontanicznie. A ja przez to mierzenie temepratury i testy oiwuilacyjne nie moge wyzbyc się planowania :/

reklama
ja pamiętam ( ech no własciwie to nie było tak dawno temu) ,że za pierwszym razem jak się okazało,że w tym cyklu nie wyszło to mój był zmartwiony tak jak ja chociaż oboje nie nastawialiśmy się ,że uda się za pierwszym podejsciem

eijf
a wy długo się staracie? jesli mogę zapytać
mozesz.to juz 4 proba choc pierwsza byla taka byle jaka i wtedy jeszcze kapalismy sie we wrzatkach i zaraz potem to robilismy.kapiele w goracej wodzie jak wiadomo sa zabojcze dla plemnikow.pamietam jak kolezanka w pracyopowiadala ze u jedenj pary nie mogli dlugo znalezc przyczyny ich bezdzietnosci bo wszystkie badania wychodzily ok.okazalo sie ze to goraca kapiele

ja pamiętam ( ech no własciwie to nie było tak dawno temu) ,że za pierwszym razem jak się okazało,że w tym cyklu nie wyszło to mój był zmartwiony tak jak ja chociaż oboje nie nastawialiśmy się ,że uda się za pierwszym podejsciem

ja po pierwszym cyklu bylam zalamana bo wszystkim moim koleżankom udawało się za pierwszym razem

oj to jeszcze nie tak długo chociaż pewnie każdy kolejny cykl dłuży się w nieskończoność.. a z tymi kąpielami to nawet nie wiedziałam ,dobrze że tu do was trafiłam:-) jakby mi przyszła ochota na kąpiel a potem na przytulanie to już wiem ,ze tak się nie robi heh

mmm... [B pisze:
ja po pierwszym cyklu bylam zalamana bo wszystkim moim koleżankom udawało się za pierwszym razem[/B]

kurde takie to mają szczęście! i powiem wam ,ze mam przykład czarno na białym ,że te co chcą to nie mają (za szybko) , a te co nie chcą mają od razu! ostatnio znajomy spotykał się z panną (notabene laska 18 lat i kompletna pustelnia w głowie! ) po jakimś czasie postanowili hmm bliżej się poznać;-) no i dla niej to był pierwszy raz i wyobraźcie sobie ,że wpadli ! no szok! mało tego ona nie chciala tej ciąży i usuneli, powiedzialam że się wkurzę jak nam się nie uda i masz wykrakałam...

chodzi o naprawde gorace kapiele.poczytajcie w internecie ale na jakis fachowych stronach.Moj to bral takie ze musialam odczekac troche a i tak niemal ryczalam wyklinajac ze sie ugotuje.On takie uwielbial.(raz nawet slabo mu sie zrobilo,taka sauna sie w lazience wytwarzala)jeszcze jak nie myslelismy o dzieciach to zartowalam ze mi zadne zabezpieczenie nie potrzebne bo i tak jego plemniki sa ugotowane.teraz to juz nie jest smieszne ale i kapieli nie bierzemy.

kurde takie to mają szczęście! i powiem wam ,ze mam przykład czarno na białym ,że te co chcą to nie mają (za szybko) , a te co nie chcą mają od razu! ostatnio znajomy spotykał się z panną (notabene laska 18 lat i kompletna pustelnia w głowie! ) po jakimś czasie postanowili hmm bliżej się poznać;-) no i dla niej to był pierwszy raz i wyobraźcie sobie ,że wpadli ! no szok! mało tego ona nie chciala tej ciąży i usuneli, powiedzialam że się wkurzę jak nam się nie uda i masz wykrakałam...
takich przypadkow jest tysiace a mnie skreca gdy slysze ze kolejna mimo tabletek zaszla w ciaze,w rodzinie tez takie przypadki,co chwile widze jakas nastolatke.nie wiem jak oni wpadaja.nie wiem!No a u mnie w pracy dziewczyna 3 razy usuwala...ah mozna by sto stron o tym zapisac.tak jest i nikt nie wie dlaczego

jak są takie upały to mój na szczęście lubi się kąpać w zimnej wodzie wariat:-)

eijf
no dokładnie , ja też nie wiem jak to się dzieje! a tą dziewczyne to myślałam,że z mojego domu wykopie dosłownie jak sie dowiedzialam co chce zrobić! tylko jedno jest pocieszające, ze moze lepiej dla tego dziecka ze tak sie stało , bo nikomu nie życzę matki która nie lubi malych dzieci i tylko latanie na zakupy jej w glowie

Ostatnia edycja:
reklama
w sumie chyba o wiele łatwiej jest nie zajść w ciążę nie zabezpieczając sie niż zajść w ciążę, podobno człowiek jest najmniej płodnym ze ssaków

Do góry