reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

To zrozumiałe, że własny kąt najbardziej cieszy... u nas jak wszystko dobrze pojdzie to moze w maju zamieszkamy na nowym M... w marcu mamy odbiór ale będziemy musieli troszkę tam porobić więc liczę ok 2 miesiecy... nie moge sie juz tego doczekac... teraz mieszkam w mieszkaniu rodziców ( za co jestem im bardzo wdzięczna że je nam kupili ) ale chcemy cos swojego... i w innej dzielnicy przede wszystikim :-)
my tez w przeciagu paru mc moze kupimy dom.ten w ktorym mieszkam jest spoko ale byl tak na szybko bo nie chcielismy mieszkac z tesciami(choc to dobrzy ludzie).wiadomo co swoje to swoje.Pamietam ze mnostwo rzeczy musielismy zrobic,sciany,podlogi itd.naharowalam sie ale taka mi to przyjemnosc sprawialo!Bo to moje.Pamietam ze kazda dziurke,kazdy nierowny odcinek gladzilam:)

co do kotow to mam dwie cudowne kotki.a czemu pytasz?

reklama
znow z innej beczki(bardziej pyt do mam ).w ktorym mc czuc ruchy dziecka?w ktroym mc ciaza jest widoczna?Takie ogoly co do brzucha to raczej wiem bo w pracy dziewczyny zazwyczaj mowia kiedy sa w 3 mc i jeszcze nie widac ale bardziej o te ruchy chodzi.
p.s. ostatnio w ogole przezylam szok jak bylam w pl bo znajoma byla w 5 mc,widzialam jej goly brzuch i nie wiedzialam ze w ciazy!
chodzi tez m.in. ze za pare mc mam kolejna impreze i chce kupic kiecke.zakladajac czysto teoretycznie ze bede w ciazy to nie wiem na jaka moge sobie pozwolic.ogolnie brzucha nie mam i w pasie niezmiennie 60pare cm.

To jest bardzo indywidualna sprawa ja czuła ruchy 16-20tydz. ciaży, a jeśli chodzi o brzuch to w 3 miesiacu miałam już bardzo duży, nie mam bioder wiec maluch musiał sie wypchnąć!

To jest bardzo indywidualna sprawa ja czuła ruchy 16-20tydz. ciaży, a jeśli chodzi o brzuch to w 3 miesiacu miałam już bardzo duży, nie mam bioder wiec maluch musiał sie wypchnąć!
ja w sumie tez bioder nie mam..no ale pewnie u kazdego to inaczej wyglada.ta moja znajoma to w ogole bardzo szczupla byla,lalka barbie.i dlatego mnie zdziwilo ze choc jest tak szczupla to nic nie bylo widac.no ale to czysta teoria na razie jesli chodzi o mnie

Jak widziałam moją kuzynkę w 3 miesiącu ciązy to miała delikatny zarys brzuszka ( zwłaszcza jak ubrała obcisła sukienkę i stanęła boczkiem) ... :-)
aha no wlasnie widze ze w 3 mc raczej jeszcze wielkiego sie nie ma nie?pewnie jest troche zarysowany ale ile takie dziecko moze miec?wiem ze nie chodzi o sam rozmiar dziecka.no ale jak patrzec na przecietna osobe to chyba 3 mc brzuch jeszcze bardzo delikatny.to ok
uciekam na chwilke ,niech ja cos w domu zrobie.no ale zagladac bede

To chyba od budowy ciała kobietki zależy...moja koleżanka teraz jest tez w 3 miesiącu ciązy .......przed ciązą była okrągła a teraz jak sie dowiedziala ze jest w ciązy to je za dwie osoby i nie ma brzuszka okrągłego tylko taki podłuzny... pewnie jak ktos nie wie że jest w ciązy to powie ze ona jest taka otyła...
na pewno od budowy zalezy.chodzi mi o to ze tu zazwyczaj mowi sie ze jest sie w ciazy dopiero w 3 mc conajmniej.wszystkie moje znajome ktore to mowily kompletnie mnie zaskakiwaly.niezaleznie czy szczuple czy nie.u tych bardziej otylych to juz w ogole najmniej widac i najmniej rzucalo sie w oczy bo bylysmy przyzwyczajone do ich brzuszkow.pewnie inaczej to wyglada jak ktos ma zawsze plaski.no ale okaze sie.
bardziej o te ruchy mi chodzilo.

Sama jestem ciekawa jak ja będę wyglądała ( jak już będę w ciązy oczywiście ) :-) Boję się tylko że cycki baaardzo mi się powiększą... wystarczy mi juz jak w trakcie okresu mam wielkie i strasznie bolą...a co dopiero będzie jak już będę w ciazy... Tak serio to boję się zmiany swojego ciała... nie twierdze ze wyglądam jak modelka czy cos takiego ale zmian związanych z ciąża sie obawiam...
u mnie piersi moga sie zaokraglic bo na szczescie duzych nie mam ale mam nadzieje ze o wiele sie nie powieksza.Nie wyobrazam sobie siebie z duzymi...Na to niestety nie mamy wplywu.Wiem jedno,ze strace pewnie bezpowrotnie swoj brzuch i talie:)Jedyna czesc ciala z ktorej jestem naprawde zadowolona bo mimo tego ze lubie sobie pojesc brzuch mam naprawde plaski a wciecie w talii widoczne.Nie wiem dokladnie ile ale pamietam ze nigdy nie mialam wiecej niz 60-64 cm.No ale cos za cos.Zreszta taki brzuch jest ladny.Moze bym sie martwila gdyby mi tluszczem obrosl ale tak...Niech sobie bedzie
niekotrzy tak ladnie wygladaja w ciazy.Nic sie nie zmieniaja ,poza brzuchem oczywiscie.tak byloby idealnie:)

znow z innej beczki(bardziej pyt do mam ).w ktorym mc czuc ruchy dziecka?w ktroym mc ciaza jest widoczna?Takie ogoly co do brzucha to raczej wiem bo w pracy dziewczyny zazwyczaj mowia kiedy sa w 3 mc i jeszcze nie widac ale bardziej o te ruchy chodzi.
p.s. ostatnio w ogole przezylam szok jak bylam w pl bo znajoma byla w 5 mc,widzialam jej goly brzuch i nie wiedzialam ze w ciazy!
chodzi tez m.in. ze za pare mc mam kolejna impreze i chce kupic kiecke.zakladajac czysto teoretycznie ze bede w ciazy to nie wiem na jaka moge sobie pozwolic.ogolnie brzucha nie mam i w pasie niezmiennie 60pare cm.

Eijf.. u mnie ruchy były po 20 tyg ciąży..najpierw bulgotanie a potem dopiero ruchy...brzuch zaczął być widać dopiero w 4 miesiącu ciąży i dopiero wtedy zaczełam rozglądać się za większymi-ciążowymi rzeczami,ale niestety to jest sprawa baaaardzo indywidualna,więc ja na twoim miejscu z tym kupowaniem bym zdecydowanie poczekała!!!

reklama

Ja ruchy poczułam w 16-17 tygodniu ciąży, ale brzucha jeszcze nie było prawie widać. Pamiętam, ze poczułam ruchy wieczorem leżąć w łóżku. A brzuch kiedy się pojawił niestety nie pamietam dokładnie. Ruchy poczułam w lipcu a brzuch pojawił sie w sierpniu , jakoś tak :-).

Do góry