reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Widzę, wygląda, że owul. mogła już być!
ok,widze ze wystarczylo tylko skopiowac jedna rzecz do sygnatury itd.tez mysle ze juz po owu.tylko dokladnie nie wiem kiedy byla.mysle ze mogla byc 15dc bo 13 mialam jeszcze negat.test owu,potem pozytywny 14 ale 15 to mialam pozytywny bez rzadnych watpliwosci.kreska testowa byla bardzo mocna.oczywiscie czekam na darmowainterpretacje emmy:)

Ostatnia edycja:
reklama
ok,widze ze wystarczylo tylko skopiowac jedna rzecz do sygnatury itd.tez mysle ze juz po owu.tylko dokladnie nie wiem kiedy byla.mysle ze mogla byc 15dc bo 13 mialam jeszcze negat.test owu,potem pozytywny 14 ale 15 to mialam pozytywny bez rzadnych watpliwosci.kreska testowa byla bardzo mocna.

No to super, teraz tylko to okrutne czekanie

Ile czasu po spadku temp. czekasz na @

wiem ze trzeba wejsc do my homepage ale potem powinno sie pojawic "create new home page i cos z czerwonymi literkami a mnie sie nie pojawia to ja juz nie wiem...chyba nie wstawie.trudno

kusska-co do ths i anty tpo to ma to rzeczywiscie zwiazek z tarczyca.anty tpo to przeciwciala i akurat te mam za wysokie (atakuja tarczyce) a reszta niby ok.Jesli masz problemy z tarczyca i tymi hormonami to trudniej bedzie ci zajsc w ciaze.Najpierw trzeba to uregulowac bo dziecko nie ma swojej tarczycy i korzysta z twojej.anty tpo raczej regulowac sie nie da o ile mi wiadomo a opinie na ten temat sa zroznicowane i nie jest udowodnione czy przeszkadza to zajsc w ciaze czy nie.Jest tylko wiadomo ze podwyzszone anty tpo ma zwiazek z poronieniami.Nie powiem ci nic na temat twoich wynikow bo nie podalas norm a ja mialam mierzone w innych jednostkach.moze masz te normy?

a mnie boli podbrzusze...nie wiem czy to dobrze,czy to zle czy w ogole nie ma znaczenia ale boli.

jak znajde ta kartke to napisze normy ale to po poludniu bo na razie musze jechac zawiesc lubemu lunch. dzis znowu do 7 w pracy siedzi:-(
a z twojego wykresu widac ze owu juz byla bo skok zazwyczaj jest po owu i jak sluz sie zmienia. teraz trzymam kciuki zeby sie udalo;-)

No to super, teraz tylko to okrutne czekanie

Ile czasu po spadku temp. czekasz na @
wiesz to roznie jest.najczesciej (bo mierze tez poznym wieczorem)spadala mi dzien przed wieczorem lub w dzien @(jak ostatnmio),ale np.dwa mc temu jeszcze w dzien @ mialam 37...(wtedy @ zaczela sie brazowym sluzem w duzej ilosci)

Ostatnia edycja:
jak znajde ta kartke to napisze normy ale to po poludniu bo na razie musze jechac zawiesc lubemu lunch. dzis znowu do 7 w pracy siedzi:-(
a z twojego wykresu widac ze owu juz byla bo skok zazwyczaj jest po owu i jak sluz sie zmienia. teraz trzymam kciuki zeby sie udalo;-)
co do sluzu to jeszcze na 100% pewna nie jestem.mam nadzieje ze moj wykres bedzie ladniejszy nic mc temu.
widze ze twoj tez konczy projekt i ma deadline:)moj jeden konczy,drugi zaczyna i tak w kolko
a co do wynikow to nie byloby ok gdybys miala te anty tpo za wysokie,no ale rowniez tsh.mysle ze gdyby cos bylo nie tak to uslyszalabys wtedy od lekarza

Ostatnia edycja:
to mu powiedz ez to bardzo normalna albo raczej popularna reakcja kobiet ktore wyczekuja czegos innego...Eh,jak sobie pomysle ze kiedys denerowalam sie gdy @ spozniala sie dwa dni...
Okropne sa te ostatnie dni przed @.tyle nadziei zostaje rozwianych w przeciagu jednego dnia.Co z tego ze kolejny cykl itd.wtedy jest smutno,nudno.U mnie to juz pol roku trwa a co tydzien gratuluje komus z okazji narodzin dziecka lub wiesci o tym ze ma sie pojawic.czasem jest ciezko.czasem mysle sobie jest ok,pewnie kiedys sie uda i jesli mialabym pewnosc ze tak bedzie to ok.niech sie pojawi kiedy bedzie mialo ochote.Oczywiscie wolalam miec dzieciatko wiosenne lub wczesno-letnie ale akurat tego zamowic sobie nie moge.tak samo jak plci.

Eijf, czuję dokłądnie tak jak Ty... wszystkie Twoje słowa są zgodne z moimi odczuciami... szkoda tylko, ze tej pewności brak...:zawstydzona/y:

Hej Dziewczyny!
Biedroneczka trzymam za Ciebie kciuki :-)
A ja siedzę w domku na urlopie z bólem brzucha i @ :-(
Nic mi się nie chce, mam lenia i doła...
typowe objawy podczas @.potem zazwyczaj (w okolicach owu szczegolnie) przechodzi.jedynym plusem chyba jest ten urlop.ja jak mam dola to wole byc w domu

To prawda...w takie dni to tylko siedzieć w domku... wczoraj połowę dnia przespałam,a dzis od 8 jestem na nogach i nie wiem co mam zrobić ze sobą...
kurcze ja nawet nie mam czasu sie nudzic...lubie sobie czasem w domu posiedziec ale to pewnie dlatego ze nie robie tego czesto.dzis w ogole wizyte mam,jutro wybywam wieczorem,w ndz tez...tak wiec w domu czesto tez mnie nie ma.a uwielbiam w nim byc!juz jakis czas mieszkam na swoim i ciagle jestem za to wdzieczna.Ciagle ciesza mnie moje wlasne meble,moj wlasny ogrod,moje koty...to ze przychodze do domu i wiem ze jestem u siebie.ze nie musze sie za bradzo z nikim liczyc,ze moge robic co chce.ah

reklama
znow z innej beczki(bardziej pyt do mam ).w ktorym mc czuc ruchy dziecka?w ktroym mc ciaza jest widoczna?Takie ogoly co do brzucha to raczej wiem bo w pracy dziewczyny zazwyczaj mowia kiedy sa w 3 mc i jeszcze nie widac ale bardziej o te ruchy chodzi.
p.s. ostatnio w ogole przezylam szok jak bylam w pl bo znajoma byla w 5 mc,widzialam jej goly brzuch i nie wiedzialam ze w ciazy!
chodzi tez m.in. ze za pare mc mam kolejna impreze i chce kupic kiecke.zakladajac czysto teoretycznie ze bede w ciazy to nie wiem na jaka moge sobie pozwolic.ogolnie brzucha nie mam i w pasie niezmiennie 60pare cm.

Ostatnia edycja:
Do góry