reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

marzi
ja też nie wiem co trzeba mieć w głowie i co jest ważniejsze żeby dokonywać takiego wyboru, no ale cóż każdy odpowiada za siebie, nie można nikogo zmusić żeby chciał dziecka, z drugiej strony jakbym miała mieć takich rodziców co to mnie nie chcieli a się "przytrafiłam " to też bym nie chciała;-)

no a co do Ciebie to laska nie nakręcaj się , to dopiero drugi cykl staranek może szczęśliwy, ale jak będziesz tak świrować to długo nie pociągniesz

reklama
no właśnie... to jest to myle myślenie... ahh... powiem ci Martillka, że aż mi łzy do oczu napływają jak sobie o tym pomyślę... :zawstydzona/y:nie wiem na ile trzeba mieć silną psychikę by to wszystko znosić... nie wiem jakie trzeba mieć priorytety i przede wszystkim myślenie by nie chcieć mieć w ogóle dzieci- to tak w kwestii tych EGO...;-)

A ja wam powiem, że to jest sparawa tych, którzy podejmują taką decyzję i jestem daleka od oceny takiej postawy - każdy ma prawo wybierać sobie taką drogę jaką pragnie.

Ja nie wyobrażam sobie życia bez dzieci bo one nadają sens - przynajmniej mi.

Wiem też z doświadczenia moich znajomych, że kiedyś przychodzi rozterka - mamy wszystko wypasony samochód, super dom itd. ale czegoś brakuje.
Wiem, ze teraz cierpią bo licznik bije a Oni nie mogą - dlatego nie chcę oceniać tego typu postaw- większość z czasem jednak dorasta do myśli o dziecku - Oby tylko nie za późno!!!!!!

Marzi55 wyluzuj, 2 cykl to naprawdę początek, jeśli dasz sie teraz zwariować to zrobisz sobie problem, mało par może powiedzieć, że chciało i tak od razu otrzymało ten dar. Na wszystko co piękne musimy poczekać.

Ja walczę 9 cykl a od 3 lat 0 zabezpieczeń i sie nie poddaję- wiem że kiedyś musi nam sie udać!!!!!!!!!!!!

O Julcią walczyliśmy prawie rok i udało sie!!!!

wiecie to przeciaż moja decyzja czy chce mie dziecko w wieku 18 lat wiec nikt nie powinien mi mówi że nie w tym wieku żebym nie miała dziecka. to już moja decyzja

wiecie to przeciaż moja decyzja czy chce mie dziecko w wieku 18 lat wiec nikt nie powinien mi mówi że nie w tym wieku żebym nie miała dziecka. to już moja decyzja

Oczywiście, że twoja i zrobisz co uznasz za stosowne, my tylko Ci dobrze radzimy - wiem, że teraz jest najlepszy i chyba jedyny moment w życiu byś mogła z niego czerpać wszystko co najlepsze i pożyć troszkę beztrosko -a le skoro wolisz to sobie odebrać - to twoja decyzja!!!!!!

nikt Ci tu nie powiedział NIE DECYDUJ SIĘ NA DZIECKO tylko każdy wyraził swoje zdanie na ten temat, bo co dla jednych jest super pomysłem dla innych nie koniecznie i tak zrobisz jak uważasz a nam nic do tego, powodzenia życzę ! to tyle z mojej strony jeśli o Ciebie chodzi.

:-)życzę wam szczęścia kochane żeby sie wam udało

Załączniki

• 5682f6a362.png
    5682f6a362.png
    12,1 KB · Wyświetleń: 25
  • 200006184435.png
    200006184435.png
    18,4 KB · Wyświetleń: 19
  • 200806183438.png
    200806183438.png
    17,8 KB · Wyświetleń: 13
  • 200906181029.png
    200906181029.png
    23 KB · Wyświetleń: 16
  • ad572fe582.png
    ad572fe582.png
    11,6 KB · Wyświetleń: 15
nikt Ci tu nie powiedział NIE DECYDUJ SIĘ NA DZIECKO tylko każdy wyraził swoje zdanie na ten temat, bo co dla jednych jest super pomysłem dla innych nie koniecznie i tak zrobisz jak uważasz a nam nic do tego, powodzenia życzę ! to tyle z mojej strony jeśli o Ciebie chodzi.

nie dziekuje kochana moze pójdzie po mojej myśli spróbuje jeszcze z 2 razy jak sie nie uda to poczekam jeszcze rok czasu

reklama
Do góry