reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranie

reklama
Większość kobiet chyba zachodzi jak odpuszcza... My w styczniu staraliśmy się i udało się za pierwszym razem, ale niestety w lutym była to ciaza pozamaciczna. Staramy się od maja i nie wychodzi :(... Teraz czekam 2 dni na @ i biorę leki na lepszą owulacje i też już po mału tracę nadzieję
Zaszłam w ciążę po 5 latach. Kilka lat się starałam, byłam leczona, a zaszłam jak się nie leczyłam i straciłam nadzieję .

To znaczy nie czekam na nią, ma być za 2 dni :D aby nie przyszła!!!
Większość kobiet chyba zachodzi jak odpuszcza... My w styczniu staraliśmy się i udało się za pierwszym razem, ale niestety w lutym była to ciaza pozamaciczna. Staramy się od maja i nie wychodzi :(... Teraz czekam 2 dni na @ i biorę leki na lepszą owulacje i też już po mału tracę nadzieję

przykro mi bardzo :(
Warto zająć się innymi sprawami i dać szansę naturze. Stres tylko szkodzi.

Najgorsze jest to, że w mojej pracy mam czas na myślenie i ciągle k tym myślę, czemu za 1 razem nam wyszło a teraz nie :( a lekarz mówił że teraz od razu zajde, a tu już pół roku i nic :(.. Kalendarzowo niby pokazuje, że powinnam mieć 2 dni temu @ ale ja mam co 28 32 dni @ a dzisiaj 30 więc poczekam te 2 dni dopiero zrobię test...
przykro mi bardzo :(
Warto zająć się innymi sprawami i dać szansę naturze. Stres tylko szkodzi.

Ja jak poroniłam to tłumaczyłam sobie że tak miało być. W pierwszą ciążę 4 lata temu zaszłam od razu. W tym roku w czerwcu poroniłam i była to wpadka (oczywìscie bardzo.sie cieszyłam jak.sie dowiedziałam) Ale przed tym mieliśmy dwie ważne imprezy na których spozyłam ogromne dawki alkoholu i bardzo się bałam o dziecko. Niestety była biochemiczna. I potem staraliśmy się od razu A udało się za 3 cyklem po poronieniu.
Trzymam kciuki i na pewno tym razem uda się i.Wam

Ja z kolei zaszłam w pierwszą ciążę w drugim cyklu bez starań właściwie - była to ciąża biochemiczna. Potem od razu w pierwszym cyklu po poronieniu zaszłam w kolejną - pozamaciczna.
Po tym odczekalismy te 3 miesiące i od dwóch cykli się nie udaje :( miałam potwierdzony pęcherzyk owulacyjny, staralismy się i okazało się że nie pękł tylko zrobiła się torbiel krwotoczna :(
Każdy mówi że najlepiej odpuścić i nie myśleć ale mi się.to nie udaje. Nawet w pracy myślę. Szukam sobie różnych zajęć ale nie potrafię... 🥺

Ja w pierwszą zaszłam po pół roku. W drugą po półtora, a trzecia to niespodzianka bo zaszlam 6 miesięcy po porodzie w cyklu w którym stosunek był raz i to przerywany.

reklama
Do góry