reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z duphaston

reklama
Hej dziewczyny, dołączę do tematu o duphastonie. W połowie miesiąca trafiłam do ginekologa, bo ku niespodziance nie dostałam w styczniu miesiączki. Cykle miewam zwykle regularne ale wahające się między 28, a 33dni. Po badaniu doktor stwierdził, że mimo braku okresu owulacja była w przeddzień (dodam, że się staramy o dzidzię), a ja też to sprawdziłam na swój sposób- testowałam paskami LH i faktycznie. Dostałam zlecenie na badania, cały panel hormonalny plus duphaston. Zaczęłam dzień po wizycie, skończyłam w niedzielę tj. 28.01. Wiem, że po dupku może wystąpić krwawienie na uregulowanie cyklu, ale jak to się ma do ciąży? Miałyście podobny przypadek? W piątek jadę na badania, zrobię też betę. To będzie na dzień przed prawdopodobną miesiączką wg starego cyklu. Testów nie robiłam, nie chcę się zawieść 🫣 Pozdrawiam Was

Cześć dziewczyny :-)
a ja z innym zapytaniem ,biorę dupka już drugi cykl ( pierwszy przeszło bez skutków ubocznych,dodam że staramy się z partnerem o dziecko,bardzo długie cykle przez ostatnie 3 miesiące dlatego lekarz zalecił dupka )- dziś dokładnie 8 dzień na tabletkach i pojawiło się od wczoraj krwawienie ,czy któraś też tak miała? niestety lekarza mam dopiero w poniedziałek i brak możliwości kontaktu na dzień dzisiejszy :-(

Cześć dziewczyny :-)
a ja z innym zapytaniem ,biorę dupka już drugi cykl ( pierwszy przeszło bez skutków ubocznych,dodam że staramy się z partnerem o dziecko,bardzo długie cykle przez ostatnie 3 miesiące dlatego lekarz zalecił dupka )- dziś dokładnie 8 dzień na tabletkach i pojawiło się od wczoraj krwawienie ,czy któraś też tak miała? niestety lekarza mam dopiero w poniedziałek i brak możliwości kontaktu na dzień dzisiejszy :-(
Możesz dostać miesiączki przy stosowaniu duphastonu. Ja dostawałam po 7 dniach.

Ja pod koniec opakowania zawsze mam tak, że mnie już „kręci” jak na okres i po około dwóch dniach po odstawieniu już jest

Dziękuję za odpowiedź :-)
pierwszy cykl ,pierwsze opakowanie i było wszystko okej :-)
teraz właśnie końcówka opakowania i wystąpiło póki co samo krwawienie , i nie powiem wystraszyłam się :-(
jak długo jesteście na dupku ?

reklama
Od jakiegoś czasu stosuje dupka , na nieregularne cykle. Raz już poroniłam w 4 tyg. Z braku progresteonu.
Ostatnio byłam u swojej ginekolog, z racji że mam pcos i zatrzymał mi się @ znowu dupek na wywołanie. Moja doktor wie , że po @ chce się zacząć starać o dzidzię.
Biorę glucophage 750 xr. A duphaston mam brać od 18 dnia cyklu przez 10 dni. Kupiłam testy owu zamierzam je robić od razu po @ bo mam bardzo rozjechany cykl. I dlatego gin zaleciła dupka 18 dnia. Tylko czytałam na forum , że dziewczyny brały duphaston 2 dni po owu przez 10 dni zrobić test lub betę i jak pozytywne brać nadal jak nie odstawić.
I jeśli owulacja np wystapi od razu po @ to wtedy po dwóch dniach brać przez 10 duphaston. Czy Czekać do 18 dnia cyklu. Boje się bo wiem, że mam niedobór progresteonu. I , że może się nie udać. Wiem że duphaston może zablokować owu. rozmawiałam o tym z doktor dlatego duphaston od 18 dnia.Jak wyglądało to u was?
Też tak mam brać miałam inseminację i kazała mi lekarz do dnia okresu brac duphaston i luteinę jak będzie okres to odstawić jak ciąża to dalej brać

Do góry