reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

duphaston po II kreskach

Cześć!
Mam 31 lat i od zawsze miałam PCOS i mega długie cykle- zwykle 75-80 dni. Gdy zaczęłam wiosną starać się o dziecko, włączono mi Duphaston przez 10 dni w II fazie cyklu z zaleceniem, że jak zajdę to mam dalej brać. Jak zaczęłam ostatnie opakowanie to zgłosiłam się do swojej ginekolog po kolejną receptę, niestety lekarz jest na dwutygodniowym urlopie i recepta będzie do odbioru 27 października. Myślę- ok, mam czas do kolejnego cyklu, ale.. UDAŁO SIĘ!! Dziś (11 dpo) zobaczyłam bladziocha na teście i pobiegłam do labo na betę i progesteron. Beta ponad 30 mlU/ml, a progesteron 14,57 ng/ml. Niestety wczoraj przyjęłam ostatni duphaston i więcej nie mam.... jutro z rana mam wizytę u pierwszego lepszego lekarza ginekologa i poproszę o wypisanie recepty. Proszę Was o podzielenie się własnymi doświadczeniami. Czy któraś z Was brała Duphaston od początku ciąży? Czy przerwanie duphastonu nie wywoła mi krwawienia? Czy mój progesteron nie jest za niski jak na ciąże (3-4 tydzień)? Codziennie mierzę sobie temperaturę rano i nigdy w tym cyklu nie miałam wyższej niż 36,95 st. C... Czy powtórzyć betę w poniedziałek czy lepiej poczekać z tydzień i wtedy zrobić dwie bety w odstępie 48-72 godzin? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi :)
ja kiedyś pojechał z jednej miejscowości do drugiej w ciąży po drodze uświadomiłam sobie ze nie wzięłam luteiny że sobą było już bardzo późno, spanikowałam podjechałam pod szpital wlazłam na oddział ginekologiczny powiedziałam o całej sytuacji i lekarz bez żadnych oporów wypisał receptę 😊

reklama
Do góry