reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dzięki za wsparcie :-)Wiem jak to wszystko przebiega, ale to chyba zwykła ludzka niecierpliwość. Okres mam jak w zegarku, nawet chyba co do godziny, więc od razu będę wiedziała. Z tym, że nawet przed@ nigdy nie bolały mnie piersi, to trwa juz tydzień, a do @ ....jeszcze tydzień,a owulacja była 12 dni temu.
kobieta wiele rzeczy zauwaza dopiero jak zaczyna sie starac o dziecko takze mysle ze nie pozostaje Ci nic innego jak poczekac i ewentualnie zatestowac jak bedzie sie @ spoznial..

ja jeszcze pare cykli temu moglabym Ci wymienic 1000 objawow ciazowych a w ciazy nie bylam:)

reklama
4 drobno pokrojone piersi z kurczaka wrzucasz na patelnie z olejem i podduszonym czosnkiem, sól pieprz dużo curry.
4 pomidory, stałata lodowa, mozarella, pieczarki - co tam masz... - kroisz, rwiesz czy tam co chcesz do michy, do tego sos lub oliwa po prostu, do tego podsmazowny kurczak, do tego grzamki czosnkowe - polecam
KURCZAK do sałatki nie osobno
No powiem że może byc rewelka:-)
Mega szybkie są gotowe bagietki do odgrzania z masełkiem czosnkowym - bardzo dobre, a do tego jakaś sałateczka i przyjątko gotowe.
Ewentualnie polecam też się szybko robi, kupujesz mrożone ciasto francuskie, kroisz zawijasz ładnie małe kiełbaski lub paruweczki, smarujesz roztrzepanym jajeczkiem na chwilę do piekarnika i niam niam:-)
To z ciastem francuskim juz robiłam. Rzeczywiście pyszne:-)
3-no jak nie jak tak:tak::-D:tak:...nogi i tak ida na bok wiec kolanko jakos nie przeszkadza:zawstydzona/y:
4-bo ja Ci uwierze, ze Ty i On i Egipt...i ze niby nic nie bylo...akurat!!!...pod takim niebem...;-):-D;-)
1.No bo i po cóż Ci w tedy nogi:-D:-D:-D
2. Było było, ale ociupinkę i po prostu uważaliśmy ...:-:)-(
Witam, muszę sie podzielić swoimi wątpliwościami. Jestem w trakcie starań po raz pierwszy no i... nie wiem czy to nie za wczesnie, ale od tygodnia bolą mnie piersi w dodatku brodawki są wielkie a na około nich są białe plamki. Co o tym myslicie?
Ja też myślę że za wcześnie na dywagacje. Aczkolwiek niektóre kobiety twierdza że od razu wiedziały. Zycze serdecznie żeby to było TO:):)

Kobiałki, tak z innej beczki. Będę mieć znowu gości dzisiaj i muszę zrobic coś na szybko. Myślałam o jakiejś sałatce, albo coś mega szybkiego na ciepło:)

megaszybkie...znaczy jakie??? ile czasu mozesz poswiecic??? jak 5 minut to najlepiej herbate im zrob i do domu!:-D:-p:-D
a na serio-ja bym walnela to pieczywo czosnkowe (mozesz sama szybko zrobic, jest wtedy smaczniejsze-zagniesc czosnek i zmieszac z maslem i natka pietruszki posiekana i posmarowac tym pokrojona bagietke-wrzucic na 10-15 minut do piekarnika) i saltke:...swieza salata, czerwona papryka, cebulka dymka, pomidory, mozarella lub feta-jak kto woli, swiezy ogorek, koniecznie - kukurydza z puszki, czarne oliwki i duuuzo octu balsamicznego-najlepiej zmieszanego z oliwa z oliwek. Sol morska i dobry pieprz mielony...smacznego:-)

Jestem bezdomna - nie mam gdzie iść - muszę z nimi wytrzymać, zresztą zostawienie ich samym sobie mogłoby mnie sporo kosztować :-);-):-)
kurka...z poznania do mnie troche daleko, ale jak nie masz gdzie to dawaj na Londyn;-)
a tak wogole -jestes Ty kobietko moze na nk???Czy nie bawisz sie w takie taaaam....- widzialam kilka Ann Arendt...ale nie wiem czy ktoras z nich to Ty???

Od 2 dni działamy by sie udało a skąd jesteś jeśli można wiedzieć:)

mnie pytasz Zbinio???
jesli tak to: z malopolski, a teraz mieszkam w Londynie. A Ty?

Witam, muszę sie podzielić swoimi wątpliwościami. Jestem w trakcie starań po raz pierwszy no i... nie wiem czy to nie za wczesnie, ale od tygodnia bolą mnie piersi w dodatku brodawki są wielkie a na około nich są białe plamki. Masakra, bo nigdy wcześniej takiego czegoś nie było ani przed okresem ani w czasie owulacji, tylko teraz jakieś 5 dni po owulacji. Przewidywany okres za tydzień, ale ciężko wytrzymać. Pani ginekolożka powiedziała, że to chyba ciąza ale to przeciez za wcześnie... test na tydzień wczesniej niczego nie wykazał, ale to tez wiem że za wczesnie. Co o tym myslicie?

Ojoj...sama widzisz ze za wczesnie i nikt nowego nic nie pwoie. kochanie-poczekaj do okolo 10 dni po owulacji i zrob badanie krwi tzw. beta hcg...ono szybo i dokladnie Ci pokaze czy to faktycznie ciaza.
trzymam kciuki!

kobieta wiele rzeczy zauwaza dopiero jak zaczyna sie starac o dziecko takze mysle ze nie pozostaje Ci nic innego jak poczekac i ewentualnie zatestowac jak bedzie sie @ spoznial..

ja jeszcze pare cykli temu moglabym Ci wymienic 1000 objawow ciazowych a w ciazy nie bylam:)

Jak się ma takie regularne cykle od samego początku, to jak się dzieje coś innego to szybko to mozna zauwazyć. Zreszta jak bym miała biust jak pamela to pewnie bym nie zauwazyła, a ja się czuję tak jak po tabletkach antykoncepcyjnych.

hmmmm..... chyba sie pogubilam skoro owu byla 12 dni temu to do @ jescze 2 dni a nie 7????? czy masz az 19dniowa faze lutealna???????????
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
jeszcze raz sie Olusia83 ciebie o to spytam bo mnie zaciekawilas!? :sorry2:

Jak się ma takie regularne cykle od samego początku, to jak się dzieje coś innego to szybko to mozna zauwazyć. Zreszta jak bym miała biust jak pamela to pewnie bym nie zauwazyła, a ja się czuję tak jak po tabletkach antykoncepcyjnych.

ja teraz tez mam bimbaly jak pam ale co z tego mam tak czesto przed @ :sorry2:

Dzięki za wsparcie :-)Wiem jak to wszystko przebiega, ale to chyba zwykła ludzka niecierpliwość. Okres mam jak w zegarku, nawet chyba co do godziny, więc od razu będę wiedziała. Z tym, że nawet przed@ nigdy nie bolały mnie piersi, to trwa juz tydzień, a do @ ....jeszcze tydzień,a owulacja była 12 dni temu.

Olu - jesli jestes juz 12 dni po owulacji to spokojnie mozesz juz dzis isc na betke do laboratorium i wynik bedzie zaraz, najpozniej jutro.
jak ustalalas dzien owu??? monitoring czy tempka, sluz, testy...?

Kropeczko kochana - Arendt to peudonim literacki :), chociaż zastanawiam się poważnie nad zmianą nazwiska na Arendt. Nie, nie bawię się w NK, tak jak nie umieszczam zdjęc na necie (ani swoich ani fasolki) - bo świat jest pełen świrów :-);-):-) cenię sobie prywatność ;-) a chciałabym rodzić "po ludzku" w domu ale to niemożliwe - mam cukrzycę ciążową.

Olu - jesli jestes juz 12 dni po owulacji to spokojnie mozesz juz dzis isc na betke do laboratorium i wynik bedzie zaraz, najpozniej jutro.
jak ustalalas dzien owu??? monitoring czy tempka, sluz, testy...?

Słyszałam, że tak wczesnie wynik nie zawsze jest dobry, chociaż ile osób tyle zdań, w necie też sporo poczytałam. Dzień owulacji test + silny ból
a @ zawsze co 30 lub 31 dni w zależności od długości miesiąca:-)może to zabawne, ale tak jest.

reklama
Do góry