reklama
badaicka
Paulusia i Filipek
Przepraszam,ze tak zmienię temat ale dziewczyny którym przesłałam dietkę przeczytajcie sobie jeszcze to:
ZIEMNIAKI NIE TUCZĄ
także myslę,że w połaczeniu z warzywami 1 czy 2 do obiadu mozna
ZIEMNIAKI NIE TUCZĄ
także myslę,że w połaczeniu z warzywami 1 czy 2 do obiadu mozna
badaicka
Paulusia i Filipek
Żnikam na obiadek postaram sie zagladnąc jeszcze dzisiaj
Olu PM a tak naprawde to jakie masz przeczucia przyjdzie @ czy nie?? a zdarzało ci się żeby cykle ci sie tak przesuwały już wcześniej??
zniknęłam na chwilę bo poszłam ogarnąć kuchnię i do apteki po test na jutro rano...tak na wszelki wypadek jakby się @ nie pojawiła...
nigdy mi sie wcześniej cykle nie przesuwały...chodziłam jak w zegarku - co 28 dni...później ciąża, poronienie i znowu cykle co 28 dni..ostatni - kwietniowy przesunął sie o 1 dzień..
Nie wiem jakie mam przeczucia, mówiąc szczerze mam mętlik w głowie i im bardziej staram się o tym nie myśleć tym więcej o tym myślę..masło maślane..
nie zapowiada się na to by przyszła ale jakos w ciaze ciezko mi uwierzyc...po becie, mimo iz za wczesnie robiona i po tescie, mimo ze robiony popoludniu...Chyba się gdzieś w środku jeszcze łudzę..mam nadzieje, bo ona umiera ostatnia..Jutro sie wszystko rozstrzygnie...no albo dzisiaj jak @ przyjdzie..
wybaczcie prosze ze ostatnio tak duzo o sobie mowie i tak bardzo na siebie uwage zwracam...ja wiem ze to drazni...postaram się wyluzowac..
P
patrysia*
Gość
Witam.
U mnie brak @, test wczoraj negatywny.
I znowu sie Qurwa zaczna,najwidoczniej wystarczylo ze raz dostalam samoistna @ , drugi raz juz nie mogla przyjsc nienawidze swojego organizmu
Moj tatko juz po pierwszej mega dawce chemi,czuje sie bardzo dobrze, jak narazie zero skutkow ubocznych no moze tyle ze, jak to powiedzial " swedzi go lepetynka wiec wlosy beda wypadac no ale przynajmniej zaoszczedzi na fryzierze "
bardzo sie ciesze ze trzymaja mu sie zarty nastepna mala dawka chemi w srode, kolejna mega dawka po 2 tyg od drugiej dawki i tak przez ok 2.5 miesiaca.
Pozdrawiam.
zdrówka dla tay jak najwięceja ty kochana moze zatestuj co;-)
Zajączek81
Fanka BB :)
K* wa połamało mnie!!!!!!!!!! Nie mogę ruszyć głową. KArk mnie naparza. Normalnie w ciągu pół godziny!!!!!!!!! Fuck!!!!! K* tyle się nagadam żeby zamykali drzwi!!!! CHyba mnie przewiało a ja mam tyle robory dzisiaj - mieszkanie na błysk, ufarbowac odrosty, zrobić serniczek, sałatkę i jakiś obiadek pyszny podszykować na jutro!!!
nieeeeeeeeeeee
A , poprosze jakiś dobry przepis na piersi z kurczaczka, jakieś kotleciki albo co ale inaczej niś panierka i wsio. Please
nieeeeeeeeeeee
A , poprosze jakiś dobry przepis na piersi z kurczaczka, jakieś kotleciki albo co ale inaczej niś panierka i wsio. Please
Zajączek81
Liluś, pozdrówki dla Taty
Nektarynka
Piersi z kurczaka w cieście
Składniki
*2 podwójne piersi z kurczaka
*1 szklanka mąki
*przyprawa do kurczaka bądź warzywko
*sól, pieprz
*tymianek, papryka, majeranek
*pół szklanki wody
*1 jajko
Przygotowanie:
Piersi umyć, osuszyć pokroić w malutkie kawałki.
Panierkę przygotowujemy następująco:
Mąkę rozrabiamy z wodą, jajkiem na gładką masę (powinna być gęsta) w razie potrzeby dodać trochę mąki lub mniej wody, dosypujemy paprykę, zioła i przyprawy.
Jeśli nie daliśmy dużo soli i panierka nie jest mocno słona można posolić i popieprzyć kawałki kurczaka (uwaga, zeby nie przesolić!!)
Na patelni rozgrzać olej, obtaczać kawałki w panierce i kłaść na głęboki tłuszcz, odwracając co chwila, smażyć na złoty kolor.
(można również ugotować kurczaka w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej a następnie obtaczać w panierce- wtedy kawałki mogą być większe, bo obsmazyć musi sie tylko panierka, ja przekrajam piersi na ciensze kotlety by szybciej doszły.. i nalezy od razu podawac bo razu ulozylam do miski to panierka zmiekła i nie bylo tego efektu
Składniki
*2 podwójne piersi z kurczaka
*1 szklanka mąki
*przyprawa do kurczaka bądź warzywko
*sól, pieprz
*tymianek, papryka, majeranek
*pół szklanki wody
*1 jajko
Przygotowanie:
Piersi umyć, osuszyć pokroić w malutkie kawałki.
Panierkę przygotowujemy następująco:
Mąkę rozrabiamy z wodą, jajkiem na gładką masę (powinna być gęsta) w razie potrzeby dodać trochę mąki lub mniej wody, dosypujemy paprykę, zioła i przyprawy.
Jeśli nie daliśmy dużo soli i panierka nie jest mocno słona można posolić i popieprzyć kawałki kurczaka (uwaga, zeby nie przesolić!!)
Na patelni rozgrzać olej, obtaczać kawałki w panierce i kłaść na głęboki tłuszcz, odwracając co chwila, smażyć na złoty kolor.
(można również ugotować kurczaka w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej a następnie obtaczać w panierce- wtedy kawałki mogą być większe, bo obsmazyć musi sie tylko panierka, ja przekrajam piersi na ciensze kotlety by szybciej doszły.. i nalezy od razu podawac bo razu ulozylam do miski to panierka zmiekła i nie bylo tego efektu
Zajączek81
Dziękować
reklama
Domelka
I.Fileta najpierw rozbijasz, przyprawiasz, nastepnie wkładasz do jajka a potem do mąki.A , poprosze jakiś dobry przepis na piersi z kurczaczka, jakieś kotleciki albo co ale inaczej niś panierka i wsio. Please
II. fileta kroisz na małe kawałki. piwo, mąkę i jajko łączysz robiac ciasto (o konsystencji ciasta nalesnikowego). do garnka nalewasz olej, na rozgrzany tluszcz rzucasz kawałki fileta, wczesniej umoczone w cieście. piec az sie zarumienia.
mam nadzieje ze mozna zrozumiec o co chodzi;-)
Podziel się: