reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

dzien dobry kochaniutkie:-)
Ja juz po sniadanku,troche brzuszek boli bo zjadlam garsc cipsow a to nie moja dieta:-(
Ale musze pojesc warzywka i bedzie lepiej.No to teraz 2 ty do wrednej@,,zobaczymy czy sie przyczlapie:-(
Zycze wszystkim wspanialej i cieplej sobotki...:-)

reklama
A tak w oczekiwaniu na objawy - male podsumowanko co MOZE, ale nie musi wystapic. Milej lekturki:)

Można wyróżnić grupę kobiet, które potrafią wychwycić pierwsze, nawet najsubtelniejsze symptomy sugerujące ciążę, pojawiające się przed spodziewanym terminem miesiączki. Należą do niej najczęściej te kobiety, które na podstawie długotrwałej, dokładnej obserwacji cyklu miesiączkowego znają go tak perfekcyjnie, że potrafią zauważyć nawet najmniejsze zmiany w jego przebiegu. pierwsze 14 dni, czyli od owulacji do terminu miesiączki to są objawy bardzo sugestywne najwcześniej pojawiają się 6 dni po owulacji - plamienie implantacyjne (około 7 dni po owulacji ale nie musi występować) to są objawy bardzo sugestywne najwcześniej pojawiają się 6 dni po owulacji - (około 7 dni po owulacji ale nie musi występować) UWAGA !!! kolor plamienia czerwony bądź jasnoróżowy, brązowy świadczy o braku progesteronu Jest to wynik zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy. Nazywane jest ono plamieniem lub krwawieniem implantacyjnym, jednak należy zaznaczyć, iż nie u każdej kobiety ono występuje. Od tego momentu mogą pojawiać się delikatne pobolewania dołem brzucha przypominające te odczuwane tuż przed zbliżającą się miesiączką. Wiele kobiet odczuwa również wyraźne „kłucie” w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania ciąży - wykres trójstopniowy (tzn spadek lekki przy implanacji i póĽniej wzrost) - brak spadku temperatury przed miesiączką - bolące piersi - z boku jak się przyciśnie -Od momentu implantacji zarodka w błonie śluzowej macicy, można odczuć objawy ze strony gruczołów piersiowych. Sutki pod wpływem zmian hormonalnych stają się nieco powiększone, obrzęknięte, bolesne oraz wrażliwe na dotyk. Czasami pojawia się uczucie mrowienia lub bolesne stają się tylko brodawki sutkowe. Tuż pod skórą można także zauważyć poszerzoną sieć naczyń żylnych. Wraz ze wzrostem ciąży objawy te ulegają nasileniu, piersi przygotowują się bowiem do procesu laktacji. Brodawki stają się większe a zabarwienie ich otoczki ciemniejsze. - wstręt do kawy np i niektórych zapachów - Bardzo charakterystyczne dla wczesnej ciąży są zmiany powonienia oraz smaku, jak również nadmierny lub osłabiony apetyt, którym często towarzyszą poranne nudności i wymioty. Odczuwają je często kobiety palące papierosy, które mogą zauważyć nagłą niechęć do palenia, jak również silnie drażniące działanie dymu tytoniowego. Może pojawić się także wzmożone wydzielanie śliny oraz niechęć do spożywania niektórych pokarmów i napojów. Często takim napojem jest kawa a pokarmem mięso i przetwory mięsne. - senność -Działanie produkowanego przez ciałko żółte progesteronu, którego stężenie w ciąży znacznie wzrasta, powoduje wiele charakterystycznych objawów. Jednym z nich jest nadmierna senność i zmęczenie. Objaw ten jest najlepiej zauważalny na początku ciąży, gdyż stężenie progesteronu jest wówczas największe. - krwawienie z nosa - biały śluz - Pod wpływem zmian hormonalnych często dochodzi do zmiany ph pochwy na zasadowe oraz do pobudzenia wydzielania gruczołów znajdujących się w pochwie i szyjce macicy. Pojawić się wówczas może większa niż zazwyczaj ilość wydzieliny pochwowej, zawierającej śluz szyjkowy oraz złuszczone komórki nabłonka. Jest ona zazwyczaj bezwonna o zabarwieniu przeźroczystym lub białawym. - przed terminem miesiączki skurcze macicy bóle podbrzusza lekkie w okolicvy jednego z jajników prawdopodobnie wywołane dużym ciałkiem żółtym - ból w krzyżu - nudności lekkie (przy dziewczynce) - czasami częstsze wizyty w łazience -Kolejnym objawem wywołanym dużą ilością krążącego w organizmie progesteronu jest częstsze niż zwykle oddawanie moczu. Pod wpływem tego hormonu dochodzi do zwiotczenia mięśniówki pęcherza moczowego, w wyniku czego, konieczność korzystania z toalety pojawia się częściej niż dotychczas. - marznące stopy - widoczne bardziej rozstępy i żyły - We wczesnej ciąży mogą zacząć pojawiać się zmiany skórne, którymi najczęściej są rozstępy ciążowe lub przebarwienia. Rozstępy są to czerwone lub sinoczerwone linie najczęściej pojawiające się na piersiach, brzuchu oraz na biodrach, pośladkach czy też udach. Są one wynikiem zbyt szybkiego przyrostu masy ciała. Tzw linia biała, czyli linia przebiegająca od pępka do spojenia łonowego pod wpływem zmiany pigmentacji w ciąży staje się bardziej widoczna i przybiera kolor brązowy. Najszybciej objaw ten można zauważyć u brunetek o ciemniej karnacji. Ciemniejsze stają się także otoczki brodawek sutkowych. Badania hormonów a wczesna ciąża - zazwyczaj jeżeli robimy badania 7 dni po owulacji wyniki wyglądają dziwnie poziom progesteronu jest w górnej granicy, zaś poziom prolaktyny często przekracza normę, dlatego z leczeniem np. hiperprolaktynemii zawsze należy się wstrzymać do nowego cyklu robimy test - test ciążowy zazwyczaj robimy w terminie miesiączki, ważna jest czułość testu !!! nasze testy o czułości 20 dają pewność 2 dni przed terminem miesiączki - test owulacyjny wykrywa ciążę najwcześniej już około 9-10 dnia po owulacji, ale !!! musi wyjść pozytywny tzn.kreski muszą być takiego samego koloru. Poniżej zdjęcia testów w ciąży różówy to owulacyjny, zielony to ciążowy UWAGA: test owulacyjny pozytywny po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży, może oznaczać PCOS, poronienie, problemy z nerkami, dlatego testujcie ciążowymi !!! test ciążowy pozytywny - zatrzymanie się miesiączki - nudności (2-8 tygodni po zapłodnieniu), - częste oddawanie moczu (zwykle 6-8 tygodni po zapłodnieniu), - wstręt do pewnych pokarmów lub nadmierny apetyt, - obrzmienie i bolesność sutków, - powiększenie się brzucha, - zmiany samopoczucia (np. zmęczenie, drażliwość, senność), - wzmożony apetyt - zawroty głowy - zaparcia - rozpulchnienie macicy i szyjki (2-8 tygodni po zapłodnieniu), - obniżony poziom TSH - 21 dni po owulacji zaczyna bić serce - 2 tygodnie po terminie miesiączki możesz zobaczyć maluszka na USG Czy leki mogą powodować objawy ciążowe i jakie? Niestety tak przyjmowanie leków może dawać objawy ciąży mimo, że w niej nie jesteśmy. Najbardziej wpływa tu luteina,*****haston, Pregnyl. W takiej sytuacji należy cierpliwie czekać.Kobiety biorące te leki zazwyczaj odczuwają nudności, powiększenie piersi, wzdęcia itd.

A tak w oczekiwaniu na objawy - male podsumowanko co MOZE, ale nie musi wystapic. Milej lekturki:)

Można wyróżnić grupę kobiet, które potrafią wychwycić pierwsze, nawet najsubtelniejsze symptomy sugerujące ciążę, pojawiające się przed spodziewanym terminem miesiączki. Należą do niej najczęściej te kobiety, które na podstawie długotrwałej, dokładnej obserwacji cyklu miesiączkowego znają go tak perfekcyjnie, że potrafią zauważyć nawet najmniejsze zmiany w jego przebiegu. pierwsze 14 dni, czyli od owulacji do terminu miesiączki to są objawy bardzo sugestywne najwcześniej pojawiają się 6 dni po owulacji - plamienie implantacyjne (około 7 dni po owulacji ale nie musi występować) to są objawy bardzo sugestywne najwcześniej pojawiają się 6 dni po owulacji - (około 7 dni po owulacji ale nie musi występować) UWAGA !!! kolor plamienia czerwony bądź jasnoróżowy, brązowy świadczy o braku progesteronu Jest to wynik zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy. Nazywane jest ono plamieniem lub krwawieniem implantacyjnym, jednak należy zaznaczyć, iż nie u każdej kobiety ono występuje. Od tego momentu mogą pojawiać się delikatne pobolewania dołem brzucha przypominające te odczuwane tuż przed zbliżającą się miesiączką. Wiele kobiet odczuwa również wyraźne „kłucie” w okolicy jednego z jajników. Najprawdopodobniej jest to wynik nieznacznego powiększenia się w tym czasie ciałka żółtego, które nie zanika tak jak podczas cyklu, w którym do zapłodnienia nie doszło, lecz rozpoczyna intensywną produkcję hormonów (progesteronu i estrogenów) niezbędnych do utrzymania ciąży - wykres trójstopniowy (tzn spadek lekki przy implanacji i póĽniej wzrost) - brak spadku temperatury przed miesiączką - bolące piersi - z boku jak się przyciśnie -Od momentu implantacji zarodka w błonie śluzowej macicy, można odczuć objawy ze strony gruczołów piersiowych. Sutki pod wpływem zmian hormonalnych stają się nieco powiększone, obrzęknięte, bolesne oraz wrażliwe na dotyk. Czasami pojawia się uczucie mrowienia lub bolesne stają się tylko brodawki sutkowe. Tuż pod skórą można także zauważyć poszerzoną sieć naczyń żylnych. Wraz ze wzrostem ciąży objawy te ulegają nasileniu, piersi przygotowują się bowiem do procesu laktacji. Brodawki stają się większe a zabarwienie ich otoczki ciemniejsze. - wstręt do kawy np i niektórych zapachów - Bardzo charakterystyczne dla wczesnej ciąży są zmiany powonienia oraz smaku, jak również nadmierny lub osłabiony apetyt, którym często towarzyszą poranne nudności i wymioty. Odczuwają je często kobiety palące papierosy, które mogą zauważyć nagłą niechęć do palenia, jak również silnie drażniące działanie dymu tytoniowego. Może pojawić się także wzmożone wydzielanie śliny oraz niechęć do spożywania niektórych pokarmów i napojów. Często takim napojem jest kawa a pokarmem mięso i przetwory mięsne. - senność -Działanie produkowanego przez ciałko żółte progesteronu, którego stężenie w ciąży znacznie wzrasta, powoduje wiele charakterystycznych objawów. Jednym z nich jest nadmierna senność i zmęczenie. Objaw ten jest najlepiej zauważalny na początku ciąży, gdyż stężenie progesteronu jest wówczas największe. - krwawienie z nosa - biały śluz - Pod wpływem zmian hormonalnych często dochodzi do zmiany ph pochwy na zasadowe oraz do pobudzenia wydzielania gruczołów znajdujących się w pochwie i szyjce macicy. Pojawić się wówczas może większa niż zazwyczaj ilość wydzieliny pochwowej, zawierającej śluz szyjkowy oraz złuszczone komórki nabłonka. Jest ona zazwyczaj bezwonna o zabarwieniu przeźroczystym lub białawym. - przed terminem miesiączki skurcze macicy bóle podbrzusza lekkie w okolicvy jednego z jajników prawdopodobnie wywołane dużym ciałkiem żółtym - ból w krzyżu - nudności lekkie (przy dziewczynce) - czasami częstsze wizyty w łazience -Kolejnym objawem wywołanym dużą ilością krążącego w organizmie progesteronu jest częstsze niż zwykle oddawanie moczu. Pod wpływem tego hormonu dochodzi do zwiotczenia mięśniówki pęcherza moczowego, w wyniku czego, konieczność korzystania z toalety pojawia się częściej niż dotychczas. - marznące stopy - widoczne bardziej rozstępy i żyły - We wczesnej ciąży mogą zacząć pojawiać się zmiany skórne, którymi najczęściej są rozstępy ciążowe lub przebarwienia. Rozstępy są to czerwone lub sinoczerwone linie najczęściej pojawiające się na piersiach, brzuchu oraz na biodrach, pośladkach czy też udach. Są one wynikiem zbyt szybkiego przyrostu masy ciała. Tzw linia biała, czyli linia przebiegająca od pępka do spojenia łonowego pod wpływem zmiany pigmentacji w ciąży staje się bardziej widoczna i przybiera kolor brązowy. Najszybciej objaw ten można zauważyć u brunetek o ciemniej karnacji. Ciemniejsze stają się także otoczki brodawek sutkowych. Badania hormonów a wczesna ciąża - zazwyczaj jeżeli robimy badania 7 dni po owulacji wyniki wyglądają dziwnie poziom progesteronu jest w górnej granicy, zaś poziom prolaktyny często przekracza normę, dlatego z leczeniem np. hiperprolaktynemii zawsze należy się wstrzymać do nowego cyklu robimy test - test ciążowy zazwyczaj robimy w terminie miesiączki, ważna jest czułość testu !!! nasze testy o czułości 20 dają pewność 2 dni przed terminem miesiączki - test owulacyjny wykrywa ciążę najwcześniej już około 9-10 dnia po owulacji, ale !!! musi wyjść pozytywny tzn.kreski muszą być takiego samego koloru. Poniżej zdjęcia testów w ciąży różówy to owulacyjny, zielony to ciążowy UWAGA: test owulacyjny pozytywny po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży, może oznaczać PCOS, poronienie, problemy z nerkami, dlatego testujcie ciążowymi !!! test ciążowy pozytywny - zatrzymanie się miesiączki - nudności (2-8 tygodni po zapłodnieniu), - częste oddawanie moczu (zwykle 6-8 tygodni po zapłodnieniu), - wstręt do pewnych pokarmów lub nadmierny apetyt, - obrzmienie i bolesność sutków, - powiększenie się brzucha, - zmiany samopoczucia (np. zmęczenie, drażliwość, senność), - wzmożony apetyt - zawroty głowy - zaparcia - rozpulchnienie macicy i szyjki (2-8 tygodni po zapłodnieniu), - obniżony poziom TSH - 21 dni po owulacji zaczyna bić serce - 2 tygodnie po terminie miesiączki możesz zobaczyć maluszka na USG Czy leki mogą powodować objawy ciążowe i jakie? Niestety tak przyjmowanie leków może dawać objawy ciąży mimo, że w niej nie jesteśmy. Najbardziej wpływa tu luteina,*****haston, Pregnyl. W takiej sytuacji należy cierpliwie czekać.Kobiety biorące te leki zazwyczaj odczuwają nudności, powiększenie piersi, wzdęcia itd.

poczytlam sobie ,bardzo ciekawe,tylko ja mnialam prawie wszystkie objawy w grudniu,oprocz zbierania na wymioty,a tak poza tym prawie wszystkie objawy i nie jestem w ciazy:-(

Babo

Ano....Objawy objawami ksiazkowymi - a wiele kobiet nic nie czuje w pierwszych 1-2 tygodniach. A my starajace, wrecz sobie wymyslamy objawy, a jak fasolka przyjdzie - to nie bedziemy czuly zadnych:) Pamietam Kroptusia mowila ze tyle cykli miala rozne objawy, a jak zafasolkowala - to prawie nic nie miala procz wstawania w nocy do lodowki:)

Kasia

Ja tez mierze tempke regularnie i ona duzo mi info daje. Ja mam ogolnie niewysoka - do 36.9 po owu. Na 3 nid przed @ zaczyna mi spadac i to jest jedyna rzecz ktora mi mowi ze cykl przepadl zanim malpa nadejdzie. Ja nie mam zadnych bolow, humorow itd wiec tempka mi daje niezle rozeznanie

Babo

Ano....Objawy objawami ksiazkowymi - a wiele kobiet nic nie czuje w pierwszych 1-2 tygodniach. A my starajace, wrecz sobie wymyslamy objawy, a jak fasolka przyjdzie - to nie bedziemy czuly zadnych:) Pamietam Kroptusia mowila ze tyle cykli miala rozne objawy, a jak zafasolkowala - to prawie nic nie miala procz wstawania w nocy do lodowki:)

Nie wiem moze i tak,ale ja sobie nie wymyslam objawow,w grudniu bo owulacji,tak sie zle czulam ze bylam pewna ze cos mi jest,ale potem jak zobaczylam ze tydzien przed okresem mialam bole na miesiaczke wiedzialam ze nic nie ma,moze mialam jakies przemeczenie,albo jelita tak reagowaly,z powodu tej choroby mi jest ciagle nie dobrze,i slabo..mdli mnie:-)Moze ja tez zaczne miezyc tempke:-)

Czesc dziewczyny!!!
Mialam zajrzec wczoraj wieczorem...ale się internet nie chcial uruchomić...złoscliwosc rzeczy martwych...zawsze w złym czasie:tak:
Ale dzisiaj juz dziala bez zarzutów, przybnajmniej jak na razie i mam nadzieję, ze tak pozostanie:-)
Na początek:
MARZENIXXX-
WSZYSTKIEGO NAJLEPEZEGO Z OKAZJI URODZINEK! ZDRÓWKA, MIŁOSCI, POWODZENIA ZARÓWNO W ŻYCIU ZAWODOWYM JAK I PRYWATNYM I... SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEN...SZCZEGÓLNIE JEDNEGO-FASOLKI!!!:-):-):-)
Alisa79-stosuj te wszystkie specyfiki, furagin też jest dobry-ja mam przy kamieniach brac 3*2 tabletki i koniecznie rób te nasiadowki...slyszalam też o tym i podobno to bardzo skuteczne, na pęcherz i też np. hemoroidy...tylko nie wiem z jakich ziół trzeba korzystac, ale Lolitka Cię pewnie poinstruuje. Mam nadziej, ze bedzie dobrze i szybko wyleczysz klopoty! Zdrówka dużo Ci zycze kochanie!!!
A z Twoją noga to faktycznie dziwne...ze boli a nic nie ma na badaniach niepoko jącego... u mnie jest wykryta przyczyna i jest jej skutek...ale ja mialam tak kilka lat klopoty wcześniej - że byly straszne bole a nie wiadomo bylo czemu...ból po prawej stronie kręgosłupa, nisko - w krzyżu jakby...i maglowali mnie ginekolodzy, urolodzy i wszyscy inni...a zwykly rehabilitant (tzn. niezwykly-bo bardzo dobry jak się potem okazało) bez zdjęc- na dotyk odkrył mi wade w stawie krzyżowo-biodrowym-zrobilam odpowiednie rtg i się potwierdzilo...a wczesniej mialam paroletni maraton po specjalistach rożnych profesjii i nikt nic nie widział...wydalam mase pieniedzy i przeszłam mase róznych badan, łacznie w rezonasnsem, tomografem, urografią itd...a wystarczyło zrobić zwykłe zdjecie rtg za 20 zlotych:wściekła/y:
Skoro masz czasem w kolanie bóle to musi byc jakas przyczyna - a stawów kolanowych nie wolno lekceważyc...moze poszukaj dobrego lekarza w okolicy i przebadaj nózke raz jeszcze...:confused:

Dzen4-a jakie jednostki mialas na wyniku prolaktyny, napisz prosze jak pamietasz? Bo wiem ze sa rozne przeliczniki, a ja tez niedawno badałam i chciałbym porownac:happy2:

Sisi kochanie dziekuję za pozdrowienia! Dobrze ze sie wybrałas do lekarza i zaczniesz badanka, bo 2 latka bez skutku to faktycznie już czas na poszperanie czy cos nie jest do wyregulowania. Zrobisz hormonki, maz sie przebada i bedzie sprawa jasna-trzymam kciuki by wyniki wyszly dobre! Co do LH i FSH to powinno sie je badac w 3dc i 14dc (okolo dnia owulacji)...więc nie wiem skąd masz takie dni na badania...jakoś dziwnie:confused: ... prolaktynę bada się dowolnie a progesteron tydzien po owulacji, koło 21dc. Moze zadzwon do lekarza i dopytaj raz jeszcze...moze on podał Ci dane na miesiac konkterny czyli date a nie dni cyklu?...lepiej spytaj raz jeszcze kochanie, bo po co miałabys kłuć się ponownie jakby te daty były złe?
Buziaki!!!

Niunia27-tescik pierwszy z jedną I jeszcze nie znaczy o braku fasolki na 100%...powtórz moze za kilka dni...bo skoro temperaturka nadal w górze-i nadal brak @ to moze jednak się udało??? Trzymam kciuki nadal kochanie!:tak:

Romciu-dziękuję kochana za dobre słowko...no jakos ten rok faktycznie nienajlepiej się zaczal...mam nadzieje, ze tylko styczen taki chorowity bedzie w mojej rodzinie i potem kolejno już do grudnia tylko zdrówko i radosc...oby:tak: Tak wszyscy zachwalają galerie że sama też zaraz Cię popodgladam...jak skoncze posta! Buziaki!:-)

Bobo-śliczny suwaczek...widzisz-udalo Ci się! Zuch-dziewczyna!
Lolitko-kochanie, no czasem faktycznie przytulanki sa jak umówiona wizytacja...ale nie zawsze przeciez ma się chęci i formę na zawołanie...wiec myslę, ze to normalne i nie martw się- tak czy siak - cel i tak jest ten sam! Trzymam kciuki by @ nie przyszla!!!

Mezatko-masz rację 2 razy juz pisalam do ciebie o mamie i nie tylko do Ciebie...a potem już się nie powtarzalam...i teraz tak czytam jak mnie znowu pytasz i myslę, "cholerka-przeciez mówilam, ze mama juz ok i nawet juz na spacerki chodzi żeby noge rozruszac"...ale oczywiscie tego nie wyslalam bo zniknąło:zawstydzona/y: Ale jest dobrze, czuje si.e bardzo dobrze nawet mozna pwiedziec...teraz to ja mam większy kłopot z kolanem niż ona po operacji...ironia jakaś losu chyba:no:bo ja z kulą kuśtykam z pokoju do kuchni i lazienki a ona lata po całym domu już bez kul i calkiem nieźle sobie radzi...
A z Twoja kolezanką to co piszesz-az nieprawdopodobne!!! Ale jaja:-D
Elizabeth-oczywiscie Pani Pułkownik-rozkaz wypełnię jak najszybciej będę potrafiła! Odmaszerowac... :-D:-):-D

Kochanie-co to się z tobą dzieje ostatnio,. co??? Tak smutno i czytać jak masz nienajlepszy humorek...mam nadzieje, ze szybko zaonczy sie zła passa i znowu będziesz tryskać humorkiem.
A jak synek??? Wszystko ok?
Przytulam mocno i jakbys chciala się wygadac - rób kawke wirtualną i wal śmiało na priva!

Olesia33-testów owulacyjnych nie wolno robic rano, najlepiej wykonac w dzien lub wieczorem, i przynajmniej 2 godziny wczesniej nie pic, zeby mocz był zagęszczony. I codziennie robimy o tej samej porze, aż do uzyskania II kresek o podobnym zabarwieniu lub testowej silniejszej...ale to zależy od czuosci testow...jak ostatnio miałam takie o czulosci LH 40 i wyszło idealnie-monitoring cyklu potwierdził.

KarolaDe-tez sciskam kcuiki by Cie @ nie odwiedziła juz przez 9 miesiecy...powodzenia i wytrwalosci do testowania kochanie!

Kasiu1979-no ja jdnak mam przeczucia fasolkowe w przypadku Ciebie...cos mi się zdaje, ze jednak zmajstrowałas cosik w tym "bezowulacyjnym" cyklu:-D tego Ci życze słonko-bardzo mocno!!!!

Tikanisku-jak się czujesz? kiedy to 4d usg??? Jak zdrówko kochanie? Coś malo sie u nas udzielasz ostatnio...oj nieładnie, nieładnie...:-p

Kingus-czy staranka pełną parą??? Bo ja dopinguje jak mogę!!!:tak::-):tak:

Lilu-i jak po tym leku, mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz i organizm sie przyzwyczaił do niego...biedacwto Ty moje kochane...przytulam mocno!

A-zapomnialam dodac-ogladałm wczoraj Lekdis z mamą...no ale film!!! Posmialysmy sie jak nie wiem, czego to oni tam nie wymyślili...a dialogi...bez komentarza, no chyba ze w stylu- suuuper kur...mać!:-)

Sciskam was mocno wszystkie i zycze milego weekendu-ide smarowac kolanko reparilem...

Babo

No swiadomie to my nie umiemy sobie wymyslic objawow - ale nasza podswiadomosc tak. Np moje wymioty - sama nie umialabym sie do nich zmusic chocbym bardzo chciala. A psychika nam figluje czasami:)

Dziewczyny

Jak nie zafasolkuje w tym cyklu to kupuje owu testy. I sobie tak myle, ze lepsze sa te z czuloscia min 25 i wiecej, bo te z niska czuloscia moga nas w blad wprowadzic. Nie sadzicie ?

reklama
;-)kropeczka- no szkoda no ale jak to mowia co sie odwlecze to nieuciecze.. usg mam 23 w piatek czyli 6 dzionkow jeszcze...i w 6 o 15.15 jestesmy umowieni:) nie moge sie doczekac...co do twoich problemow zdrowotnych mamnadzieje ze szybko ci kochanie przejda:-:)-)

a ja nadal kaszle:szok: bylam na kontroli w piatek i znow dostalam leki ale nie antybiotyk, tylko jakies ziolowe.. grypowite, syropy Bioaron C i bronchicum N wykrztusny i osccyloconum no i grypowite taka ziolowa herbatka z maliny, hibiskusa, czarnego bzu i czarnej pozeczki.. obowiazkowo o opinie czy nie zaszkodza dzwonilam do mojego gina i smial sie ze ja taka strachliwa.. ale w dobrym tego slowa znaczeniu, strasznie tego lekarza lubie..:sorry2:

Do góry