reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witaj Lolitko!
Jako nasz ekspert na BB mam pyt czy wiesz coś o duphasonie i czy może pomóc??

Lolitka ma rację. Na pewno może pomóc.
Sama go mam brać od 16 dc na ewentualne podtrzymanie. Przy ciąży nieszkodliwy. Na początku jak trzeba to lekarze go przepisują.

A u mnie nadal brak @. Jak do końca miesiąca nie przyjdzie to 01.05 robię test.

reklama
cześć Kochane,

ja dziś cały dzień na kursie z kadr i płac siedziałam....( robie taki miesięczny sobie)
dopiero wróciłam i was poczytałam....
Mój M na delegacji w Szwecji więc samotny weekend mnie czeka:-(
dziś 23 dc...żadnych objawów na @@@ ciekawe ile po odstawieniu duphastonu się pojawia? biorę od 16 do 26 dc...Co prawda mam nadzieję, że się nie pojawi...
pozdrawiam was weekendowo :))

mam mniej wiecej od kilku dni ten sam problem, moj M wraca tam zmeczony z pracy i obolaly ze nie ma na nic sily..
Wrocilam wczoraj taka zmeczona, ze mimo usilnych staran mojego M nie bylam w stanie sie kochac normalnie..zmeczona, zestresowana, mocno rozdrazniona i z normalnego seksu nici :((( nie bylam w stanie normalnie - mam niesamowite wyrzuty sumienia przez to..:((

Wstalam dzisiaj po 6, zaraz jak moj M wyszedl do pracy i wzielam sie za sprzatanie mieszkania - wlasnie skonczylam i siadlam nadrabiac zaleglosci..
oj skad ja to znam, tylko ja bardzo czesto jestem zmeczona ale i moj K tez. Wieczoram czasem nie ma sily a rano nie ma czasu:-:)-:)-( ale w owu staram sie pilnowac zeby byly przytulanki...
co do sprzatania to ja tez sie musze zebrac ale jakos nie mam sily. Spac mi sie chce jak cholera ale chyba jak na fasolke to chyba za wczesnie...????
cześć Olesia:-)

Pusto - pewnie wszystkie biegają ze szczotkami albo już na spacerkach bo pogoda piękna:tak:
ja nie - mam gdzies - mieszkanie jest do mieszkania a nie do sprzatania...
Ja chyba zaczynam stawiac na bezowul. bo praktycznie nic nie boli, poklulo w lewym baaardzo minimalnie (mozna nawet tego nie zuwazyc) a teraz tylko od paru dni plecy w krzyzu bola :-(
Wiecie co mnie zastanawia, jak sie nie staralismy to czasem nawet nie zuwazylam ze byla owul. a moze to tez troche stres na to wplywa jak bardzo sie ja czuje. A w tym miesiacu jakas taka spokojna jestem, nie nakrecalam sie na te plodne dni :eek: moze dlatego???
ja tez zauwazylam, ze jak mialam normalne cykle kiedy nie staralismy sie to nie pamietam, zeby mnie cos kiedys bolalo...a teraz po clo i pregnylu zwijam sie z bolu...moze byly bezowulacyjne wtedy??
Jezu nadrobiłam 3 dni.

Witam się.
no to gratuluje - ja kiedys nie mialam sily:happy::happy:
Witam Was słoneczka sobotnio.:-)
Nie było mnie ostatnio z Wami i nie uda mi się nadrobić.
Załatwiliśmy termin w kościele i restauracji i tak 22.sierpnia zmienię stan cywilny.:-)
Luzuję i staram się nie myśleć o fasolce tylko o przygotowaniach do ślubu, może się uda jakoś tą łepetyne przeprogramować:-D
Zajrzę do Was wieczorkiem bo idziemy po górach pochodzić.
Pozdrawiam z Zakopanego.:happy:
gratulacje - sierpien to piekny miesiac na slub... slonce i cieplutko...tez mialam w sierpmiu...:-):-)
ale mi temp. skoczyla i pozostaje podwyzszona jak zwykle.
a mnie tempka teraz w fazie lutealnej nie przekracza 36,8 a poprzednio mialam kolo 37... moze teraz dlatego ze lekow nie biore... tzn antybiotykow i innych
I zboczeńcu wyuzdany kto teraz sknera????????

Patrzcie jakie to proste a raczej jak samiec jest prosto skonstruowany. Wystarczy, że się rozbierzemy damy cos do żarcia (najlepiej wszystko w tym samym czasie) i samiec szczęśliwy.
taaa, chyba ze małz jest na diecie i robi sobie sam posilki to se mozna romantyczna kolacje przygotowac...powalilo go - odchudza sie 5 kilo...
Dzień dobry wszystkim:)
Zajączek81 browary dla pań, które mogą a dla przyszłych mam czysta... woda mineralna;-)
sprawdzałam czułość testów oba miały taką samą, więc nie wiem co jest grane:) cały czas mogłabym spać i nie robić kompletnie nic:) i brzuch dosyć mocno mnie boli... to jest normalne czy dzieje się coś złego?
ja tez dziwne ciagniecie czuje w dole brzucha i wczoraj jak juz pisalam jakies takie uszczypniecia... tez nie wiem co to moze byc... nawet nie chce sie nakrecac...
Cos wam pokaze :-)
tez widzialam na NK, super - w czym wy te zdjecia tak fajnie obrabiacie??
w poniedziałek jak sie @ nie zjawi to powtórzę test. ale mam przeczucie że nie będe musiała go powtarzać :tak:
no ja musze czekac do wtorku czy srody:-:)-:)-(
Zaniepokojona

Spoko jest. Wiele tu jest kobitek i ciezko spamietac historie wszystkich :tak:
a ja pamietam, twojemu M wyszly slabiutkie zolnierzyki i maja mu pobierac z jaderek?? tak??
Martynka

Tak, moze pomoc. Sam w sobie nie ma nic wspolnego z zaplodnieniem. Lekarze przepisuje ten lek po owu (przed owu clo do wzrostu jajeczkowania), gdyz ten lek zawiera substancje zblizona do progestronu. Wiec zdecydowanie zalecany jest tym kobietom, ktore maja za malo progestreronu i zwiazana z tym niewydolnosc cialka zoltego (jest to czasem powod nieplodnosci).

Mowi, ze sam lek moze pomoc w zagniezdzeniu, choc nie widzialam zadnych przekonujacyh na to dowodow. Ale na pewno podaje sie go dla podtrzymania ciazy lub tez "tak na wszelki wypadek" gdy dojdzie do zaplodnienia dobrze jest go brac jesli poziom progesteronu jest niski.
no ja teraz biore od 16 do 25dc ale chyba przedluze bo mam wiecej i bede brac dopoki @ sie nie pojawi albo 15tc...:tak::tak::-):-)

NIUNIA a ile już dni ci się spóźnia?!

3 dni. Ostatnia średnia to 26 dniowe cykle. Dziś jest 29 dni. Co prawda byłam u lekarza i usłyszałam, że endometrium jak na @ ale wcześnie nie zawsze wszystko widać.

M czasami coś wspomina o małym juniorze. Ale by były jaja. To by się zdziwił. A dzisiaj śniło mi się, że M kupuje córce butki i był bardzo tym zdegustowany:-D:-D:-D

Martynko
No juz niedlugo bedziesz PO....Trzymam wielkie kciuki, zeby sie udalo za drugim razem

Niunia
Czekam na pozytywne newsy 1.05 :)

Gosia
Ano dobrze pamietasz (z wyjatkiem, ze moj nie ma wogole zolnierzykow w spermie:)... Nie mielismy jeszcze biopsji, ale ja bedziemy robic :)

Ostatnia edycja:
3 dni. Ostatnia średnia to 26 dniowe cykle. Dziś jest 29 dni. Co prawda byłam u lekarza i usłyszałam, że endometrium jak na @ ale wcześnie nie zawsze wszystko widać.

M czasami coś wspomina o małym juniorze. Ale by były jaja. To by się zdziwił. A dzisiaj śniło mi się, że M kupuje córce butki i był bardzo tym zdegustowany:-D:-D:-D
ja słyszałam że endoterium i macica przed @ jest podobna do wczesnej ciąży, jak byłam u gina (mojego starego) to byłam w dniu spodziewanej @ i powiedział że mam poczekać tydzien i zrobić test... tylko u mnie niestety przyszła @ oby do ciebie przyszła fasolka!!!!

Martynko
No juz niedlugo bedziesz PO....Trzymam wielkie kciuki, zeby sie udalo za drugim razem

Niunia
Czekam na pozytywne newsy 1.05 :)

Gosia
Ano dobrze pamietasz... Nie mielismy jeszcze biopsji, ale ja bedziemy robic :)

Dzięki, chociaż ja się nie czuje ani na to ani na to. Żadnych objawów do niczego.
Szkoda tylko, ze nie pracuje. Ale nie można liczyć na spełnienie wszystkich życzeń.
Jeszcze lepiej było by gdyby u M nie było żadnych komplikacji po złamaniu:-(

ja słyszałam że endoterium i macica przed @ jest podobna do wczesnej ciąży, jak byłam u gina (mojego starego) to byłam w dniu spodziewanej @ i powiedział że mam poczekać tydzien i zrobić test... tylko u mnie niestety przyszła @ oby do ciebie przyszła fasolka!!!!

No wiesz, już siałam fasole, to może cosik spadło nie na miejsce:confused::-D

reklama
Niunia

Wlasnie, jak sie M czuje po tym zlamaniu ?Jakies powazne te komplikacje ?
A praca sie moze wkrotce znajdzie ? No chyba ze wogole nie szukasz...

Do góry