Na pewno dostaniesz skierowania na NFZ. Badania przysługują już po drugim poronieniu-dziwne, że ginekolog nie chciał dac już wtedy. Nawet lekarz rodzinny po drugim poronieniu może wystawić skierowanie do poradni genetycznej, a tam już dalej skierują na badania.Jeszcze nie byłam po trzecim poronieniu u mojej dr. Idę 9 lutego, na wypisie miałam że kontrol za 30 dni.
Po dwóch nie robiłam żadnych badań, mówiła że po trzecim.
Myślę żeby na co się da wziąć skierowanie na nfz.
Chwilowo jakas taka zdezorientowana jestem. We wtorek 17 byłam na badaniach prenatalnych i wszystko było ok, a w czwartek 19, krwawienie, zabieg i pustka...
Na początku 12 tyg dr kazała mi odstawić luteine, myślę że to był zły pomysł bo od tego momentu nasiliły mi się skurcze, bóle brzucha, potem plamienie. Nie wiem szukam przyczyny a może to wcale nie miało żadnego znaczenia...
Na badaniach prenatalnych wszystko wyszło prawidłowo? Rzeczywiście dość wcześnie miałaś odstawić tą luteinę. Ale.myślę, że teraz trudno stwierdzić czy to zaważyło na tym, że tak się to wszystko skończyło... A brałaś luteinę ze wskazań czy po prostu tak na wszelki wypadek?
Rozumiem Cię doskonale, też jestem po 3 poronieniach, w tym ostatnie w 16 tc...