reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Witam czy można dołączyć? :) ciążę straciłam prawdopodobnie 26.03. W 5tygodniu. Om mialam 17.02 pierwszy test zrobilam 22.03 drugi 23.03 wieczorem druga kreska była już bardziej widoczna. 25.03 beta wynosiła 931,10. 26.03 mialam dziwny skok ciśnienia a zawsze miałam niskie ciśnienie. Druga beta 27.03 wynosiła 337,40.. 28.03 zaczęło się brunatne plamienie a 29 czyli wczoraj zaczelam normalnie krwawic tylko ze troszkę skąpo..czy można to zaliczyć juz do @ czy jest to dalszy ciąg "oczyszczania" dziękuję za jakąkolwiek informacje

Nie jeszcze nie. Wizyte mam 13.04. Miałam wtedy iść na pierwsze usg ake cóż... Jak myślicie badania krwi jeśli chodzi o hormony itp moze przepisać lekarz rodzinny? Czy jednak trzeba iść do ginekologa po takie rzeczy. Bo płacić tylko za to żeby mi dał skierowanie a za chwilę z wynikami to tak mi się nie usmiecha...

Gosik witaj i bardzo współczuje. Wszystkie wiemy co przeżywasz.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam że u lekarza nie byłaś tak? Jesteś pewna że ciąże straciłas? Przecież krwawienia w ciąży się zdarzają. Jeśli faktycznie tak się stało to to obecne krwawienie to nie jest @ a oczyszczanie organizmu. Pewnie potrwa kilka dni.ja jednak na Twoim miejscu poszłabym do lekarza. Chociażby po to, aby wszystko sprawdzić

Tak krwawienia się zdarzają ale nie spadki bety w tym momencie ciazy. Wizyte mam 13 kwietnia dopiero i chciałabym juz pójść z jakimis wynikami i tu moje pytanie czy lekarz rodzinny da mi skierowanie na nie czy musze iść po to skierowanie aż do ginekologa. Za wizytę place 150 a w gabinecie może zrobić mi co najwyżej usg a nie mając żadnych wyników i tak nic mi konkretnego nie powie

Gosik93 na betę możesz iść prywatnie bez skierowania. Do 25zł w zależności od regionu zrobią od ręki. Na Twoim miejscu absolutnie nie czekałabym do 13go bo w ciagu dwóch tyg może się wiele zdarzyć. Każde krwawienie w ciąży lepiej skonsultować z lekarzem. Powtórz najlepiej betę i jesli będzie dalej spadać to tyle dobrze ,że organizm sobie radzi sam...ale znam przypadki ,że po takiej sytuacji ciąża trwała dalej i rodziły się zdrowe dzieci. Dlatego serio warto takie rzeczy sprawdzać od ręki.

Gosiak ja też sprawdziłabym to u lekarza, może ciąża wciąż się utrzymuje, tymbardziej, że masz skąpe krwawienie a przy poronieniu jest raczej bardziej obfite niż przy zwykłej @, idź do lekarza.

Ja na początku ciąży krwawiłam bardzo, okazało się, że to z szyjki nie z macicy.

Gosia idz do lekarza nie wiadomo czy się sama oczyscisz a najlepiej to na izbę do szpitala....tam ktoś Cię zbada i podejmie decyzję kochana

reklama
Do góry