reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Małgonia i Pietrucha bardzo mocno trzymam kciuki za Wasze wizyty! Nie ma innej opcji, musi być dobrze!

Eska ale wyglądasz szczęśliwie :) Cudownie widzieć taką uśmiechniętą mamę! A ja jestem, czytam, tylko weny do pisania brak. Odliczam tygodnie do 38.. :)

Brzuchatki moje kochane będzie dobrze!!! To musi być nasz rok!!! Musi i juz!!!!

Malgoniu w srodę bedziesz mega uspokojona już i kamień spadnie z serca, a pozniej po 12 tyg. juz bedzie co raz wiecej pozytywnych mysli.

Pietrucha&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& serduszko puka w rymie cza cza;)

ania- juz nie dlugo badania, starania i piekna zdrowa ciąża, zobaczysz;)

Agawa- nie moge sie juz doczekac tego Twojego szczescia;)) To juz tak niedlugo;) ehh

Ewiku- podpowiadam tylko, nie wiem moze to byl efekt placebo, ale ja jak ponad rok nie moglam zajasc w ciaze to poradzono mi zakupic acard i wit D. Udalo sie od razu. Moze warto zobaczyc czy i tutaj bedzie taki efekt;))

Eska- cudny widok;) Oby kazdy doswiadczyl takiego szczescia.

Marcela, Madzia, Michalina, myszka- jakies nowe fotosiki?

Michalinko a jak moja Wikunia sie miewa?:)

Celtunia- pewnie masz teraz wieeeele na głowie. 3 mam nie przerwanie kciukasy za Was.

Buziaki dziewczyny. i porcyjka----------------------------------------------------------------------

malgoniu wszystko bedzie dobrze! odrzucaj złe mysli! my ciagle trzymamy kciuki za Ciebie i malenstwo :)
s
uana juz 31 tyg za Tobą! wspaniale!!!
agaawa przeogromnie Ci kibicuje :*** tym razem musi sie udac :)
madziorku postaram sie jutro wrzucic jakas fotke naszego terrorysty :) a jak Twoje samopoczucie? :)

U mnie ok :) duuuzo spie i rozleniwiona jestem nadal;p ale po za tym wszystko w mega dobrym porządku;) w srode wizyta. Ciekawe czy mozna będzie juz stwierdzić płeć;)

Hej dziewczyny!
Eska – piękności moje! całuję Was mocno mocnooo :*
Ania –a kiedy dokładnie przylatujesz? Może zdążysz zrobićsobie jakieś badania przed wizytą u genetyka? Pani Andżelika pewnie zleci cicały zestaw - bo u nich na miejscukariotyp ty i mąż i trombofilia Ty. A tak to zleci ci: antykoagulant toczniowy,antytrombina , białko c, białko s, p/c p.beta-2-glikoproteinie IgG,IgM, p/c p.kardiolipinie IgG, IgM, wymazy na świętątrójcę Chlamydia, Ureoplasma, Mycoplasma, zwykły wymaz z kanały szyjki macicy, nasienie męża.
Gochson – ja mam ogromnego siniaka po przedwczoraj…wielkości telefonu komórkowego :/ masakra jakaś. Zapytałam dzisiaj lekarkę, czy to normalne.. czy robię coś źle. Powiedziała, że niestety - tak się zdarza czasami...
Malgonia - :* Nic dziwnego… Uwierz jednak w swój mały cud :*
Ameritum– właśnie jest od niedawna zmiana z Clexanem irefundacją. Pani Profesor do której chodzę, również nie chciała mi wypisaćclexanu z refundacją, bo na ostatnim jakimś sympozjum była o tym mowa, żeprzestano refundować nam w poronieniach clexane… I jeden doktor dostał grzywnęw wysokości 5tys zł za przepisanie pacjentce której się należy clexanu narefundację… Więc masakra jakaś! Ja poszłam do lekarza ginekologa w przychodni –przyjmuje na Nfz. Dałam mu wszystkie dokumenty od genetyka i on sobie jezostawił w papierach i przepisał mi clexane z refundacją.. Co mnie ucieszyłojak cholera!
Suana – ja Cię, ty już praktycznie na wylocie ;-) Jak sięczujesz?

Jestem po wizycie..

Nie było jeszcze serduszka… Więc trochę smutno mi.. Czekamydalej.
Oby za dwa tygodnie okazało się, że pięknie rośnie dzidziuśi bije mu serduszko…

Dzięki Dziewczynki, same wiecie, że nie jest łatwo. A w dodatku tak się źle czuję, ciągle ćmi mnie głowa, mdli, jestem osłabiona i ospała, do niczego się nie nadaję. Gdybym była bez leków - dobry objaw, ale przy tym co biorę, to o niczym nie świadczy. No , ale już starczy narzekania.

Suana, Ty już końcówka? Cieszę się i nie mogę doczekać Twojego dzidziusia.

Pietrucha a który to tydzień wg @? Wiesz jak to z serduszkiem tak wcześnie, może być lub nie - za dwa tygodnie już będzie konkretnie widać. A jak ta nowa lekarka? Polubiłyście się?

Gochson, ja Clexane teraz mam z refundacją, ale przy drugiej ciąży płaciłam 100% , a dostałam profilaktycznie, mimo negatywnego zespołu antyfosfolipidowego. Przy trzeciej ciązy miałam już z refundacją, tu juz miałam zalecenie genetyka, bo wyszła mi heterozygota w genie MFHTR. Wprawdzie refundacja przysługuje , gdy jest homozygota, ale niech by ktoś spróbował podważyć zasadność stosowania, rozerwałabym tego z NFZ na strzępy. Teraz to już bez łaski mam refundację na wszystko, z wyjątkiem Duphastonu, bo ten w ogóle nie jest refundowany. Gdy masz podkładkę - potwierdzony zespół antyfosfolipidowy i jest to w dokumentacji, możesz mieć refundację. Pierwsze słyszę o tym co Pietrucha pisze. Najlepiej mieć recepty z przychodni, z pańswtowej służby zdrowia, lekarze z prywatnych gabinetów boją się wypisywać.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny !

ja tylko informacyjne. Jest 5 pecherzykow w prawym i 3 pecherzyki w lewym jajniku. W czwartek wieczorem 8.05 wizyta kolejna.

Uciekam bo musze jeszcze do Warszawy dojechać. Buziaki!

reklama
pietrucha za dwa tygodnie już na pewno zobaczysz serduszko:tak: cierpliwości,niech rośnie Kruszynka ...a ja lecę 14 maja z tych badań co piszesz miałam robione tylko antykoagulant tocznia i p/c p. kardiolipinie IgG,IgM więc juz chyba nie będe musiała ich powtarzać??? zrobię wszystko co mi zleci i potem znowu będę w PL w lipcu więc juz z wynikami pójdę właśnie .................nie wiem do kogo:-(???? znowu do niej??albo raczej powinnam znaleźć tutaj jakiegoś lekarza dobrego bo myślę,że ten który zleci mi leczenie to i ciąże potem prowadzi a nie bedę przeciez mogła jeździć do PL co chwilę:baffled:

agawa najpierw piękne pęcherzyki a potem piekny Dzidziol:-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

suana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Ty juz prawie do rozpakowania:-) odzywaj się częściej,pozdrawiam!!!!!!

Do góry